Ziggo zenderaanbod - Nieuwe en gewijzigde zenders

Pietlut

Forum Gebruiker
Berichten
1.387
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Viaplay Xtra komt niet in 4K. Bij geen enkele provider. Het is tot het eind van dit jaar bij providers beschikbaar om tijd te winnen en ACM/Consumentenbond tevreden te stellen. Viaplay heeft niet de intentie om lineair te blijven uitzenden of een lineair abonnement op de markt te brengen. Het wil streamingdienst blijven.

En dan zou het gek zijn als je bij de streamingdienst Formule 1 in maximaal 1080P levert en bij een tijdelijk lineair kanaal in 2160P. Gaat dus nooit gebeuren.
Dank voor je reactie Jarco.
Maar ik las ook dat ze in andere landen ook op deze wijze werken m.a.w. een lineair kanaal erbij.
Ze werken nu toch ook samen met de providers..ik moet de tijd nog zien voordat ze dat los gaan laten.
Ze willen een streamingsdienst worden maar nog altijd veel klachten hier ..ik vraag me af op wat voor termijn ze dat op willen lossen.

Maar ik denk dat je gelijk hebt dat 4K voorlopig echt niet via Viaplay gaat gebeuren.
Wel vervelend want 4K zou via een lineaire wijze wel mogelijk zijn maar dan zijn de dus afhankelijk van de providers. Wat ze kennelijk op een gegeven moment willen loslaten?
Maar Viaplay profiteert_ naast de providers en wij klanten_ daar toch ook van?
Het zou toch mogelijk moeten zijn gezien de mogelijkheden die we hebbben waarom dan niet voor de hoogste kwaliteit kiezen zou je zeggen.

Wie weet hoe ze dat dan in Zweden en Noorwegen doen m.b.t de lineaire stream?
 
Laatst bewerkt:

Alfons Verbiest

Forum Gebruiker
Berichten
2.134
Internet
 1. KPN
Digitale TV
 1. KPN
Ik heb voor het eerste jaar (tot begin maart 2023) Zowel Viaplay als F1TV Pro genomen. Misschien dat die laatste het in het volgend seizoen wel in 4K door kan (en gaat) doorgeven? Ik heb Viaplay in elk geval al weer opgezegd per maart 2023.
 

Sample

Forum Gebruiker
Berichten
518
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Als F1TV Pro in 4K gaat uitzenden, dan zeg ik viaplay direct op. Viaplay moet echt werken aan 4K uitzendingen, anders zie ik niet of veel mensen bij hun blijven... zelfs de on demand content is niet 4K.
 

Jarco Kriek

Forum Gebruiker
Berichten
658
Ik heb voor het eerste jaar (tot begin maart 2023) Zowel Viaplay als F1TV Pro genomen. Misschien dat die laatste het in het volgend seizoen wel in 4K door kan (en gaat) doorgeven? Ik heb Viaplay in elk geval al weer opgezegd per maart 2023.
Zeg nooit nooit maar ik zie dit niet zo snel gebeuren. F1TV Pro is van dezelfde eigenaar die de Nederlandse uitzendrechten voor een recordbedrag aan Viaplay heeft verkocht. Concurreren met Viaplay betekent dus pijnlijk snijden in eigen vlees. Je ziet het nu ook met het Nederlands commentaar. Als je echt de concurrent van Viaplay had willen spelen dan had je niet voor het Nederlandse commentaar van Viaplay gekozen maar juist voor Mol/Plooij die toch door veel - zeker niet iedereen - F1-liefhebbers worden gemist.

En wat betreft lineair aanbod. Dat in Scandinavische landen een lineair aanbod aanwezig is, komt door de al langere beschikbaarheid in deze markten. NENT is al meer dan tien jaar als contentaanbieders op deze markten actief. Toen was er nog geen streaming maar alleen lineair. En dit lineair blijft voorlopig in die landen intact naast streaming. In nieuwe markten zoals Nederland kiest NENT voor streaming. Is veel makkelijker. Bij lineair moet je net als ESPN en Ziggo Sport aan tafel met distributeurs. Je moet dan of zelf betalen door een deel van het abonnementsgeld voor distributie aan de provider af te staan (Ziggo Sport) of kiezen voor een soort van Formule 1-belasting en de provider voor alle klanten die het heeft laten betalen (ESPN). In beide gevallen heb je te maken met hele moeilijke onderhandelingen en onder de streep wordt het voor de kijker duurder. En deze beide constructies hebben niet het eeuwige leven omdat steeds meer Nederlanders het traditionele tv-abonnement aan de kant zetten.

Het is daarom niet gek dat NENT onlangs de naam in Viaplay Group heeft gewijzigd. Het is een duidelijke manier om te zeggen dat het kiest voor streaming (Viaplay) en lineair in nieuwe markten zo min mogelijk wil inzetten. Eigenlijk wilde Viaplay Group in Nederland dit lineaire kanaal helemaal niet. Maar om samen te kunnen werken met providers (zij wilden dit omdat zij wel en Viaplay niet het gevaar van live streaming wilden inzien) werd een half jaar een lineair kanaal aangeboden. Dit half jaar kwam daarnaast goed van pas om providers waarmee samengewerkt wordt de tijd te geven om een Viaplay-app te maken voor hun bruikleendecoders. Nu is besloten om het lineaire kanaal nog een half jaar langer door te geven om de druk van ACM/CB minder te laten worden. Maar Viaplay Group blijft duidelijk aangeven dat het geen enkele intentie heeft om in Nederland een lineair kanaal te blijven aanbieden of een lineair abonnement op de markt te brengen. Het bedrijf richt zich volledig op live streaming buiten de Scandinavische markt.
 

Robert Koopman

Quality Member
Berichten
17.292
Internet
 1. Ziggo
 2. T-Mobile
Digitale TV
 1. Ziggo
Als je echt de concurrent van Viaplay had willen spelen dan had je niet voor het Nederlandse commentaar van Viaplay gekozen maar juist voor Mol/Plooij die toch door veel - zeker niet iedereen - F1-liefhebbers worden gemist.

Kiezen ze niet altijd voor het commentaar van uitzend gemachtigde van het desbetreffende land?
Dus daarom juist voor het ViaPlay commentaar in Nederland?
Ik had zoiets begrepen.
 

Jarco Kriek

Forum Gebruiker
Berichten
658
Ja, en dat heeft met te maken met wat ik eerder zei over niet in de eigen vingers snijden. Je moet geen concurrent zijn of worden van de partij waaraan jij in een land de uitzendrechten verkoopt. En dat teruggekoppeld naar 4K. Stel dat F1TV Pro in 4K kan leveren en Viaplay blijft in Nederland 1080P aanbieden dan is de kans heel groot dat de 4K-stream in Nederland niet geleverd gaat worden.
 

JanvdB

Forum Gebruiker
Berichten
594
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Volgens mijn Ziggo zenderlijst, komt er 30-06-2022 , op kanaal 100 een filmbox.
Ik kan verder nog geen informatie vinden.
 

Henk1967

Forum Gebruiker
Berichten
86
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
In de regio Apeldoorn ( HE Zevenaar ) zijn de lokale tv zenders van kanaalnummer verandert
De nieuwe indeling, alles in SD kwaliteit:

40 RTV Slingeland
41 RTV Connect
42 Studio Rheden TV
43 Regio 8
45 Samen 1 TV
46 RTV Rijnstreek
47 EDE TV
48 Ideaal TV
49 794 Voorst Veluwezoom
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan