• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Computer continue aan mag niet?

  • Onderwerp starter DieHardNL
  • Startdatum
M'n computer staat al ruim zes jaar lang non stop aan, en aangesloten op internet (naja 6 maanden terug een nieuwe gekocht hehe) heb zelfs al een kabelmodem versleten, die gaf het gewoon op ~:-)

Maar nog nooit een klacht van die waardeloze helpdesk gehad.
 
Hmm wat zouden ze hier op tegen moeten hebben dan ???
"Meneer u mag u pc niet 24 uur per dag aan" ;D
Ik denk niet dat ze dan erg serieus genomen worden :-X
 
VinniedB zei:
Helemaal mee eens. Als je de pc d.m.v. een router heb aangesloten dan veranderd je ip adres nooit (gebruikers hebben bij Chello heeft geen vaste ip adressen).

Niet helemaal mee eens, heb nu bijna 5 jaar een Chello abo en ook al 5 jaar hetzelfde IP nummer (heb Com 21 modem) Chello heeft dus wel degelijk een aantal vaste IP adressen.
 
Mee eens. Ik heb ook een vast IP nummer. Deze staat zelfs vermeld in mijn instellingen brief.
 
Ik heb ook een vast ip op mijn com21 modem. Al 3 jaar hetzelfde.
 
bij chello heb je een static ip (vaste ip dus).. dus ik weet niet wat je lult over geen vaste ip.. (dymanic ip)
ik heb nu al 5/6 jaar (vanaf a2000) 1 ip gehad.. totdat ze die modem gingen ruilen :( kreeg ik een andere.. en dan is 1 maandje ofzo geleden..

ik vind wel bullshit hoor.. dat je je pc niet 24/7 aan mag laten.. wat boeit hun nou of je pc 24/7 aanstaat.. ze zeggen zelf op hun reclames "24 uur per dag online" en dan mag je je pc niet 24/7 aanlaten :D!! wat een grap zeg HAHAH!!!:P
 
dragonzzzz zei:
bij chello heb je een static ip (vaste ip dus).. dus ik weet niet wat je lult over geen vaste ip.. (dymanic ip)
ik heb nu al 5/6 jaar (vanaf a2000) 1 ip gehad.. totdat ze die modem gingen ruilen :( kreeg ik een andere.. en dan is 1 maandje ofzo geleden..

Als je dan commentaar op een ander geeft doe het dan wel goed ::)
Chello maakt "wel" gebruik van een dynmisch ip en niet van een static ip. Citaat uit https://upc.nl/pdf/Algemene_Voorwaarden_chello.pdf:

Artikel 8 IP-ADRES

8.1 UPC kent bij ieder gebruik van de chello Service een dynamisch IP-adres toe. Het IP-adres kan na ieder gebruik van de chello Service wijzigen. Aan de toekenning van een IP-adres kan de klant geen rechten ontlenen.
 
Sommige klanten hebben een vast IP en sommige een dynamisch IP.

Niet zeiken, het is gewoon zo.

Punt uit.
 
Niemand heeft een vast IP-adres binnen chello.

Echter wanneer je je pc continu aan laat, wordt de lease-periode van je IP-adres constant verlengt. Hierdoor lijkt het alsof je een "vast" IP adres hebt. Zelfs als je je pc 2 a 3 dagen uit hebt staan en vervolgens weer op het net aansluit, krijg je je IP weer terug.

De lease periode van je IP is +/- 3 dagen (72 uur). Hierna wordt gecheckt of je je IP nog nodig hebt. Zo niet, dan wordt het vrijgegeven. Mocht je langer dan die periode niet online zijn, maar het oude IP is nog vrij, dan nog krijg je je oude IP.

Dus lijkt vast IP, maar is dynamisch. ;D
 
dames en heren gebruikers van dit forum,

ga nou niet ruziën over een statisch of dynamisch ip adres. ten eerste was dat niet de vraag (computer continu online) en ten tweede weet de chello helpdesk waarschijnlijk zelf niet eens hoe het nu precies zit met die ip adressen. geef een gewoon antwoord aan elkaar of ga lekker ergens anders klagen. het is zoooo makkelijk om elkaar af te zeiken op een forum.

basilo

enne, tuurlijk kan de comp 24 per dag aan staan. wat een onzin verhaal van chello helpdesk. als ik een tip mag geven. ga eens naar de upc winkel, als die bij je in de buurt is. daar word ik altijd netjes en vooral doeltreffend geholpen. daar word je gelukkig niet afgewimpeld met een smoes.

;)
 
Terug
Bovenaan