Aanbieding HBO Max

Sinds gisteren is de Discovery+ app beschikbaar op LG tv's met WebOs 4.0 en hoger.

Heb zowel HBO Max met de 50% korting als Discovery+(inclusief sport) voor 29,99 voor 1 jaar. Ben dan benieuwd hoe het eventueel samenvoegen van accounts gaat, met al die verschillende abonnement opties (korting, looptijd, etc). Of zal het één app worden met verschillende login mogelijkheden?

Maar dat zien we dan wel weer als de samenvoeging zover is.

PS: Discovery+ kan je overigens ook via de Amazon Prime app bekijken, maar dan betaal je 3,99 zonder sport en 5,99 met sport per maand.
Stel de prijs stijgt wat of met verschillende login inderdaad even afwachten.
Ze gaan in ieder geval samen.
Bovendien als de prijs wat stijgt niet zo erg want ik krijg toch de 50% korting.
Ben tevreden met zowel HBO als Discovery+ .. ben ook benieuwd naar de ontwikkelingen.
 
Niet positief over de gehele linie.
In hun bespreking over HBO Max vermeldt Totaal TV terecht dat flink wat films en series geen Nederlandse ondertiteling hebben.
Wel wordt een inhaalslag in het vooruitzicht gesteld. Helaas nog niet voor de nieuwe serie 'Naomi' waar ik gisteravond mee wilde starten.
HBO Max heeft flink wat maanden de tijd gehad om al hun content bij de start in Nederland te voorzien van NL subs.
 
Over de gehele linie is deze recensie juist positief. Mijn eerste indruk is ook positief. Jammer dat Ziggo de HBO Max app niet via de Next aanbiedt. Gelukkig kunnen we het streamen.
 
In de test over HBO Max op Totaal TV is het volgende opgemerkt m.b.t. Nederlandse ondertiteling:
Een veelgehoorde klacht in de eerste week nadat HBO Max in ons land van start ging was het ontbreken van ondertitels. Bij veel series en films waren helemaal geen ondertitels, bij andere alleen Engelstalige. De bedoeling is echter dat Nederlandse ondertiteling beschikbaar komt bij de hele catalogus, en inderdaad werd deze keuze in de loop van de week langzaam toegevoegd. Bij kinderseries en -films komt ook een Nederlandstalig geluidsspoor.

Recensent Jorrit van Broekhoven stelt dat inderdaad deze keuze (nl subs) in de loop van deze week langzaam werd toegevoegd. Dat geldt helaas nog steeds niet voor de nieuwe serie 'Naomi' waar we het nog steeds moeten doen met Engelse ondertitels. Ik heb geen tijd voor een uitgebreide proef, maar ik vermoed dat er voor de vertalers van HBO Max nog veel werk aan de winkel is.

Naar mijn mening kan je niet spreken van een positieve recensie wanneer een essentieel onderdeel van de service zoals Nederlandse ondertitels nog steeds ontbreekt bij veel content.
 
Daar denk ik anders over en in de conclusie staat ook dit:

Op het gebied van ondertiteling zien we dat HBO een week na lancering al veel werk verricht heeft: naast de Engelstalige ondertitels zijn bij veel films en series ook de Nederlandse ondertitels verschenen.

Zijn er nog wat opstartproblemen? Ja een paar, maar die zijn vrij snel op te lossen (ondertiteling). Het systeem erachter werkt gewoon goed en het werkt intuïtief goed. Over de beeld- en geluidskwaliteit heb ik ook geen klagen. Daarnaast is het aanbod fraai met naast de HBO producties ook veel Warner films. De prijsstelling is zeer gunstig voor dit alles. Wat ik tot nu toe heb gekeken is allemaal Nederlands ondertiteld en ik zou er zelf ook geen moeite mee hebben als het alleen Engels ondertiteld zou zijn.
 
Waarschijnlijk zullen de populairste titels het eerst aangepakt worden. Mogelijk hadden ze bedacht bestaande ondertitels te kopen maar vraagt de eigenaar te veel. Alle ruimte voor speculatie.
 
Bij de series die ik wilde gaan bekijken via HBO is nog steeds geen ondertiteling. Ik vind dat ze dat bij de lancering al in orde hadden moeten hebben. Vind dat toch een aardig minpuntje.
 
Terug
Bovenaan