KPN zet toch weer in op glasvezel.

Ook hier in Bavel krijgen we Q3 glasvezel. Ik vrees dus dat ik na 25 jaar afscheid ga nemen van Ziggo, in ieder geval qua internet.
 
Is er een site waar de (nieuwe) steden en wijken worden aangekondigd?
 
Bij mij ligt er glasvezel in de straat. Maar geen huisaansluitingen.

Een koperaansluiting op mijn adres is mij onbekend of deze er ligt in elk geval niet in de woonkamer of meterkast.
 
In het oosten des lands heeft de firma Reggefiber jaren geleden in de meeste plaatsen op een enkele na glasvezel aangelegd de dorpen waarin het niet is aangelegd haalden de 30% niet, toen reggefiber werd overgenomendoor KPN stopte de aanleg van glasvezel op dat moment abrupt.
Het punt is dat KPN zich overal met een Jantje van Leiden vanaf maakt denk hierbij aan de aanleg van ADSL of Digitenne enz, het mag of mocht niks kosten, dat ze nu weer beperkt beginnen met glasvezel heeft alles te maken met de concurrentie van Ziggo e.a. bedrijven die glasvezel aanleggen zoals glasvezelbuitenaf, hier in mijn omgeving de Achterhoek en Liemers e.o. gaat KPN heel veel klanten verliezen.
Zo bestaat het netwerk van Ziggo nu al voor 97% uit glasvezel alleen het stuk van de wijkkast naar de woning is nog coax, een principe dat KPN in sommige plaatsen ook krampachtig tracht toe te passen.
 
In Rotterdam maakt Ziggo juist deze fout. Ziggo kan hier veel abonnee's gaan verliezen omdat L2fiber (investeerder uit Engeland) de komende 5 jaar in heel Rotterdam (300.000 aansluitingen) glasvezel aan gaat leggen. Kabels worden gewoon naast die van Ziggo gelegd en huis aan huis aangesloten. De wijk waar ik woon (kralingen) zijn ze al bezig.

Hier het aanbod en prijzen: https://l2fiberrotterdam.nl/content/uploads/2019/01/Vergelijk-het-aanbod.pdf
 
Laatst bewerkt:
@Dynabite Interessant. Ziet er best goed uit. Feitelijk hetzelfde als ik nu heb voor dezelfde prijs, maar dan 500/500 ipv 250/25.
Als mede-Rotterdammer ben ik razend nieuwsgierig hoe dit zich gaat ontwikkelen. Het ziet er naar uit dat er private equity cowboys achter l2fiber zitten, dus dat betekent dat op elk moment de stekker er uit kan worden getrokken, maar wie weet hebben we over een paar jaar een tweede goede digitale infrastrutuur in Rotterdam. Zou mooi zijn!
 
Terug
Bovenaan