• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wat is het beste voor onze situatie?

Ik neem aan dat de 54 MB snelheid trouwens beter is, maar waar heeft het uiteindelijk effect op, die snelheid?

Moeten we beiden ook een netwerkkaart hebben? De originele netwerkkaart die we van Chello hebben gekregen zit nu in de PC van mijn broertje. Ik heb er eentje die op het moederbord is geïntregeerd... Probleem?
 
Als je overgaat op draadloos dan heb je die netwerkkaarten niet nodig. Je koopt dan netwerkkaartjes met een antenne, om het maar simpel te zeggen. Als je met kabels gaat werken, kun je de netwerkkaartjes (ook die onboard) gebruiken die je nu hebt.

ps Er is heel veel info op het internet te vinden op dit gebied. Zoek een met google zou ik zeggen.
 
Ik neem aan dat de 54 MB snelheid trouwens beter is, maar waar heeft het uiteindelijk effect op, die snelheid?

Die 54MBits/s is de snelheid van de draadloze verbinding. Dit betekend dat de apparaten onderling met die snelheid kunnen communiceren.
Dus als je iets verstuurd van jouw computer naar die van je broertje (of omgekeerd) kan dat met die snelheid.

De snelheid van Chello is max. 3 MBits/s (Chello plus). Dus om dat over te sturen naar jullie computers is een 11 MBits/s WiFi meer als snel genoeg.

Kortom:
Die duurdere 54MBits/s installatie heeft alleen voordeel voor het versturen van gegevens tussen de computers op het interne netwerk. Internet wordt er niet sneller door.
 
Hartelijk bedankt voor de info beiden. Ik zal ook zeker eens op Google gaan zoeken. Ik heb al een snelle search gedaan maar meestal is de info voor mij niet bevredigend genoeg, daarom stel ik hier wat specifieke vragen af en toe...
 
Als ik jou was zou ik toch nog even wachten met draadloos, aangezien ze bezig zijn met de nieuwe standaard (802.11g). Hierdoor heb je geen kans dat je nu een 'oudere' standaard aanschaft en later in de problemen raakt als een netwerkkaaart defect gaat (misschien dat je dan alleen de 11g standaard hebt, die niet wordt herkend door de oudere types).

Je moet het helemaal zelf weten, maar duik eerst eens even in de soorten standaarden, merken en opties. Voor mezelf ben ik eerst met een routertje gaan werken om bekend te raken met netwerken.

Natuurlijk wil ook ik op draadloos, echter gaat de prijs nu nog steeds naar beneden en zijn de merken nog niet echt op elkaar aangesloten.

Succes!

P.S. ik kan je wat pdf-documenten opsturen van het merk Netgear, wat ik aan het eind van di jaar wil gaan aanschaffen. Als je intresse hebt, kan ik het je toemailen.
 
Mijn oog is gevallen op de Belkin 802.11g draadloze netwerkrouter. Is deze compatibel met Chello of maakt dat niets uit?

Edit:

Ik zag op deze site in de routershop dat het de 54g is die ik heb gezien. Ik neem dus aan dat het met deze wel snor zit, maar ik ga eerst maar eens naar de winkel om me verder te laten informeren.
 
Als het een normale kabelrouter is dan is ie ook geschikt voor Chello.
 
De knoop is doorgehakt, ik heb een router gekocht. Niet draadloos, ik heb uiteindelijk toch voor stabiliteit gekocht i.p.v. flexibiliteit.

De router en PC's staan inmiddels aangesloten en werken vooralsnog perfect.

Bij deze wil ik allen hier hartelijk bedanken voor de hulp, informatie en tijd! Dank!
 
Wat heb je nu uiteindelijk gekocht? Merk en type?
Wij zijn gewoon nieuswgierig.
 
Het is uiteindelijk een redelijk simpele geworden, die volledig aan onze eisen voldoet. De LinkSys (naar ik meen) BEFSR41.
 
Terug
Bovenaan