• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

netwerkprobleem

Nog even een tip die de oplossing zou kunnen bieden.

Op het bureaublad van W98SE rechtsklikken op "Netwerkomgeving", kiezen voor eigenschappen (met een linksklik uiteraard), dubbeklik nu op de netwerkkaart, meestal aangegeven als "fast ethernet adapter" of zoiets. Nu verschijnt er een dialoogvenster met drie tabbladen. De meest rechtse heet geavanceerd.

Kies deze. Met wat geluk staat er in het rijtje wat je nu te zien krijgt "Network address" of, in het Nederlands, "Netwerk adres". Klik hier eenmaal op. Nu verschijnt aan de rechterkant een aan te vinken (met een puntje) optie genaamd "waarde" vul hier een MAC adres in wat afwijkt van de bestaande.

Nu zul je de provisioning pagina opnieuw moeten doorlopen en is de kans groot dat het is opgelost.

Enige kanttekeningen: het kan zijn dat het nu gemaakte MAC adres ook al bestaat. Dan werkt het ook niet en zul je nog eens moeten proberen met een ander MAC adres.
Ook hebben lang alle netwerkkaarten deze optie niet.

Het is maar een tip...
Succes.
 
Little_Peet

Maak je niet ongerust de suggestie de boel maar te formatteren had ik al als grap terzijde gelegd.
Wat ik uit de antwoorden begrijp is dat er kennelijk een conflict is ontstaan tussen het IP-adres en het MAC-adres van de kaart. Het hoe en waarom een dergelijk conflict ontstaat (want het heeft een tijd goed gewerkt) is mij niet duidelijk. Of het moederbord en/of chipset hiervan de oorzaak zijn (volgens het genoemde andere forumitem) zal ik bekijken zodra ik weer bij mijn dochter langsga. Wel weet ik dat het hier gaat om een Compaq PC met een Compaq netwerk-kaart die jaren bij een bank heeft dienst gedaan. Ik vermoed dat Compaq zijn eigen mobo's heeft toegepast en denk dan nog aan een mogelijk gebruikte chipset.
Ik laat het nog even weten zodra ik gekeken heb.
Met dank
Gijs
 
wat je ook als mogelijkheid kan proberen is even tijdelijk de netwerkkaart driver te deinstalleren
(dit alleen doen als je zeker weten de driver van de netwerk kaart heb) dit kan je bij de systeem eigenschappen doen.

het voordeel hiervan is dat als je de computer opnieuw opstart dat hij de netwerk kaart opnieuw vind en alles weer opnieuw ingesteld wordt.
 
Tonne2004 zei:
...
Enige kanttekeningen: het kan zijn dat het nu gemaakte MAC adres ook al bestaat. Dan werkt het ook niet en zul je nog eens moeten proberen met een ander MAC adres.

Als je een ander mac-adres nodig hebt, dan kun je het beste het usb mac-id van de modem gebruiken. Dit is door de fabrikant gereserveerd per modem, voor als mensen het willen aansluiten via usb. Dit mac-adres kun je in feite als "van jou" beschouwen. Het is in elk geval geen potentieel misbruik van het mac-adres van iemand anders.

Het usb mac-id vind je op http://192.168.100.1/address.html en op de sticker die op het modem zit.

Ik denk trouwens ook dat het aanpassen van het mac-adres in dit geval soelaas biedt, maar ben benieuwd naar de oplossing.
 
Terug
Bovenaan