• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

uitvallen Linksys Wrt54G

René [Mr. Jinx] zei:
Gmick, ik zie dat je WPA gebruikt als encryptie. Dit is een hele goede beveiliging maar het kan best problemen geven met je clients als de drivers het niet goed ondersteunen.

Wat gebeurd er als je tijdelijk even helemaal geen encryptie aanzet op de router? En ook even de MAC-adress eruit gooien.
Gaat het dan ook nog steeds slecht?

Al die instellingen mbt de sterkte van het signaal enzo moet je niet aan rommelen. Gewoon standaard laten.
Het is leuk als je router meer vermogen heeft, maar je netwerkkaartjes zijn standaard meestal zwakker, dus dan heeft dat weinig zin.

Naar mijn mening moet je de boel eerst testen zonder encryptie, pas als het goed werkt zet die er als laatste op, anders maak je het jezelf heel moeilijk met fout zoeken
 
Mee eens.

Zeker met oude pmciia-kaarten met b-protocol geven wel aan dat ze wpa kunnen, maar in de praktijk is WEP 64BIT OF 128 de enige mogelijkheid om via de router te beveiligen.
Heb ik ook WPA wil voor geen meter, WEP draait super.
 
Chello Anarchist zei:
Naar mijn mening moet je de boel eerst testen zonder encryptie, pas als het goed werkt zet die er als laatste op, anders maak je het jezelf heel moeilijk met fout zoeken

Ehhhhh ??? Dat stond toch ook in mijn bericht? Of wou je het nog eens benadrukken?
 
tx guys.

mijn draadloos werkt inmiddels. Firmware HyperWRT2.0 erop gezet en als client software Odessey. Een beetje gerommeld met de kanalen en nu gaat ie als een trein. :6

Ik denk dat mijn kanalen vanaf het begin foutief stonden en dat dat dus uiteindelijk het begin van alle ellende is geweest.
 
Terug
Bovenaan