Omruilen Next naar Next Mini niet meer mogelijk - waarom zou je het willen

De laatste berichten in dit topic waren interessant om te lezen.
Maar graag wil ik terugkeren naar het onderwerp van dit topic door middel van een samenvatting.

Ziggo is vorige week van de ene op de andere dag gestopt met de mogelijkheid dat klanten hun Next omruilen voor een Next Mini. In hoeverre dat andersom – van Mini naar Next – ook niet meer is toegestaan, komt in de communicatie vanuit Ziggo niet duidelijk tot uiting, maar ik ga ervan uit dat dit ook niet meer kan.
Wat betreft dat laatste bracht ik naar voren dat ik hiervoor wel begrip kon opbrengen, omdat IPTV de toekomst heeft en dat dit zeker niet geldt voor coax. Op het stopzetten van omruil Next naar Mini was en ben ik uiterst kritisch. Met de argumenten dat spijtoptanten maar op de blaren moeten gaan zitten (eigen beeldspraak) wanneer deze terug willen vallen op de Next ben ik het volledig eens. Voor men een keuze maakt voor een product of dienst van Ziggo moet men zich eerst goed oriënteren. De kritiek dat Ziggo op hun website geen goede voorlichting geeft over verschillen tussen de Next en de Mini is in dit topic afdoende weerlegd, want die informatie is er wel degelijk.

De omruilstop wierp ook meteen de vraag op wat de beweegreden was van Ziggo, omdat in eerste instantie er nog geen toelichting kwam. Naar aanleiding van vragen kwam er secundair als reactie van Ziggo dat beide apparaten qua functionaliteit identiek zijn en het omruilen voor Ziggo te duur werd en derhalve niet langer verantwoord.
Dat bracht de discussie in dit topic op de vraag in hoeverre de € 19,95 aan administratiekosten niet toereikend zouden zijn om de kosten van het omruilen te dekken. Ik was de enige die van mening was dat dit het geval is en diverse tegenargumenten hebben mij nog niet ervan overtuigd dat dit een drogreden is van Ziggo. Veel heil in verdere discussie zag ik niet, overigens met respect voor de andere meningen van forumleden hierover.

Vervolgens kwam aan de orde in hoeverre het wel klopt dat de Next en de Next Mini volledig met elkaar vergelijkbaar zijn qua functionaliteit. De conclusie was dat dit niet volledig het geval is vanwege het ontbreken van een digitaal optische uitgang (S/PDIF) op de Next Mini. Daarover waren de meningen niet verdeeld, maar het verschil werd door sommigen als motivering aangevoerd waarom bepaalde klanten (deels spijtoptanten) zouden willen terugkeren naar de Next.
Ik heb aangevoerd dat er voor klanten met een Mini alternatieven zijn wanneer deze klanten heel veel waarde hechten aan een optimale geluidservaring. Met deze stelling kreeg ik ook een paar andere forumleden mee, waarna wederzijdse berichten zich nadrukkelijk gingen richten op (aansluit)mogelijkheden van surround tussen apparaten.

Zoals gezegd, heel interessant, maar ik hoop dat we met deze samenvatting van waar het in dit topic daadwerkelijk om draait weer enigszins on topic kunnen raken.
 
Kortom Ziggo heeft geen reden tot omwisselen.
Er zit neem ik ook geen verschil mbt de apps die je kan installeren?
 
Volgens mij is er geen verschil, maar ik heb me daarin niet verdiept omdat ik de apps van de smart tv gebruik.
 
Ziggo bericht nu dat bezuiniging geen rol speelt bij de stopzetting om te switchen van de Next naar de Next Mini:

De mededeling van een Ziggo moderator op het Ziggo Community blijkt dus nu achteraf fake nieuws te zijn geweest.

Het moet niet gekker worden, want wat dan wel de exacte reden is, blijft uiterst mistig.
Wel dezelfde 'prietpraat' dat de Next en de Mini nauwelijks van elkaar verschillen en dat hebben we in dit topic wel aardig gepareerd door te stellen dat de Mini geen audio output heeft.

Past wel goed in het zwalkend beleid van Ziggo op meerdere onderdelen van haar dienstverlening.
 
Nog een kleine aanvulling op mijn bericht van een kwartier geleden.

Ik vind het een beschamende gang van zaken.
Omruil van de Next voor een Mini kon regelmatig door een verzoek te plaatsen in het Ziggo Community.
Een laatste toezegging vorige week moest door de betreffende Ziggo moderator, ongetwijfeld met schaamrood op de kaken, weer worden herroepen omdat het opeens niet meer bleek te zijn toegestaan. Zonder een motivering op dat moment.
Secundair kwam die toelichting vervolgens wel met deels als motivering de kosten die omruil met zich meebrengt.
En dat wordt nu weersproken door Vodafone-Ziggo zegsman Ton Boon!
 
Heb eens gekeken mijn tv heeft het wel en die is ook al wat jaartjes oud.
Je ziet het ook als je de HDMI bronnen bekijkt op je tv dan zie je E arc staan.

Ik heb het net voor de zekerheid nog een keer bekeken maar het is echt HDMI-ARC zonder "e" dus Philips was blijkbaar late to the party.
 
Volgens mij is er geen verschil, maar ik heb me daarin niet verdiept omdat ik de apps van de smart tv gebruik.
Waarbij sowieso F1TVpro ontbreekt. Maar nog een paar. Volgens mij ook bij de smart tv ‘s van LG en Samsung. En je dus afhankelijk bent van Apple TV, Shield, Chromecast, stick oid, voor echt onafhankelijk app keuze. Wat al gauw leidt tot extra AB, en ontevreden partner.

Apple TV komt voor mij dichtste bij, maar TV geluid via de app is niet optimaal.
 
Waarbij sowieso F1TVpro ontbreekt. Maar nog een paar. Volgens mij ook bij de smart tv ‘s van LG en Samsung. En je dus afhankelijk bent van Apple TV, Shield, Chromecast, stick oid, voor echt onafhankelijk app keuze. Wat al gauw leidt tot extra AB, en ontevreden partner.

Apple TV komt voor mij dichtste bij, maar TV geluid via de app is niet optimaal.
Tussen de apps op mijn Samsung TV ontbreekt inderdaad die van F1TVpro. Dat kan nog een issue worden wanneer Viaplay stopt met het uitzenden van F1, tenzij Ziggo de rechten gaat kopen.
Maar dit topic gaat voor de goede orde wel over 'omruilen next mini niet meer mogelijk, waarom zou je het willen?
 
1691061889693.png
 
Terug
Bovenaan