• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Wat is het beste voor onze situatie?

M

MadGuy

Hallo iedereen. Net nieuw hier gekomen dankzij het Computer Idee Forum, enorme n00b. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Ik heb onlangs een nieuwe PC gekocht voor mezelf. Mijn 'oude' PC gaat over naar mijn broertje zodat we beiden een PC hebben. Nu willen we natuurlijk de Chello internet verbinding delen. Ik draai Windows XP, mijn broertje Windows ME (of 98, ligt er een beetje aan).

Wat is de beste optie? We hebben van routers gehoord die draadloos (we wonen in een flat, onze kamers staan schuin tegenover elkaar met een gangdoorloop ertussen, ik gok maximaal een meter of 5 afstand) kunnen opereren en je dezelfde internetsnelheid doen behouden die je altijd had? Welk merk/ type kunnen we het beste nemen? Zitten er nog beperkingen aan? Wat zijn jullie ervaringen?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

(Ik heb overigens Chello classic, maakt dat iets uit?)
 
Als het zo'n korte afstand is en de kabel al naar één van de 2 computers ligt is het denk ik net zo makelijk om eentje die niet draadloos is te nemen, als je tenminste de kabels goed weg kan werken...

De snelheid deel je dus als je allebij aan het downloaden bent dan ben je allebij langzamer maar als je met maar één download heb je gewoon de max snelheid.

Ik heb een E-tech router en die werkt prima!
 
Wat is de beste optie? We hebben van routers gehoord die draadloos (we wonen in een flat, onze kamers staan schuin tegenover elkaar met een gangdoorloop ertussen, ik gok maximaal een meter of 5 afstand) kunnen opereren en je dezelfde internetsnelheid doen behouden die je altijd had? Welk merk/ type kunnen we het beste nemen? Zitten er nog beperkingen aan? Wat zijn jullie ervaringen?
Die afstand van 5 meter en 2 muren (mits geen gewapend beton) zal geen probleem zijn.

De snelheid van de internetverbinding blijft met een draadloze verbinding hetzelfde. (Je kan lager uitkomen, maar dat komt door het delen en niet door de draadloze verbinding.)

Draadloos is een stuk duurder als een vaste router met een paar kabels en is (indien niet goed ingesteld) gevoeliger voor aanvallen van buitenaf.

Een merk of type kan ik je niet geven, omdat ik zelf (nog)geen ervaring met draadloos heb. Gebruik hiervoor maar eens de zoekfunctie op dit board, er zijn al diverse berichten geplaatst Kijk ook eens bij "tips" en "faq" en klik eens op de link links van de "routershop".
 
Hartelijk bedankt voor de suggesties. Ik heb op deze site de routers bekeken die worden aanbevolen. Ik neem aan dat hier ook goede en duidelijke handleidingen bij zitten waarmee zelfs de netwerk leek uit de voeten kan?

Ik denk dat draadloos nog steeds de beste optie is voor ons. De kamers van mijn broertje en mij liggen weliswaar niet ver uit elkaar, maar de kabel modem zelf staat in de huiskamer. Waar moet je die router eigenlijk neerzetten? Bij de modem toch?

Anyways, moet je upgraden naar Chello Plus wil je het legaal doen? En wat voor maatregelen neemt Chello als je toch via Chello Classic gebruik maakt van een router? Ik heb altijd begrepen dat zo''n router gebruik maakt van één IP adres en dat Chello er niet achter kan komen, tenzij ze aan gezellige huisbezoekjes doen! ;D Maar goed, ik ben dus een leek...
 
De router zet je normaal gesproken dicht bij het kabelmodem, maar dit is niet persé noodzakelijk. Er mag ook een langere kabel tussen zitten (USB=5m, UTP=90m)

Wil je het legaal doen, dan moet je inderdaad Chello plus hebben. Je mag dan tot max. 3 computers aansluiten.

Chello kan controleren of je een router gebruikt. Hiervoor hoeven ze niet bij je thuis te komen, ze kunnen dit via het netwerk controleren. Kost ze wel moeite en doen ze dus alleen als er problemen zijn.
Veel mensen met een chello classic maken gebruik van een router en hebben nog nooit problemen gehad. Ik heb ondertussen al van iemand gehoord die een router bij Chello Light gebruikt.
 
Je kunt idd gerust een router gebruiken bij Chello Classic/Light.

Zoalng het een hardware router is en niet bv. een open proxy zullen ze er niets van merken en ook niet moeilijk over doen.
 
Als er nu al een kabel loopt van de modem naar pc1 op je kamer dan kun je gerust de router op je kamer plaatsen en van daaruit verder gaan naar pc1 en pc2. De bekabeling naar kabel pc1 kan dan heel kort zijn en naar pc2 hoef je alleen de gang over te steken. Dat heeft zo z'n voordelen: je ziet de lampjes op de router; resetknopje bij de hand; als de router niet werkt, kun je hem er makkelijk tussenuit halen en overschakelen op een softwarerouter; (als je broer lastig is trek je de kabel er uit en zeg je dat er storing is). Zolang het goed werkt is het allemaal niet nodig maar anders toch handig.
O ja, als je overgaat op draadloos koop dan alle componenten van hetzelfde merk in dezelfde winkel. Let ook even op de snelheid 11 of 54 Mb.
 
Ik heb een tutorial geschreven over het configureren van een router, netwerk en internet.
Je kan hem hier bekijken.
Mischien heb je er iets aan.

PS: hij is nog niet helemaal af, moet hem nog verder uitwerken
 
Boor zei:
Als er nu al een kabel loopt van de modem naar pc1 op je kamer dan kun je gerust de router op je kamer plaatsen en van daaruit verder gaan naar pc1 en pc2. De bekabeling naar kabel pc1 kan dan heel kort zijn en naar pc2 hoef je alleen de gang over te steken.

De kabelmodem in de woonkamer staat aan de andere kant van de woonkamer. Zo'n 10 meter van mijn kamer. Alleen de afstand tussen de kamer van mijn broertje en mij is kleiner.

Toch bedankt voor de info. ik zal me eens goed laten informeren in verschillende winkels en van daaruit mijn keuze maken. Op deze site stonden ook al verschillende aardige geloof ik...
 
Terug
Bovenaan