• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

uitvallen Linksys Wrt54G

G

gmick

Mijn linksys router werkt nog niet echt optimaal.
De opstelling - SB5100 vastgeknoopt aan me WRT54G die weer met een touwtje aan mijn Desktop zit. Gaat prima met een stukkie touw, ook als ik er nog een aantal laptops aanvast knoop (<<-- da's dus MET touw).
Zonder touw gaat mijn Dell Latitude redelijk goed. Valt af en toe uit. Ik had net een uptime van me connectie van 1,5 uur. Client software - Odyssey Client manager. Op een ander Laptop krijg ik 'em niet aan de praat zolang ook de dell aanstaat. Zodra de dell uit is, gaat de andere redelijk, maar geeft het na een (on)bepaalde tijd ook op (verliest verbinding). Als me dell online is en ik steek me wireless PMCIA (?! zoiets) in de andere laptop ben ik ook mijn verbinding kwijt.
Problemen alom. Bijgevoegd mijn settings van me wrt54g.

Any idea's?
 
Heb even geen zin om je *.jpg teladen, maar reset hem naar default settings, obtain IP auto, via DHCP, verander het http://192.168.1.100 of 100.1 naar 172.16.2.120 oid, daarmee voorkom je dat eventuele luisteraars alte makkelijk de boel kunnen veranderen , verander de naam linksys voor bijv noppes, password admin naar een langere naam, evt met cijfers

gebruik WEP om tetesten 128 bit key
en lees verder wat er hier al over is geschreven
 
ik heb echt wat concrete tips etc nodig. ik weet namelijk echt ff niet waar te beginnen.
heb de nieuwste US firmware 4.20.6 erop gezet. Iemand dat werkend?
Of kan ik beter HyperWRT proberen?

Trouwens op de 'andere' laptop heb een RaLink Wireless Utlity staan (die zat bij me Etech PCMCIA kaart)... daar nog ervaringen mee?
 
Bij een wegvallende verbinding even terug gaan naar de winkel en ze ruilen hem (althans bij mij op het werk..) meteen voor je om.

Is een veel voorkomend probleem bij zowel Sitecom als Linksys dat de verbinding wegvalt. Heeft te maken met warmte van de adapter (Sitecom adapter is 99 van 100 keer probleem) en de routers zelf.

Niet moeilijk doen gewoon terug naar de winkel ;)
 
gmick zei:
ik heb echt wat concrete tips etc nodig. ik weet namelijk echt ff niet waar te beginnen.
heb de nieuwste US firmware 4.20.6 erop gezet. Iemand dat werkend?
Of kan ik beter HyperWRT proberen?

Trouwens op de 'andere' laptop heb een RaLink  Wireless Utlity staan (die zat bij me Etech PCMCIA kaart)... daar nog ervaringen mee?

zegt die nou pas
 
Die nieuwe firmeware die je hebt heb ik ook en ik ondervind geen problemen ik zou zoals eerder hier gezegt gewoon ff met bonnetje terug gaan naar de winken en hem laten omruilen.

Succes m8...
 
gmick zei:
?!  ??? ??? ???
Vertel, wat heb ik gemist?

   """" heb de nieuwste US firmware 4.20.6 erop gezet. Iemand dat werkend? """"

Dat bedoelde ik, dat zei je pas naderhand, maar waarom niet de EU versie?

Een van de verschillen is het aantal kanalen 13 of 11, en dacht ook de freq. banden, verder kan je inn de WRT54G het uitgestraalde vermogen instellen , staat standaard op 50 of 60%, en is de positie van de router tov de andere wireless app. van belang.
 
Gmick, ik zie dat je WPA gebruikt als encryptie. Dit is een hele goede beveiliging maar het kan best problemen geven met je clients als de drivers het niet goed ondersteunen.

Wat gebeurd er als je tijdelijk even helemaal geen encryptie aanzet op de router? En ook even de MAC-adress eruit gooien.
Gaat het dan ook nog steeds slecht?

Al die instellingen mbt de sterkte van het signaal enzo moet je niet aan rommelen. Gewoon standaard laten.
Het is leuk als je router meer vermogen heeft, maar je netwerkkaartjes zijn standaard meestal zwakker, dus dan heeft dat weinig zin.
 
Terug
Bovenaan