De nieuwe site is gelanceerd! Ziggo Gebruikersforum is vanaf nu het Provider Forum. Bekijk de aankondiging.

Blokkade 7 alles geblokkeerd behalve 112 en 1200 werkt niet bij mij.

Vraag

William73

Forum Gebruiker
Berichten
75
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Beste mensen, na veel twijfels toch maar ff mijn verhaal hier op dit forum.
Ik heb bewust een blokkade (7) op mijn vaste telefoon omdat ik alleen bereikbaar daar mee wil zijn en niet hoef te bellen via vaste telefoon. Bellen doe ik namelijk via mijn mobiel.
in maart / april 2021 had ik gemerkt toch te kunnen bellen via vaste lijn terwijl de blokkade er op zat. Dit heb ik (via chat) bekend gemaakt bij Ziggo klantenservice. Ze vertelde mij dat dit eigenlijk onmogelijk was en raar was. (router gereset etc.) maar niks helpt. een week later weer via chat klantenservice gesproken en weer alles gereset alleen nu ook via ziggo kant. Na controle aan mij kant kan ik helaas nog steeds bellen via de vaste lijn. Afgelopen week (juni 2021) nogmaals via chat de klantenservice gesproken. maar nog steeds niet opgelost.

En voor de gene, die zegen, gooi vaste lijn er dan uit. Ja daar heb ik over na gedacht. Maar ik krijg toch nog wat mensen graag naar het vaste nummer willen bellen.

Misschien hebben meer mensen hier last van en weten deze mensen dit niet.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.025
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Een telefoon kan in een openbare ruimte staan. b.v. een balie waar iedereen bij kan. Ik kan me een situatie voorstellen dat je hem op een centrale aansluit voor intern gebruik, maar waar je wel extern bereikbaar wilt zijn.

Wij hadden vroeger in onze studentenflat ook telefoons voor intern gebruik. Uit bellen kon niet, maar we konden wel gebeld worden vanuit het openbare net. Als we uit wilden bellen, moesten we naar een telefooncel toe.
 

René

Moderator
Berichten
9.225
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Of nummer porteren naar een voip provider, en daar doorschakelen. Bijvoorbeeld Cheapconnect ofzo.
Kun je je telefonie abo opzeggen bij Ziggo.
 
Oplossing

retep_

Forum Gebruiker
Berichten
816
Digitale TV
  1. Ziggo
of porteren naar cheapconnect, en aangezien cheapconnect pre-paid is er geen extra bel tegoed op zetten als nodig is voor het telefoon nummer, ga er vanuit dat je dan dus niet kunnen bellen maar wel gebeld kunt worden.

moet je nog wel een voip telefoon kopen of een kastje dat voip kent. (en er analoog van kan maken)

edit: of een app op je mobiel zetten die SIP kan, zodat je vast en mobiel op je mobiel kan.
 
Bovenaan