• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Het einde van DHCP Force

Een zinloze discussie. ::)
Er mag zoveel niet. Dan maar de dooddoener .. "Je zit te draaikonten" voegt echt wat toe. Ik heb mijn modem niet "uncapped" of "gehackt" of zelfs maar misbruik gemaakt van de halfzachte beveiliging van die goedkope motorola's waar Chello voor gekozen heeft. Wat ik wel weet is dat dat dhcp-force gewerkt heeft en hoe dat werkte. Daarom zou het me ook verbazen als het probleem nu niet opgelost is.
 
De snelheid is sinds de nieuwe firmware wel veel constanter, maar komt bij mij niet boven de 250 k/sec. Volgens mij worden we gewoon op een andere manier gecapped.

Ik vind 't best een vooruitgang. Het surfen gaat alleen iets minder snel. (Eerst was m'n modem de 1e seconde niet gecapped, waardoor surfen stukken sneller ging).
 
het gaat er niet om,,, jij weet het wel / of jij weet het niet??? ik wil best mijn kennis delen ? maar niet aan van die GAPPIES die denken dat ze op een knopje drukken en hun modem is gecapd? (zonder er enige energie in te stoppen) om het vervolgens op straat hard te gaan uitschreewen??? ik heb ook me info beetje bij beetje bij elkaar geschraapt........

mail me maar..........
 
Het ging me er niet om, om mijn modem te manipuleren ten koste van andere gebruikers. Ik heb wel eens gekeken naar dat dhcp-force en ik vond dat dat echt heel erg simpel werkte. Het verbaasde me dat Chello er niet al eerder iets tegen deed.

Thanx Babba! Maar ik ben niet van plan verder te uncappen dan mijn eerdere experimentjes met dat dhcp-force waar iedereen het over had.

Tegenwoordig zie je veel op forums (die toch eigenlijk een grote bron van kennis zijn voor iedereen, ook voor de echte nerds, want kennis is niet aangeboren) dat mensen steeds minder bereid zijn om anderen te helpen. Toen ik zelf met internet begon (een jaar of 10 terug) was iedereen veel meer bereid om anderen te helpen, voor mijn gevoel. (ik ben zelfs wel naar andere internetters -buiten de regio- geweest om hun pc's/netwerkies weer aan de gang te krijgen of nieuwe tools te helpen gebruiken -opkomst P2P/direct-messengers/MP3/DIVX- maar ja). Op veel forums zie je tegenwoordig veel de antwoorden RTFM/zie GOOGLE/read the faq/use the search Luke en dan denk ik wel eens "kom op zeg" daar heeft niemand wat aan. Als de vragensteller zo slim was om het elders duidelijk te vinden dan was ie hier geen vraag komen stellen. En daar had ik even last van -mijn excuses-
En way of topic misschien...
 
Tsja, babba vraagt alleen of je ook zelf een beetje wil nadenken, niks teveel gevraagd lijkt me...
 
Babba heeft wel gelijk vind ik. Iedereen wil alles maar op een presenteer blaadje hebben. DHCP force was een leuk speeltje, maar eigenlijk niets meer dan een samenvoeging van een aantal technieken in een programma die al langere tijd werden gebruikt door uncappers.

De middelen om ook zonder dit programma te uncappen worden op meerdere forums uitvoerig beschreven en ook de hulpmiddelen zijn daar volop beschikbaar. Ja, het vereist nu misschien enige tijd om je in de materie te verdiepen maar als je echt zo geïnteresseerd bent moet je die moeite maar nemen lijkt me. En degene die er niks van snappen moeten misschien maar opzoek naar een andere hobby.
 
Misschien moet dit hele forum dan maar worden opgeheven. Alles wat hier op gemeld wordt kan je vast wel ergens op internet vinden. Ik dacht altijd dat dit forum juist bedoeld is om elkaar te helpen en ervaringen uit te wisselen. Maar we kunnen voortaan volstaan met verwijzingen naar Google en een manual. Lekker makkelijk.
Nu worden er ineens mensen boos omdat ze vinden dat gerbuikers te gemakkelijk vragen stellen over DHCP Force. Ik wordt niet boos als iemand zijn/haar Sweex router niet werkt; ik probeer hem/haar te helpen zonder dat ik daar een wederdienst voor verwacht
 
Tja, ik denk dat de waarheid een beetje in het midden ligt. Natuurlijk moet je zelf ook enige moeite doen om je in de materie te verdiepen. Maar aan de andere kant is niet iedereen even slim om het geheel zelf uit te dokteren. Ik ben zeker niet zo geniaal dat ik dhcp-force zelf had kunnen bedenken of de werking er helemaal zelf van had kunnen verzinnen. Daar is een forum dan natuurlijk erg handig voor. ERRRRG handig
 
Ik ben en was een fervent tegenstander van DHCP force.
Nu het dus blijkbaar niet meer zo 123 te gebruiken door iedereen, is haal ik dus opeens wel 300 Kbyte de seconde met downloaden, waar eerst de teller bleef hangen op 250....toeval of niet, t'is raar maar waar.

Dus noem me paranoide, maar naar mijn idee heeft Chello "iets"gedaan waardoor het er voor mij in ieder geval op vooruit is gegaan, en als ik zo de reacties hier op diverse topics bekijk hebben de meeste mensen last van een vooruitgang in snelheid, of een stabielere verbinding.
 
Bij mij is de verbinding ook stabieler. Volgens mij komt dat ook omdat hier in de wijk alle modems nu zijn omgeruild voor de docsis-modellen. Want nog voor dhcp-force niet meer mogelijk was, was mijn verbinding al erg stabiel 1442-1448 kbit/s continue. Misschien vertekend dat het beeld ook een beetje.
 
Terug
Bovenaan