KPN zet toch weer in op glasvezel.

P

Pietlut

Met de glasvezel heeft de club KPN ook behoorlijk lopen knoeien. Nu ze weten wat eraan staat te komen gaan ze opeens weer wel in glasvezel investeren. Vraag me af of men nu ook weer voor die 30% gaat werven wat ze hier gedaan hebben en in deze omgeving nooit gehaald hebben. Iets waar KPN ook zelf op aan te spreken is maar daarover willen ze toch niets weten.

In Deurne willen ze nu wel gaan leggen maar enkel de dorpskern. Was toen ook in de gemeente Sittard het geval weet ik, de wijken lagen te ver uiteen dus KPN wilde geen glasvezel leggen.

Nu zetten ze in Sittard,Geleen weer op het upgraden van het koper in iets wat ze bij ons helemaal niet doen. Zogenaamd onder de noemer' Voorzien van glasvezel'. Wat totaal niet juist is want de ene straat,wijk heeft wel een glasvezel aansluiting,de andere niet en de flats hebben ze uiteraard compleet links laten liggen. Resultaat voor veel mensen is dat als je snel internet wilt( behoefte groeit steeds meer bijv voor UHD content) dat je dan alleen bij Ziggo terecht kunt.

Kleine Update net nog even gechecked bij Eindelijk glasvezel. Dan wordt ik doorverwezen naar de site KPN netwerk.nl. Als ik daar mijn adres ingeef staat dat er nu wel plannen zijn om glasvezel aan te sluiten. Ik moet me inschrijven om op de hoogte gehouden te worden.
Nu opeens dus geen 30% meer? Nou zal mij benieuwen wanneer KPN gaat beginnen in de flats en ook of de gemeente Geleen,Sittard nu ook glasvezel krijgt.
Op fourstack staat nog niets...maar wanneer vraag ik me af. Spreken we dan over jaren? Tot zover mijn update ik blijf het volgen.
Deze info krijg ik nu op KPN netwerk.nl:

U wordt aangesloten op glasvezel!

Omdat er voor hoogbouwcomplexen gebruik wordt gemaakt van een andere techniek, is het voor ons, maar ook voor u, makkelijker en efficiënter om de werkzaamheden te bundelen. Zo hebben we genoeg tijd om met uw VVE of woningcorporatie af te stemmen wat er nodig is in uw gebouw. De aanleg in uw gebouw verloopt daardoor straks soepel en snel.

Om als eerste te weten wanneer we gaan beginnen met de aanleg in uw gebouw kunt u zich aanmelden voor de nieuwsupdates.

Ik vraag me af of het gewoon maar weer woorden zijn laat KPN eerst maar eens daden zien.
Kabel open en de druk op KPN wordt ook groter voor mij kan het niet snel genoeg gebeuren..

 
Laatst bewerkt:
Woon in oude wijk van grote stad, hier is het allemaal laaghangend fruit voor ze. Ze mogen me lastig vallen met dat ik 1 middag thuis moet zijn, en mogen geen aansluitkosten vragen. Dan nog ga ik niet zomaar over, met die prijzen van hun valt er niks te winnen.
 
Klopt het ligt er ook aan wat voor prijzen ze gaan hanteren. Heb hier hen toch zo vaak gezegd dat ze de 30% op hun strategie nooit zullen halen. En laten we eerlijk zijn wat hebben we eraan dat ISP,s zeggen dat het voor een bepaalde prijs niet rendabel is?Neem Tele2 dat is op glasvezel echt geen stunt ISP meer en ze leveren alleen internet en tv via glas iets wat ik ook opmerkelijk vindt.
Het is ook moeilijk vergelijken op glasvezel qua prijzen vinden jullie ook niet? Als ik dat wil doen in mijn omgeving moet ik al het adres van mijn ouders in geven wil ik een beetje kijken wat de prijzen zijn.

Maar het zal denk ik ook met het tv product te maken hebben allemaal wat ook een factor speelt.
Als het goedkoper wordt ben ik bereid om een internet only abo op glas te nemen ik zal denk ik ook wel moeten want wil ik UHD content streamen heb ik denk ik een hogere snelheid nodig.

Gooi de kabel maar snel open want ook op tv gebied mag er snel wat veranderen op beide fronten zowel internet als het tv gedeelte mag de druk op KPN groter worden. Ik zou persoonlijk nooit geen kastje van de ISP willen hebben. Je ziet ook vaak dat HD content dan de bekende melkkoe wordt. Ik ben bereid om te betalen maar wil absoluut mijn eigen box daarvoor inzetten.

Momenteel ervaar ik het ik het van regen in de drup verhaal dat mag snel veranderen..


Volgens mij ligt dat niet alleen eraan dat Ziggo het analoge gedeelte eraf is aan het halen. Ligt veel complexer..bijv in welk gebied verkoopt KPN( FZiggo,FUPC) ,problemen met de Horizon box, enz..
 
Laatst bewerkt:
Ach, tegen de tijd dat de koperkabels slecht worden, zal Ziggo ze ook wel vervangen door glas. Tot nu toe werkt het ook wel lekker ;)
 
Maarja misschien zijn ze dan toch te laat..Eerst maar eens kijken wat KPN doet als er op kabel gebied wat gaat veranderen.
Deze verandering speelt ook door op de kabel zelf maar goed het is nog afwachten ik ben ervan overtuigd dat de kabel open gaat.
 
De grote reden dat KPN toch weer inzet op de aanleg van glasvezel is dat binnen afzienbare tijd Docsis 3.1 gemeengoed bij Ziggo zal gaan worden. Om vervolgens ook nog eenvoudig te kunnen upgraden naar Docsis 3.1 FD.

Daarmee kunnen snelheden en een erg lage latency worden bereikt en dat kan KPN niet met hun (stok)oude telefoonkabels.
KPN ziet nu in dat ze op het verkeerde paard hebben gewed. Ze hadden stug moeten doorzetten met de verglazing.

Dat het openstellen van de kabel ook maar iets te maken heeft met die verglazing durf ik te betwijfelen. Daar ligt KPN niet wakker van.

Bovendien moet dat allemaal nog want, in alle realiteit, geen provider zal zich willen branden aan de investeringen die nodig zijn om daadwerkelijk actief te kunnen zijn op de kabel van Ziggo. Want als Ziggo toch gelijk krijgt in hoger beroep, was dat allemaal voor noppes en is de provider arm danwel failliet.
 
Ik denk daar dus heel anders over mbt het openstellen van de kabel maar goed we mogen van mening verschillen.

Verder moet ik nog zien of KPN bij mij glasvezel gaat leggen. Wil ik info krijgen moet ik me inschrijven ik vermoed dat ze het toch weer zo gaan spelen dat er eerst genoeg animo moet zijn..wederom.
Koper heeft men hier ook geen upgrade gegeven.
En op wat voor termijn spreken we dan? Hebben we het over 5 jaar of over tien jaar..wie zal het zeggen als KPN überhaupt hier al gaat beginnen. Maar als de druk hoog genoeg wordt zie ik ze het wel doen en dat moet in mijn optiek ook heel snel gebeuren.

Hoe gaan ze het dan nu doen in de gemeente Sittard,Geleen. Eerst weigerde men glas te leggen en een hele tijd later komen ze weer met koper. Dat hebben ze daar pas uitgevoerd en nu gaan ze op glasvezel inzetten?
Ik moet het nog zien en vraag me dan ook af hoe lang ze daar alweer moeten gaan wachten..ik vertrouw de club KPN voor geen meter.

In de gemeente Deurne wil men ook enkel de kern glasvezel aan gaan leggen zelfde argument destijds bij Sittard,geleen..het lag allemaal te verspreid en daar wilde men helemaal niet eraan beginnen.
Alleen als je de druk op KPN fors opvoert gaat men iets doen maar dan nog zijn er grote verschillen mbt het tv gedeelte.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan