Tratec UPC verdeelstekker: hoe moet ik die aansluiten?

Antwoord op Parapluutje
Upc Monteur 2 zei:
Klopt helemaal!!!

Storingsmonteur is een inhome monteur. deze is ingehuurd bij een installatie bedrijf.
Alles wat van af het wcd of deze vervangen dat mag en kan hij verhelpen. ALs het probleem buiten zit dan moet UPC zelf deze oplossen en wordt een planmonteur van UPC zelf ingeschakeld door de storingsmonteur. Deze planmonteur kan wel in de EV zoals pietje puk al melde. Deze kan ook de lijn pulsen etc om te zien of er een kabelbreuk etc is.


De storings monteur kan hier verder niets aan doen.

Omdat alles wat voor het abonnee overnam punt nu eenmaal valt onder het upc netwerk en daar heeft UPC zijn EIGEN monteurs voor. De storings monteur is ingehuurd.Wat jij vermeld is een uitzondering. Hier heeft niemand bij ons sleutels van een eindversterker.

Dus hou er rekening mee dat na storings monteur wanneer hij niets verder kan doen, gewoon een eigen UPC PLANmonteur komt.

( pietje puk kan helaas ook snel typen :6)
 
Mr. Pietje Puk zei:
Een NIET-UPC-monteur (dus een monteur van een extern bedrijf) heeft geen toegang tot die kastjes. Als de monteur daar wel toegang tot heeft, dan:
- is hij zo aardig dat hij meer doet dan hij eigenlijk mag
- handelt hij onrechtmatig, want hij heeft officieel geen toegang tot die kastjes.

Dat is niet helemaal correct, ik ken iemand die via een extern bedrijf voor UPC heeft gewerkt en wekenlang alleen maar bezig is geweest met het controleren van die kastjes (van binnen schoonmaken, aansluitingen controleren etc)
 
dvanhul zei:
Dat is niet helemaal correct, ik ken iemand die via een extern bedrijf voor UPC heeft gewerkt en wekenlang alleen maar bezig is geweest met het controleren van die kastjes (van binnen schoonmaken, aansluitingen controleren etc)
We hebben het hier nu over een monteur die naar de binnenhuisinstallatie komt kijken. Zijn hoofdtaak is: de binnenhuisinstallatie controleren/in orde maken en indien nodig een netwerkmonteur aan laten sturen.

De persoon die jij bedoelt zal wel speciaal daarvoor ingehuurd zijn.

Ik kan in een paar zinnen geen exacte definitie geven van "storingsmonteur"
 
Zie mijn uitleg aangezien ik hiervoor bij een van de installatie hetzelve aan t werk ben. Wat jij zegt is dat een bedrijf bijv torrestat bv de ev wel in kan en mag. Maar de hoofd installateur mag er niet in. dus maw:

De storings monteur is voor het binnenwerk vanaf het AOP, daar kan hij wat aan veranderen. En als het er buiten is dan is het aan UPC zelf om daar een monteur heen te sturen. dit doet de storings monteur dus niet. Einde discussie hierover.

Dit is gewoon een feit. zo staat dit nu eenmaal in het installatie contract. uitzonderingen daar gelaten.

Storings en installatie monteur is beide voor inhome montage etc dus er niet buiten.
 
De monteur is geweest. Kon in eerste instantie niets vinden, kabel is doorgemeten alles bleek goed. Heeft daarna met UPC gebeld en 1 van die medewerkers daar zei toen misschien ligt het aan de scart. Ook dat gechecked en dat was het dus niet. Het bleek uiteindelijk toch de box te wezen. Deze is nu omgeruild in een grijze Thomson nu is het beeld weer helemaal in orde, beter zelfs als met de vorige box. Waarschijnlijk wat verotte ingangen. Probleem opgelost dus, en hoefde niets te betalen uiteraard... :6
 
Martijn333 zei:
De aansluitschema's voor de Tratec UPC verdeelversterker staan gewoon in de doe het zelf installatie handleiding ::)
Ik heb gezocht op de site van UPC maar kon deze niet zo gauw vinden. Weet jij waar deze zo gauw staat?
Henk.
Ik vind het vreemd dat ie niet in de doos zit van de Tratec type TWO108/1-RET.

Het gaat mij erom hoe ik de kabel erin moet zetten ivm een flat waar de vorige eigenaar de andere doos zo los geknipt heeft.
 
De Tratec type TWO108/1-RET is een antenne wandcontactdoos met radio en tv uitgang, geen verdeelversterker.

Soms staat er op de wcd aangegeven hoe (maten) de coackabel moet worden aangesloten.
Zoek anders iemand die weet hoe het moet.

Zoals jij het beschijft wil je die aansluiten op de UPC kabel, dus de AOP weer herstellen. Officieel mag je dit niet zelf, je kunt daarom beter contact opnemen met UPC en aangeven dat de vorige bewoner de zaak heeft afgeknipt.
Vraag voor alle zekerheid naar eventuele kosten.
 
Terug
Bovenaan