• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Het einde van DHCP Force

René

Moderator
Berichten
9.866
Internet
  1. KPN
Niet iedereen zal weten wat DHCP Force is, maar voor de kenners: het feest is voorbij ;)

DHCP Force is een programma waarmee een chello abonnee met een motorola 4100/4200 modem zeer eenvoudig de snelheid kan verhogen.
In het kort komt het erop neer dat je met je PC het kabelmodem bombardeert met DHCP offers tijdens een reboot van het kabelmodem. In zo'n DHCP offer staat keurig welke config file het modem moet inladen vanaf het chello netwerk. Op deze manier kon een chello classic gebruiker eenvoudig de config file van chello plus in het modem zetten.

Op 27 november 2003 plaatsten wij een bericht over deze hack (afgeschermd gebied). Nu, na ruim 5 maanden, heeft chello het antwoord op deze hack. Er is een nieuwe firmware voor de motorola modems beschikbaar waarbij de methode van DHCP Force niet meer werkt. Chello is reeds bezig de modems te upgraden.

De nieuwe firmware is : SB4200E-0.4.4.8-SCM00-NOSH
Je kunt dit vinden in het help scherm van je motorola modem : http://192.168.100.1/mainhelp.html
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het zal aan mij liggen maar online is een stuk stabieler om te gamen sinds vandaag,heb zelf toch het idee dat modem sb4100E beter en constanter is,misschien ook een gevolg van deze nieuwe firmware?
 
Hoe werkte DHCP force? Gaf het alleen aan dat je modem (bv) cplus.cm moest downloaden? Ik zag nergens staan dat je eerst een configfile op je PC moest hebben staan?
 
Met dhcp force kun je een config file rechtstreeks van de chello tftp server downloaden. Je hoeft de config file dus niet lokaal op je PC je hebben staan.
 
;) en wat als je dat firmware weer gewoon lager versie zet na een maand..... ;) ;) ;) ;)
 
Da's mooi toch..... :D
Hebben de legale Chello gebruikers weer wat meer bandbreedte om illegale dingen te downloaden.
 
Flow zei:
Het zal aan mij liggen maar online is een stuk stabieler om te gamen sinds vandaag,heb zelf toch het idee dat modem sb4100E beter en constanter is,misschien ook een gevolg van deze nieuwe firmware?

Ik heb ook sinds vandaag de nieuwe firmware 0.4.4.8-SCM00-NOSH en merkte idd ook dat het online gamen stukken stabieler lijkt te gaan (goed merkbaar in Counter-Strike).
Kabelmodem: SB4100E
 
Terug
Bovenaan