Cat7 geeft problemen op Connect Box

B

blackmolley

Hallo,
Ik heb - met het oog op de toekomst, maar ook omdat ik sinds kort een 400Mb abbo heb en dus zoveel mogelijk gebruik van mijn snelheid wil maken - een Audioquest Cat7 kabel naar mijn PC getrokken. Hier zat eerst een Cat5e kabel op.

Sinds de aansluiting heb ik op mijn PC soms 400 mb via speedtest maar ook vaak 20-30 Mb. Een heel wisselende snelheid dus. Net nog een update van IOS 11.4 gedownload en halverwege stopt het downen volledig en komt ook helemaal niet meer in beweging.
Ook de wifi die via een cat5e kabel op de Connect Box is aangesloten naar een Asus RT-AC68U router (ook niet de lulligste) is sindsdien heel erg traag geworden.

Kan een connect box niet met een Cat7 kabel overweg en raakt hij in de war zodat zelfs de wifi stroperig wordt ?
Misschien een instelling op de Connect Box wijzigen ?

Ik hoor het graag. Alvast bedankt voor de reactie(s).
gr Rene
 
nee dat zou niks mogen uitmaken. Of je nu een Cat5e of Cat6 of Cat7 kabel hebt, ze zijn allemaal hetzelfde bedraad. Wellicht dat de kabel die je gebruikt niet helemaal goed is.
 
Heb je de kabel zelf getrokken? En er zelf stekkertjes aan gezet?
Of was het een kant en klare kabel?
Mogelijk zit er iets niet goed met de aansluitingen?
 
Het was een kant en klare en splinternieuwe Audioquest kabel. begrijp er echt niks van. En het is niet alleen te meten dat de snelheid in elkaar zakt, iedereen die gebruik maakt vh wifi netwerk valt het direct op. Wifi is niet vooruit te branden ..
Dus er is echt iets aan de hand met die kabel want net een oude Cat 6 erop gehangen en die werkt perfect.
 
Kan je die kabel nog terugbrengen?
Ik zie de prijs ervan en val van mijn stoel....
Voor een gigabit verbinding is een cat5e al genoeg.
Doe gek en neem cat6 want dat is niet veel duurder.
 
Past alles bij cat7 eigenlijk wel goed bij elkaar? Zelf nog geen ervaring mee, maar van diverse kanten verneem ik problemen met niet goed passende stekkertjes. Je zou haast denken dat de ic-wereld nog niet is ingespeeld op cat7, waarvan naar verluidt er zelfs nog niet eens een officiële norm is. De oude cat6-kabel voldoet aan alle eisen? Dan zou ik wel weten wat ik zou doen, voorlopig opzij leggen die cat7 en mooi die oude blijven gebruiken. In de toekomst zal er vast wel beter bij elkaar passend materiaal zijn, dan ben je daar met die kabel op voorbereid.
 
Hij was inderdaad niet goedkoop. Dacht er goed mee te doen door alvast een stap in de toekomst te zetten maar helaas :-(
Maar wat je zegt J. de Boer ...ik denk ook dat niet ieder apparaat nog met de Cat7 overweg kan. De structuur vd kabel schijnt toch iets anders te zijn.
 
De kabel is niet goed, of de connector past niet goed in een gestandaardiseerde RJ45 aansluiting.

Als het kan die veel te duren kabel terugsturen (koop op afstand) en ergens anders een fatsoenlijke CAT5e, of met het oog op de toekomst een CAT6 kabel kopen.
Deze kabel valt wat mij betreft onder de categorie oplichting net als Monsterkabels en aanverwanten. Wel opvallend dat ze ook in dezelfde soort winkels verkocht worden (hifi audiozaken).
 
Inderdaad krankzinnige prijzen, je zou inderdaad kunnen proberen of je het terug kan sturen/brengen met het argument dat het op jouw apparatuur niet past. Bij een betrouwbare winkel mag dat geen enkel probleem zijn.
 
Hij was inderdaad niet goedkoop. Dacht er goed mee te doen door alvast een stap in de toekomst te zetten maar helaas :-(
Maar wat je zegt J. de Boer ...ik denk ook dat niet ieder apparaat nog met de Cat7 overweg kan. De structuur vd kabel schijnt toch iets anders te zijn.

Nee blackmolley, een apparaat heeft niks met Cat 5e, Cat6(a) of Cat7 te maken, die normen beschrijven alleen aan welke specs zo'n kabel moet voldoen. Hoe de bedrading intern is aangesloten veranderd niet noch de RJ45 connectoren. Alleen is een Cat7 kabel wel een stuk dikker waardoor als je een losse RJ45 connector zou moeten monteren deze niet standaard op zo'n kabel past maar het deel wat in de netwerk aansluiting gaat is ALTIJD hetzelfde. Bovendien dat speelt helemaal niet bij een fabriekskabel, er is gewoon iets mis met die kabel, mogelijk dat 1 van de aders geen goed contact maakt.

Maar even de duidelijkheid, het heeft ook absoluut geen zin om cat7 kabels aan te schaffen, Cat5e haalt met gemak 1 Gbit tot 100+ mtr, Cat6 is weer iets beter en kan zelfs beperkt 10 Gbit aan. Daarboven is het helemaal niet interessant voorlopig of je moet met 10 Gbit netwerking aan de gang willen.

Als je een fatsoenlijke patch kabel wil neem Belkin Cat.6 kabels.
 
Terug
Bovenaan