Nieuwe wervingscampagne Ziggo (Q3 2023)

Status
Niet open voor verdere reacties.
Verschil zal wel door een oude cookie komen bij OneApi.

Je hebt gelijk, cookies verwijderd en krijg nu dezelfde pagina als René.
Vind dat wel vreemd maar blijkt waar :(
 
Helaas niks voor bestaande klanten.. net gebeld en op mijn Giga abbo Ziggo en 3 mobiele aansluitingen op Vodafone de magistrale korting van 10 euro p/m en dat voor 6 maanden.

Einde van het jaar kunnen wij naar glasvezel en ik ga dan ook gebruikmaken van de welkom aanbieding daar.

Mochten er bestaande klanten zijn die wel gebruik hebben kunnen maken van een korting dan hoor ik graag hun ervaringen.
 
Graag zou ik hier eens op in willen gaan. Best interessant topic om eens met elkaar over te hebben lijkt mij.
Het speelt al als ze m.b.t glasvezel aanleg komen werven ..dat duurt soms weken. KPN komt dan bijvoorbeeld ook aan de deur maar ook andere providers. Dan wordt er uiteraard ook naar de enorme aanbiedingen gekeken. De zogenaamde welkomstbonus. Een KPN biedt dan bijvoorbeeld een half jaar voor de helft van de prijs maar de bonussen lijken steeds groter te worden.
Wat bedoeld Jarco eigenlijk met slapende klanten??
Is dat een bestaande klanten die vergeet om zijn korting af te dingen( want het is altijd een onderhandeling)? Of klanten die niet switchen van provider? Krijg je dan ieder jaar zo,n welkomst bonus? Wat bedoeld Jarco eigenlijk?
https://www.totaaltv.nl/nieuws/zigg...og-slapende-klanten-betalen-welkomstbonussen/
 
Laatst bewerkt:
Zou ik dan maar zelf het antwoord geven???

Een slapende klant is een klant die gewoon heel trouw elke maand en jaar na jaar zijn maandelijkse factuur betaalt. Zonder over te stappen. Zonder ieder jaar zijn huidige provider te bellen en moeten onderhandelen (soms zelfs bedelen) om maar een paar tientjes op jaarbasis korting te krijgen of abonnementen op extra zenders.
 
Dankjewel voor je reactie Jarco.
Heel interessant onderwerp om het eens over te hebben.
Ben ook benieuwd wat anderen er over zeggen.
Ik kom er later op terug.
 
Wat @Jarco Kriek zegt klopt, ik probeer ook mensen met Ziggo 'wakker' te maken.
Maar, zonder te 'bedelen' , meestal werkt gewoon een belletje al goed, en krijg je meer dan een paar tientjes
 
Wat @Jarco Kriek zegt klopt, ik probeer ook mensen met Ziggo 'wakker' te maken.
Maar, zonder te 'bedelen' , meestal werkt gewoon een belletje al goed, en krijg je meer dan een paar tientjes
Wat hier dus wel speelt is dat je dus nooit weet hoeveel korting je kan krijgen toch? De ene kan dus fors meer korting krijgen dan de ander.
Misschien zou je kunnen zeggen dat de brutaalste de halve wereld hebben in deze..

Ik heb ook wel eens op het KPN forum gelezen dat sommigen niet zo blij zijn dat je kortingen gaat vragen juist vanwege dat anderen dit wellicht moeten ophoesten. Noem het maar de: , Slapende, klanten.
Je weet ook niet hoe een een helpdesk van KPN hier zelf tegenover staat je zal maar iemand aan de lijn krijgen die ook nogal kritisch is over het geven van kortingen. KPN is niet de goedkoopste provider en ze hebben wellicht in hun ogen een reden daarvoor maar in die situatie mag je niet vergeten dat je dan wel die duurdere prijs moet gaan betalen(na de welkomstkorting) of maar afwachten of je in een goede onderhandelingspositie mag komen met een helpdeskmedewerker.
Of wordt er toch gewoon opgedragen om de kortingen te geven? Ik vraag me af hoe dit precies zit.

Wat je dus wel ziet is dat je na dat jaar van forse kortingen weer moet gaan onderhandelen en je in principe nooit echt zekerheid hebt wat daar uit gaat komen. Het is qua korting die je gaat krijgen wellicht ook weer afhankelijk wat voor abo je bij een specifieke provider hebt.

Wat vinden jullie hier eigenlijk van ?Dat je nooit echt kan zeggen wat je voor korting kan krijgen of moet je dan toch aanhouden en zeggen: " Ik las dat anderen meer korting gekregen hebben". Bijvoorbeeld dat je dit op een forum gelezen hebt. Dan moet je je dus behoorlijk assertief op gaan stellen om er meer uit te halen. Moet je maar zin hebben om zo aanhoudend te zijn..de een zal daar makkelijker mee omgaan dan de ander. Je moet dus als het ware gaan gaan pingelen..met de helpdesk of afdeling opzeggingen. Want dat laatste wordt gezegd dat je je daarmee moet laten doorverbinden en dan kan het afdingen dus beginnen. Maar je weet nooit hoe ver je kan gaan en wat je kan krijgen het blijft een onzekere factor. Persoonlijk vind ik dat hele afdingen niet fijn maar zoals gezegd dat verschilt per persoon.

Wat is jullie mening hierover?
 
Laatst bewerkt:
Mijn laatste ervaring van een aantal weken geleden was dat het voldoende is om bij Ziggo te informeren of er een mogelikkheid is voor een aanbieding. En dat bleek zeker mogelijk zonder dat verder aandringen van mijn kant noodzakelijk was. Aanbieding betreft 12 maanden gratis ESPN en 9 maanden 10 euro korting op abo. De betreffende agent adviseerde mij zelfs om na 12 maanden opnieuw te bellen, omdat er dan opnieuw een gerede kans was op een aanbieding.

Met de klantenservice van KPN heb ik persoonlijk geen ervaring, maar ik weet uit betrouwbare bron dat ook bij KPN vaak een aanbieding mogelijk is.

Sommigen leveren kritiek op deze gang van zaken en spreken van een zgn. sigaar uit eigen doos. Men doelt daarbij op de veronderstelling dat die kortingen weer gaan leiden tot extra prijsverhogingen voor alle klanten. Persoonlijk vind ik dat nogal ver gezocht. Die prijsverhogingen komen er toch wel ieder jaar en omdat KPN en Ziggo het inflatiecijfer hanteren als uitgangspunt was de verhoging dit jaar extreem hoog.

Mijn advies wanneer je in beginsel je provider trouw wil blijven. Bellen met klantenservice met goede kans op een aanbieding zonder dat je hoeft te dreigen met opzeggen.
 
Laatst bewerkt:
Dankjewel voor jouw reactie. Toch heb ik wel eens topics op dat KPN forum gevonden waar er een nogal kritische houding is tegenover klanten die weer korting gaat vragen. Ook las ik dan dat KPN geen kortingen meer zou geven wat naderhand toch weer ergens ontkracht lijkt te worden. Het moet niet de bedoeling zijn dat je daar echt volop je best moet gaan doen als er bij de helpdesk ook al zo,n houding zou zijn als van:' Daar komt weer zo,n klant lopen leuren voor kortingen en nu zijn de slapende klanten de dupe" Snap je wat ik bedoel?

Maar goed ik weet ook niet of dat eigenlijk zo is daar bij KPN. Ik weet wel dat ze niet de goedkoopste zijn en in hun ogen daar kennelijk een reden voor hebben ..dus je zou zeggen dat juist daar een houding zou kunnen zijn dat je niet moet gaan zeuren om kortingen. Of juist wel want ze zijn te duur ;D ;DDat moet je dan maar niet gaan zeggen want anders krijg je je korting niet meer.. ;D ;D

Tevens als de andere fikse kortingen krijgt _wat je ergens leest op een forum_ moet je maar durven om ook flink te gaan aandringen. Het heeft zoals gezegd ook te maken wat voor abo,s je hebt bij een provider voor wat betreft de kortingen die je dan kan krijgen.

We hebben ook kortingen gekregen bij Ziggo. Ik kan mij wel herinneren dat mij mij ook vroeg of ik een mobiel abo had bij Ziggo en dat men dan pas korting wou geven. Daarna is overlegd en kreeg ik toch korting. Je vindt het ook lastig om aan te gaan dringen bijvoorbeeld als je zeker weet dat een klant in een gelijke situatie meer korting heeft gekregen. Dat hele afdingen vind ik persoonlijk niet fijn.Je hebt ook het gevoel dat je alles uit de kan wilt halen .En inderdaad dat andere klanten dan de dupe zijn en jij wilt nu nog meer en meer..althans dat , de dupe zijn van andere klanten die afdingen'dat is dan wat je zo leest op het internet.

Tot slot heb je ook een beetje het idee dat je afhankelijk bent wie je aan de lijn krijgt. Dus krijg je niet genoeg eruit zou je dus weer moeten gaan bellen. Stel dat iemand zijn dag niet heeft of zo of juist met jou scherp wilt gaan onderhandelen.
Ik heb er geen negatieve ervaringen mee of zo_ helemaal niet_ met de Ziggo helpdesk maar ik blijf het lastig vinden om te gaan onderhandelen op deze manier.
 
Laatst bewerkt:
Wel belangrijk om te weten, als je een leuke aanbieding weet te 'scoren' houd dat wel in dat je een nieuw jaarcontract aangaat.
Maar, zoals @Messi Forever al aangaf, tegen de tijd dat die weer afloopt, is het tijd voor een nieuw belletje ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan