Nieuwe wervingscampagne Ziggo (Q3 2023)

Status
Niet open voor verdere reacties.
daarom gebruik je ook beter niet provider afhankelijke email , maar gewoon bijv. een Gmail adres
 
Wanneer ik in de toekomst Ziggo opzeg, zal het zeker niet tijdelijk zijn voor 12 maanden maar een definitieve overstap naar glasvezel. Dat kan optioneel worden wanneer Ziggo blijft stagneren in de uploadsnelheid, dusdanig lamlendig dat ik de tv-kwaliteit en huidige kortingen opnieuw moet afwegen tegen de voordelen van een optimale uploadsnelheid. En dan is het voor mij sterk het overwegen waard om, zoals de keuze van @René, te kiezen voor een betaalde e-maildienst.
 
@René

Ik begrijp jouw persoonlijke keuze om ieder jaar te switchen.

Maar het is niet mijn keuze. Om alle e-mail contacten een mailadres wijziging te sturen, gaat me een flink dagdeel kosten. En ik vind een provider onafhankelijk e-mailadres niet aanlokkelijk. Voor tv-kijken vind ik de beeldkwaliteit van Ziggo superieur aan de concurrentie. En met een nieuw mobiel abonnement verlies ik mijn Vodafone korting en datavoordeel.
Een providerswitch zou in mijn geval betekenen dat ik zou opteren voor glasvezel (waarschijnlijk KPN), als gevolg waarvan ervan er vanuit de uitpandige meterkast een 15 meter lange utp kabel in gootjes moet worden gelegd. Terwijl nu mijn Ziggo AOP op slechts 20 cm. in verwijderd van het Ziggo modem.
Nee, dan blijf ik liever honkvast met ieder jaar een nieuwe aanlokkelijke aanbieding van Ziggo.

Nogmaals, het is ieders persoonlijke afweging om wel of niet ieder jaar te veranderen van provider. Ik wilde met mijn bericht alleen maar onder de aandacht brengen dat persoonlijke afwegingen om wel of niet van provider te switchen vaak niet zo simpel zijn.
Wat dat betreft geef ik je volkomen gelijk. Ik zal ook niet wisselen. Ook al hebben velen hier helemaal geen glasvezel aansluiting.
Alle flatgebouwen in deze gemeente hebben geen glasvezel aansluiting. Bovendien zit KPN er ook mee dat als iemand weigert in een flat er al een probleem is maar dat zal in de praktijk wellicht wel meevallen. De ene straat heeft glasvezel en de ander niet dat is de situatie die KPN hier gecreëerd heeft.. maar het zal hun toch niks uitmaken want een Delta komt nu niet meer werven dus hun plekkie is verzekerd. Een paar km verderop in heel wat gemeentes is Delta wel aan de gang gegaan maar goed daar hebben de mensen die wel glasvezel zouden willen hebben hier niks aan.

De aansluiting is ook een factor zeer zeker met je eens. Niet dat ik persoonlijk als het makkelijk zou zijn wel over zou stappen maar dat terzijde..
Ook hier zouden mensen( mits het echt in de meterkast zou komen) een enorme lange kabel van de meterkast naar de tv moeten gaan trekken en daarbij ook muren moeten gaan doorboren om de kabel op de plek te krijgen. Nog even afgezien om alle kabels in de woning netjes te gaan wegwerken is een helse klus. Als men dan voor wifi zou kiezen is de afstand ook vrij groot en daar zitten dus ook nog een muren tussen dus verre van ideaal even afgezien dat bekabeld sowieso de beste optie is.
Dus dat zal nog een grote hobbel zijn voor KPN om die mensen in zo,n flat te overtuigen. De enige optie die ze mijns inziens hebben is met de mensen te gaan overleggen en de aansluiting niet in de meterkast te leggen maar naast die van Ziggo. Hoe dat er in de praktijk toe gaat en of KPN hier naar wilt luisteren heb ik geen idee van..

Wat je zegt over tv gebied sluit ik me ook bij je aan. Heb ik zelf ook al vaker over gesproken.

Op email gebied zie ik voor mij persoonlijk niet zoveel problemen wat mij persoonlijk betreft.
Qua abo,s die je bij je eigen provider hebt zetten voor wat betreft het mobiele gedeelte kan ik ook goed begrijpen.
Het is niet zo makkelijk als het soms in theorie lijkt maar als het dat wel was zou ik ook niet op glasvezel over willen stappen dan blijf ik ook zitten en ga dan ieder jaar onderhandelen voor een nieuwe korting.

Ook niet als ze meer snelheden bieden want wat Ziggo kan aanbieden is voor mij persoonlijk meer dan voldoende. Ik zie wel dat een Delta hier een gemeente verderop 2Gps up,down kan aanbieden voor 45 Euro de eerste acht maanden daarna voor 60 en 1 Gbps de eerste 8 maanden 35 daarna 52,50. Delta op tv gebied komt in mijn optiek nog lang niet in de buurt van Ziggo al willen ze zich wel ontwikkelen mbt de android decoder. Het valt ook te bezien wat andere glasvezel ips,s in deze kunnen doen gaan deze Delta volgen...bijvoorbeeld Odido.
De vraag is wat de klanten bij hun dan aan kortingen kunnen geven als ze willen verlengen..

Maar je ziet wel dat we wellicht met al die kortingen over het algemeen dan wel teveel betalen voor ons internet maar we zitten nu vast aan het geven van welkomst kortingen en onderhandelen voor kortingen terwijl je misschien liever gewoon een lagere prijs zou willen betalen zodat je niet weer elk jaar moet liggen leuren om te zien wat je eruit kan halen.
 
Wanneer ik in de toekomst Ziggo opzeg, zal het zeker niet tijdelijk zijn voor 12 maanden maar een definitieve overstap naar glasvezel. Dat kan optioneel worden wanneer Ziggo blijft stagneren in de uploadsnelheid, dusdanig lamlendig dat ik de tv-kwaliteit en huidige kortingen opnieuw moet afwegen tegen de voordelen van een optimale uploadsnelheid. En dan is het voor mij sterk het overwegen waard om, zoals de keuze van @René, te kiezen voor een betaalde e-maildienst.
Nou upload in mijn geval ruim voldoende. Maar dat zal voor eenieder verschillen.
Kijk eens naar een Delta hier in de buurt..2 Gbps de eerste acht maanden 45 daarna 60 en 1 Gbps de eerste 8 maanden 35 daarna 52,50.
Voor mij hoeft dat niet ik ga voor wat Ziggo mbt het totaal plaatje te bieden heeft dat is in mijn optiek ruim voldoende en daarbij profiteer je ook omdat je alles bij hen af kan nemen. Heb ik het nog niet gehad als ze de F1 binnen halen want dat veranderd de situatie ook denk ik voor velen.
Als het echt belangrijk voor jou is zou je dus een glasvezel internet abo kunnen nemen en dan kijken wat je bij Ziggo af wilt nemen qua tv..standaard of basis. Maar dan zal je dus ook moeten kijken wat je dan qua prijs kwijt bent omdat je zaken los gaat afnemen.

Hoe dan ook voor iedereen is dat verschillend. Ik zou als ik hier Delta zou kunnen kiezen met de bovenstaande prijzen niet switchen..

De vraag blijft ook voor de Delta klanten wat zou dan voor een klant gaan doen als de welkomst korting voorbij is en je tekent een jaar bij...
Want na dat jaar met de welkomstkorting is 1 Gbps 52,50 en 2 Gbps 60 Euro.
Klinkt leuk maar hier in deze gemeente zal Delta nooit komen. Hier heeft KPN al het zakdoekje gelegd. En Delta zal nooit gaan leggen waar KPN al actief is maar andersom dus zeer zeker wel. KPN kan ten alle tijden ook gaan leggen waar Delta actief is de gemeente mag KPN nooit weigeren als er al een netwerk van Delta ligt. Hier zijn de mensen qua prijzen dus afhankelijk van KPN en dat betekent voor velen in het PON netwerk gedeelte. Dan zal de budget ISP dus een Odido moeten zijn maar dat zijn toch weer andere prijzen dan een eigen netwerk van Delta.

Ik kan je nu al vertellen dat de straten waar hier KPN ligt nog niet dat PON netwerk ligt. Maw Odido hanteert hele andere prijzen dan een gemeente verderop waar wel dat PON netwerk ligt. Dat is daar dus zeker 10 Euro in de maand duurder.
Ik zie nu al dat Odido goedkoper is dan Delta mbt 1 Gbps.

Ja in een gemeente verderop betaal je dus 10 Euro meer dan hier. Let wel we hebben het hier maar over een paar km verder..
1Gbps kost de eerste 8 maanden 30 daarna 45 terwijl 1 Gbps in de andere gemeente een eindje verderop ook de welkomst korting krijgt ( eerste 8 maanden 30) maar daarna dus 55. Ook de andere abo,s bekeken ,en ook daar allemaal 10 Euro duurder.

@ Messi Forever: Dan nog zal blijven staan dat je in dus je kabels vanuit je meterkast helemaal naar je woonkamer zou moeten verleggen stel je wilt internet only nemen bij een glas isp.


Hier ligt nog niet dat PON netwerk maar kunnen ISP,s nog hun eigen apparatuur plaatsen. Als men hier uiteindelijk verder gaat leggen( zoals gezegd de ene wijk/straat niet aangesloten, de ander wel) dan is nog maar de vraag hoe ze dat dan gaat doen maar goed daar gaat het nu niet over..

Ook hier zie je weer dat we in feite gewoon teveel betalen voor ons internet beste is dat ze gewoon een lagere prijs zouden aanbieden ipv de kortingen iedere keer.
Kortingen die je nog maar moet zien te krijgen na de welkomst periode want dan is het de vraag wat jij uit kan onderhalen..bij een Delta, KPN of Odido.
 
Laatst bewerkt:
@Pietlut, Wat maak je toch weer overal een verschrikkelijk langdradig verhaal van..

Je mag best een keer iets uitgebreid uitleggen als het uitleg vereist, met techniek bijv. Ik kan ook lange stukken schrijven om iets wat ingewikkeld is te verklaren. Maar jou verhalen slaan alles en zijn te veel herhalend.

Ik ben een beetje op het punt dat ik geen zin meer heb om alles door te lezen..... Kortom probeer het beknopt te houden.
 
De ene straat heeft glasvezel en de ander niet dat is de situatie die KPN hier gecreëerd heeft.. maar het zal hun toch niks uitmaken want een Delta komt nu niet meer werven dus hun plekkie is verzekerd.

Nou daar zitten ze toch wel mee. Eerdaags gaan ze het kopernet uit faseren, en dan zullen ze toch iets moeten aanbieden aan de straten waar de glasvezel niet gelegd is, dus waarschijnlijk komen ze die straten dan alsnog verglazen. Het kost ze in alle gevallen geld.
 
Email via je provider is leuk maar kun je niet echt professioneel noemen. Je krijgt het erbij en daar moet je het maar mee doen. Je kunt niet echt veel service verwachten. De provider verdient er verder niets aan en doet het er vaak bij.
Maar daardoor hebben ze wel een vaste groep die niet overstapt
Een providerswitch zou in mijn geval betekenen dat ik zou opteren voor glasvezel (waarschijnlijk KPN), als gevolg waarvan ervan er vanuit de uitpandige meterkast een 15 meter lange utp kabel in gootjes moet worden gelegd. Terwijl nu mijn Ziggo AOP op slechts 20 cm. in verwijderd van het Ziggo modem.
bij mij hebben ze glasvezel kastje vlak bij aop ziggo geplaatst in flat
 
Wanneer ik in de toekomst Ziggo opzeg, zal het zeker niet tijdelijk zijn voor 12 maanden maar een definitieve overstap naar glasvezel. Dat kan optioneel worden wanneer Ziggo blijft stagneren in de uploadsnelheid, dusdanig lamlendig dat ik de tv-kwaliteit en huidige kortingen opnieuw moet afwegen tegen de voordelen van een optimale uploadsnelheid. En dan is het voor mij sterk het overwegen waard om, zoals de keuze van @René, te kiezen voor een betaalde e-maildienst.
Bron kan bij hotmail ook
 
@Pietlut, Wat maak je toch weer overal een verschrikkelijk langdradig verhaal van..

Je mag best een keer iets uitgebreid uitleggen als het uitleg vereist, met techniek bijv. Ik kan ook lange stukken schrijven om iets wat ingewikkeld is te verklaren. Maar jou verhalen slaan alles en zijn te veel herhalend.
Ik hoef me niet door jouw of anderen zo te laten benaderen. Doe ik ook niet.

Jij vindt het te langdradige verhalen. Misschien moet je maar eens naar jezelf kijken ..met je opmerkingen. Ja je bent fors bedankt ook door anderen dat zag ik meteen. Ook die vinden het maar niks met mijn lange verhalen. Ik hoef je me niet door jou of door anderen zo te laten benaderen. Mij gewoon negeren is het devies.

Dan kan je zeggen dat ik me op de staart getrapt voel.. prima maar ik neem het gewoon niet hoe jij me aanspreekt. Als je mijn posts niet bevalt lees jij en en de anderen het maar niet.

Ik heb het juist gehad met mannen die menen maar te pas en te onpas met zulke opmerkingen te komen dat gebeurt in deze wereld vaak genoeg of op en forum ..maar ik pik het gewoon niet meer. Heel simpel...
Je hoeft hier ook niet op in te gaan.. heeft geen zin .Ik heb je mijn mening nu gegeven en ga er niet mee op in. We zullen het hier toch nooit over eens worden maar ik ben blij voor mezelf dat ik een keer weerwoord geef aan personen die menen zo te kunnen reageren.


Ik waardeer jouw posts wel gewoon en ook je kunde daar gaat het niet om. Dat blijf ik met veel plezier lezen.

Nou daar zitten ze toch wel mee. Eerdaags gaan ze het kopernet uit faseren, en dan zullen ze toch iets moeten aanbieden aan de straten waar de glasvezel niet gelegd is, dus waarschijnlijk komen ze die straten dan alsnog verglazen. Het kost ze in alle gevallen geld.
Ja alsnog maar gaat denk ik nog heel lang duren. Denk dat sommigen in deze gemeente dus wel behoefte hebben aan glasvezel maar ze hebben de mogelijkheid niet om het af te nemen.

Hoe dit nu verder gaat lopen weet ik niet. Dat blijft speculeren enige wat je weet is dat je afhankelijk bent van KPN wanneer deze de klus af willen maken. Ze wilden de mensen ook `straffen` om het zo maar te zeggen...want er was niet genoeg animo in de wijken waar nu niet gelegd is. Dus moeten ze volgens KPN nu maar effe heel wat jaartjes op de blaren zitten. Terwijl je een tijdje later ziet dat KPN gewoon ging leggen zonder de bekende streefpercentages. In ieder geval weten deze mensen zeker dat Delta het niet af gaat maken.@Pietlut
Aansluitpunten voor glasvezel komen hier in het flatgebouw bij abonnees op glasvezel binnen in uitpandige meterkasten in het gemeenschappelijk trappenhuis. In de meterkast komt ook het modem van de glasvezelprovider. Van daaruit zijn er twee opties:
1. een lange utp kabel die de woning binnenkomt op de plek van de intercom en van daaruit moet worden doorgetrokken naar de plek waar een bewoner zijn/haar pc/laptop heeft staan en in mijn situatie is de afstand ongeveer 15 meter. Utp-kabel wordt wel netjes weggewerkt in gootjes maar die gootjes liepen bij mijn buren langs het plafond (geen fraai gezicht en langs de plinten is in mijn woning ook lastig vanwege een inpandige berging waarbij het laminaat zonder drempel is doorgetrokken tot in de berging);
2. een wifi-verbinding maken met het modem maar dat gaat absoluut gepaard met signaalverlies en dat is zonde omdat je immers opteert voor glasvezel om de maximale snelheden te halen.
Wanneer een glasvezelkabel zou kunnen worden getrokken naar de huidige plek van het Ziggo AOP zou er een flink opstakel minder zijn voor mij om te opteren voor glasvezel. Echter, die groene coaxkabel van Ziggo is getrokken tussen de spouwmuur van 2 woningen. Die extra moeite en extra aansluitkosten om een utp-kabel te trekken langs de groene coax (ook nog een flink lange omweg) zie ik KPN of een andere glasvezelprovider niet maken, ook niet wanneer ik die evt. voor eigen rekening zou willen nemen. Bovendien wordt de lengte van de utp dan dermate lang dat je je kunt afvragen of dat op zich al niet een flink signaalverlies gaat opleveren.
Vindt het lastig want dat is inderdaad een andere manier van zoals het hier zou gaan. Denk dat ze hier ook via de meterkasten willen gaan trekken . Wij hebben de meterkast in de gang staan. Dus inpandig.
Als daar het AOP zou komen zit ik dus in principe met dezelfde situatie als jij.
Toch vind ik dat KPN hier wat aan moet doen en dat de bewoners dit niet zomaar moeten pikken. Ik dacht juist dat KPN ook iets wilde van de bewoners en dat ze heel goed weten dat al 1 iemand weigert ze een probleem hebben.
KPN kan wel komen dat het allemaal niet mogelijk is maar ze moeten toch ook naar redelijkheid mee kunnen denken. Heel logisch dat mensen geen lange kabels willen gaan trekken om het AOP op de juiste plek te krijgen.
Hebben mensen zich daar bij jouw flat niet geweerde of kritiek geleverd?
 
Laatst bewerkt:
Doe niet zo kinderachtig Pietlut Je weet zelf ook dat je telkens in herhaling valt en inhoudelijk weinig toevoegt. En je moet er maar tegen leren kunnen als men kritiek heeft. Je wilt toch niet bij de sneeuwvlokjes generatie horen.

Ja alsnog maar gaat denk ik nog heel lang duren. Denk dat sommigen in deze gemeente dus wel behoefte hebben aan glasvezel maar ze hebben de mogelijkheid niet om het af te nemen.

Hoe dit nu verder gaat lopen weet ik niet. Dat blijft speculeren enige wat je weet is dat je afhankelijk bent van KPN wanneer deze de klus af willen maken. Ze wilden de mensen ook `straffen` om het zo maar te zeggen...want er was niet genoeg animo in de wijken waar nu niet gelegd is. Dus moeten ze volgens KPN nu maar effe heel wat jaartjes op de blaren zitten. Terwijl je een tijdje later ziet dat KPN gewoon ging leggen zonder de bekende streefpercentages. In ieder geval weten deze mensen zeker dat Delta het niet af gaat maken.

Weer van dat onzinnige ......

Nee dat kan niet eeuwig duren, als KPN een centrale wil ontmantelen kun je dat niet stop zetten omwille van een paar straten. Het draaiend houden of niet kunnen afstoten van een locatie kost KPN geld. Tijdelijke dslam kasten in een wijk plaatsen ook en glasvezel aanleggen ook, dus kunnen ze net zo goed voor de laatste kiezen. Misschien was KPN wel blij geweest als Delta daar glas had liggen, dan hadden ze simpel de stekker er uit getrokken.

Wat betreft het beleid, KPN had eerst een Italiaanse top man, toen werd de hand op de knip gehouden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan