Strijd uitzendrechten Formule 1 beslist: 'Viaplay is de winnaar'

Met al die abonnements wijzigingen wordt het wel erg duidelijk : men doet bij Viaplay aan paniek voetbal. Wat gisteren wel/niet mogelijk was, kan vandaag weer geheel anders zijn. Men weet bij Viaplay ondertussen van blinde paniek niet meer wat men moet doen, om het hoofd boven water te houden.

Volgens geruchten is de komende aanbieding, een jaarabonnement met iets lagere maandprijzen. Echter, TotaalTv noemt dit een advertentieabonnement, wat misschien betekent dat er bij dit abo meer reclame wordt getoond.
Dat zou voor Viaplay een slimme zet kunnen zijn. Want om eerst de prijzen te verhogen en daarna een goedkoper abo mét reclame te introduceren, zal beslist minder ophef opleveren, dan anders. Terwijl men zo meer klanten probeert te trekken én meer reclame kan verkopen.

Maar of de klant daar blij van wordt, dat is afwachten.
Het goedkoper jaarabonnementen dat van 30 april tot 21 mei voor €13,79 per maand verkrijgbaar is, dat is een abonnement zonder reclame.

Het reclameabonnement komt pas later dit jaar en daarvan is de prijs en de manier van het leveren van reclame nog niet bekend.
 
Men gaat ervanuit bij VP dat als de rechten maar binnen hebben de mensen toch niet zonder F1 kunnen en er bijna geen grenzen zijn aan het maximale bedrag per maand. Dat zou in heel veel landen werken, maar in Nederland kan je dan wel eens goed het deksel op de neus krijgen.

We mogen dan wel een rijk land zijn, dat wil niet zeggen dat we het geld maar over de balk smijten voor iets wat volgens de nederlander niet in verhouding staat met de geboden (beeld)kwaliteit. Wij Nederlanders willen ons vooral niet gepiepeld voelen, wat dat betreft ben ik best trost op de (gierige) Nederlander.
Ik weet echt niet of dit zo is, natuurlijk zullen ze abonnementen kwijt raken, dat gebeurd bij elk abonnement wat in prijs verhoogd wordt.
Ik hoor al twee jaar dat het slecht gaat met de financiën van Viaplay, maar onderhand ze zijn er nog steeds.
Kijk even naar mijn eigen thuis situatie, een maand of twee geleden thuis het balletje opgegooid om Viaplay eruit te doen en over te gaan naar F1TV, kreeg alleen maar commentaar, mijn drie kinderen (23, 25 en 27 jaar) bleken ook allemaal series te volgen op Viaplay.
Dus Viaplay is niet alleen voor de sport blijkt wel, maar heeft ook nog andere content die voor mij nietszeggend is maar voor anderen juist weer wel, mijn kinderen geven niets om F1.
Uiteindelijk dus maar het jaarabonnement afgesloten voor € 12,79.
Het lastige is met al die streamingsdiensten dat er altijd wel één in ons gezin is die iets kijkt, waardoor het niet de deur uit kan.
Voor het merendeel van de Nederlanders zegt dat bedrag van Viaplay niet zoveel tussen al die andere bedragen van streamingsdiensten die ze hebben. Thuis ben ik ouderwets volgens hun, maar hoor van mijn kinderen niets anders over streamingsdiensten, lineair tv kijken doen ze niet meer.
 
"waardoor het niet de deur uit kan".

Welvaarts problemen (van de jeugd) noemen we dat. Ik keur het niet af, maar tijden zijn veranderd.

Bij sport kan ik dat overigens beter begrijpen dan bij series/films. Je kan voor die content elke maand gewoon van aanbieder switchen (maandje netflix, maandje amazon prime, maandje viaplay etc) Kan je een hele hoop geld mee besparen.
Alleen Sport wil je over het algemeen live zien.
 
....
Het lastige is met al die streamingsdiensten dat er altijd wel één in ons gezin is die iets kijkt, waardoor het niet de deur uit kan.
...

Off Topic :

Zolang het gratis is, wil iedereen alles, maar op het moment dat men er zelf voor moet betalen, wordt e.e.a. direct toch wat anders
???.

Als één beslist een bepaald abonnement wil ( terwijl de rest het niet interessant vindt ), dan misschien dan ook maar zelf laten betalen. Dan wordt vaak direct duidelijk hoe graag men e.e.a. wil
;)
.

Streamingsdiensten waar we gezamelijk naar kijken, betaal ik wel.
 
14 euro per jaar??? Nee we betalen 14 euro per maand, dus je rekensom klopt niet (of ik heb ergens een inleidend bericht gemist)
Je hebt inderdaad wat gemist en ik heb een rekensom overgeslagen om aan te geven waar die 14 euro vandaan komt. En ik kan inderdaad ook niet rekenen. :embarrassed:

Het abonnementsgeld gaat 2 euro per maand omhoog. Maal 12 maand is 24 euro per jaar. En ViaPlay betaald jaarlijks 45 miljoen voor de uitzendrechten. Ze hebben dus maar 1 875 000 abonnees nodig om quitte te spelen.
 
Alle kinderen betalen mee aan alle streamingsdiensten hier in huis, bedragen worden netjes door vijf gedeeld (gezin van vijf, allen nog thuiswonend), ook Spotify wordt hier gedeeld met ons vijven. Ik ga dat niet per kind apart doen, want veronderstel dat er toch ééntje stiekem meekijkt met een ander zijn of haar pakket, dan is het huis te klein, ondanks dat ze volwassen horen te zijn.
Internet en het pakket van Ziggo (alles in 1) XXL 400/40 betalen wij als ouders.
Overigens is dit pakket voldoende om met 4 tv's tegelijk te streamen, dat 1 GB abonnement is echt overkill, ook qua upload nooit geen probleem ondervonden.
 
Terug
Bovenaan