Hoe het Provider Forum is ontstaan

Status
Niet open voor verdere reacties.

René

Moderator
Berichten
9.875
Internet
  1. KPN
Het Provider Forum is een onafhankelijk forum gericht op abonnee's van Nederlandse providers, zoals Ziggo en KPN. Op deze site vind je informatie over alle providers. Het forum bestaat uit een levendige community van enthousiaste abonnees die elkaar helpen, in sommige gevallen ondersteund door Webcare medewerkers van de provider zelf.

Geschiedenis

Het Provider Forum is in 2022 ontstaan uit het voormalige Ziggo Gebruikersforum. Het Ziggo Gebruikersforum is weer ontstaan uit twee verschillende sites, welke in 2017 samen zijn gevoegd.

Chelloo

De site "Chello Underground" is in 2000 begonnen als support site voor Chello internet abonnee's. In de begintijd was Chello erg vaak negatief in het nieuws omdat veel mensen problemen hadden. Ik (René) zocht op dat moment een leuk onderwerp om een homepage te beginnen, iets actueels. Aangezien er veel "Chello sucks" sites waren leek het me interessant om een informatieve hulpsite voor Chello abonnee's op te richten.

De homepage van toen werd al snel vervangen door een kleine server waar het forum op kon draaien. Door enorme groei van het aantal bezoekers is deze server meerdere keren vervangen voor grotere en snellere oplossingen. Inmiddels draait de site op een stabiel virtueel platform met alle mogelijkheden tot directe uitbreiding.

De merknaam Chello is in 2007 vervangen door UPC. In 2014 nam Liberty Global kabelmaatschappij Ziggo over om in 2015 te starten met een grote fusie tussen UPC en Ziggo. Hierbij werd UPC omgedoopt tot Ziggo. Wij hebben de naam Chelloo echter altijd aangehouden i.v.m. de naamsbekendheid van het forum.

Het forum stond lange tijd bekend onder de naam "Chelloo.com". In 2016 hebben we de domeinnaam aangepast naar "Chelloo.nl" en zijn de logo's aangepast naar "Chelloo", zonder .com extentie.

34_04_09_15_4_19_42.jpg 34_04_09_15_4_20_21.jpg 34_04_09_15_4_21_03.png 34_04_09_15_4_21_26.png chelloo_smf.png Ziggo-Gebruikersforum.jpeg

Ziggo-Gebruikers

Het ontstaan van het Ziggo-Gebruikers forum gaat nog verder terug. Rond 1998 begonnen als Multikabel Gebruikers Vereniging (MGV), in een tijd waar internet via de kabel net nieuw was.
In 2008 werden Multikabel, @Home en Casema gefuseerd en ontstond Ziggo. Het Multikabel forum werd omgedoopt tot Ziggo-Gebruikers. Het forum was direct een succes en werd veel geraadpleegd door gebruikers van deze nieuwe provider.

Toen UPC in 2015 werd omgedoopt tot Ziggo waren er opeens twee grote forums over hetzelfde onderwerp. Dit leverde echter geen problemen op omdat Ziggo-Gebruikers met name het oud-Ziggo gebied bediende, en Chelloo het oud-UPC gebied.
Een fusie tussen beide forums hing wellicht ergens in de lucht, maar kwam in een stroomversnelling toen plotseling beheerder CeeS kwam te overlijden. Na het wegvallen van CeeS was er geen beheerder meer van Ziggo-Gebruikers. De moderators hebben toen, in overleg met de familie, het forum overgedragen aan Chelloo.

ziggo-gebruikers.png

Valide e-mailadressen die we gebruiken

Deze e-mail adressen worden door ons gebruikt en kun je vertrouwen:
Valide domeinnamen die we gebruiken

Dit forum heeft in de loop der jaren verschillende domeinnamen in gebruik gehad.
Dit zijn de officiële domeinnamen die in gebruik zijn:
  • providerforum.nl (hoofddomein)
  • ziggoforum.nl
  • ziggo-forum.nl
  • ziggogebruikers.nl
  • ziggo-gebruikers.nl
  • chelloo.com
  • chelloo.nl

Wie zitten er achter het Provider Forum?

De site wordt beheerd en onderhouden door René.
Verder wordt het forum wordt beheerd door 2 moderators: Johnny54 en René. De moderators houden het forum schoon en overzichtelijk, en geven ook regelmatig advies aan de gebruikers.

Onafhankelijk

Deze site wordt niet beheerd door een bepaalde provider, en draait dan ook volledig onafhankelijk.

Producttesten

Via onze site worden zo nu en dan mensen uitgenodigd om deel te nemen aan producttesten van diverse providers. Dit kan zijn het testen van nieuwe firmware, hardware of diensten. Indien je mee mag testen krijg je toegang tot een afgeschermd deel op het forum waar ervaringen kunnen worden gedeeld.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan