De nieuwe site is gelanceerd! Ziggo Gebruikersforum is vanaf nu het Provider Forum. Bekijk de aankondiging.

Ziggo test docsis 3.1-modem met 2,5Gbit/s-poort bij klanten

freeewillie

Forum Gebruiker
Berichten
4.043
Internet
 1. KPN
Digitale TV
 1. KPN
Alles wat jij zegt klopt als een bus. Alleen bovenstaande is op een modem/router niet zo van toepassing. Die heeft immers geen WAN poort. Nou ja, intern wel soort van. Maar daar gaat het hier vast niet om.
Wide Area Network Computernetwerk met aansluitingen die geografisch verspreid zijn, dat wil zeggen: niet beperkt tot één locatie of gebouw dus lan , Local Network Computernetwerk
 

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.025
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Ziggo gaat nu testen met 2.5 Gbit dan moet dit zowel op de WAN als de LAN poort gelden anders heb je er weinig aan.
De WAN kant is een coaxstekker, dus de poort zal een LAN poort zijn. Verder lees ik in het artikel van tweakers dan hij ook Wifi heeft. Het is dan geen modem maar een router-modem combinatie. Als je zelf 2.5 Gbit apparaten hebt, kun je die gebruiken.

b.v. voor de thunderbolt of USB-C aansluiting bestaan er diverse converters die het signaal naar 2,5 Gbit ethernet omzetten. (Apple gebruikt op veel platte laptops geen ethetnet connectoren meer omdat die te dik zijn. Alleen thunderbolt en USB.)
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Berichten
2.484
Internet
 1. Kabelnoord
Digitale TV
 1. Kabelnoord
Zeker, zo is het ook. Mijn bedoeling was alleen maar om aan te geven dat er op deze modem/router waarschijnlijk geen sprake zal zijn van een fysieke WAN poort (RJ-45) zoals op een losse, eigen router. That's all.
 

carlo1992

Forum Gebruiker
Berichten
2
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Ja het is leuk dat ziggo dit wil maar het is eigenlijk gewoon een beetje mekaar aftroeven.

Ziggo heeft 1600 Mbit voor bestaande docsis 3.0 streams die tot 862 Mhz lopen en er is straks ruimte voor 3x 100 mhz aan Docsis 3.1 streams extra (tot 1200 mhz) en dan gebruiken ze eerst 1024 QAM geloof ik, dat is 10 bitjes per sinus, dan heb je ongeveer 850-900 Mbit per stream.. dus er komt 2700 Mbit extra beschikbaar op wijkniveau. Dat lijkt heel veel, maar als je honderden klanten meer dan 1 Gbit moet gaan leveren zit je nog steeds met een enorme overboeking.

Voor de toekomst zit er dan uitbreiding naar 1700 Mhz bij en opschaling naar 4096 QAM waarbij de bandbreedte enorm gaat groeien en zeker als het oude docsis 3.0 kunnen laten vallen. dan kun je het hele stuk van 600 tot 1700 Mhz inzetten, dan zou je per wijksegment zo'n 11 Gbit beschikbaar krijgen. (uit de losse hand gerekend)

Het kan ook zijn dat Ziggo helemaal geen plannen heeft om internet boven de 1 Gbit aan te bieden maar dit doet om de overhead op de 1 Gbit verbinding omlaag te brengen. Dat je ipv de 940 Mbit meer snelheid haalt. Alles is mogelijk.

Ik heb sinds kort ook 1 gb van ziggo, en kom ook niet boven de 940 uit. het varieert ook tussen de 800 en 940. Van een strakke constante lijn is niet te spreken. Dit is dus een bekend probleem?
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Berichten
2.484
Internet
 1. Kabelnoord
Digitale TV
 1. Kabelnoord
Klopt. Bij Kabelnoord ook zo ongeveer 940 down en up.

Komt omdat ergens in de keten altijd wel één of meerdere Gigabit poorten zitten. En een Gigabit bruto is ongeveer 940 Megabit netto.
Die Gigabit poorten kunnen eigenlijk niet sneller.
Daarvoor zou je overal, van modem tot en met computer, minimaal 2.5 Gigabit poorten moeten hebben. Dus ook eventuele router(s).
 

carlo1992

Forum Gebruiker
Berichten
2
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Oke duidelijk. Dan komt de monteur van Ziggo een beetje voor niks aankomende donderdag. Wel apart als ze een 1 gb connectie verkopen maar hardware gebruikt die dat nog en eens aankan door de overhead.

Deze 940 beperking kan ik zeker niet oplossen door de giga box op bridge te zetten en een 2.5 gb router en aan te hangen?

Misschien dat jullie hier ook een idee voor hebben ik wil en pfsence firewall neerzetten. Heb van Ziggo ook een Vodafone simkaart gehad voor als er storing is. Ik weet dat je bij kpn een dongel in de modem kan stoppen en kan instellen als wan failover. Volgens de klanten service kon dat niet met de giga box ook niet zakelijk. hebben jullie hier ervaring in of andere mogelijkheden zonder dat het een paar 100 euro`s gaat kosten?
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan