10 providers op het Deltanetwerk

KPN stopt wel degelijk met koper op termijn. Dat is staand beleid. Wanneer glasvezel wordt aangelegd door KPN gaat iedereen van koper af die al bij KPN zit of bij een aanverwante provider die via KPN levert.
Alle koper wordt uitgefaseerd, ik meen dat koper einde 2023/2024 weg niet meer wordt ondersteund.
Dan kun je nog wel via een 5G router wellicht.

Delta gaat niet de providers van KPN leveren en andersom. Verdere info geloof ik alleen wanneer het zwart op wit staat. Iedereen roeptoetert altijd met dit soort zaken. Delta ga je steeds vaker zien, die wil naar 2 mln aansluitingen om daarna een interessante partij voor overname of fusie te worden.
 
KPN stopt wel degelijk met koper.
Ja daar waar ze zelf glasvezel hebben liggen..snap je. Dus waar Delta ligt gaan ze het koper gewoon in stand houden.

Dus waar Delta ligt is het maar afwachten welke andere ISP,s op dat netwerk in de toekomst actief worden. En KPN zal het koper in stand moeten houden anders spelen ze daar helemaal niet meer mee. Maar KPN zal wel weer gebrand zijn om daar enkel te leggen waar de meeste winst ligt want zoals gezegd in een gemeente hier vlakbij hebben ze enige tijd gewoon geweigerd om te leggen. Let wel we hebben het hiet absoluut niet over een buitengebied.
Nu komt Delta en gaan ze opeens brieven versturen.
 
Nope. Wordt dan vervangen door 5G router. Kopernetwerk wordt volledig uitgefaseerd.
 
Ik ga even navraag doen bij een insider op dit gebied voor ik zelf ga roeptoeteren.
 
Dank je...kan ook zijn dat ik verkeerd zit hoor maar mijn info is tot nog toe dat als Delta gaat leggen KPN daar het koper in stand blijven houden.
Daar waar ze zelf glasvezel hebben gelegd wordt het koper uitgefaseerd.
 
Uit die droom kan ik je wel helpen. In Zeeland leggen Delta EN KPN aan gelijktijdig.
In het Cogas Twentegebied ligt koper van KPN en glasvezel van Delta, KPN heeft al deze dorpen en steden op de roadmap staan voor vervanging van koper.
 
En omdat ik er waarde aan hecht juist te informeren:

Medio 2024 is alle koper en geupgrade koper niet meer beschikbaar (end of life) en vervangen door KPN glasvezel.
 
Alle koper wordt uiteindelijk uit gefaseerd maar nergens staat dat dit per 2024 is afgerond. Ik verwacht dat dit nog wel wat langer gaat duren.
 
ik lees toch iets anders, op 2 miljoen adressen kun je dan geen koper meer krijgen, er zijn veel meer adressen dan 2 miljoen in NL
 
Terug
Bovenaan