Ziggo service bij omschakeling analoog naar digitaal

FMRadioluisteraar

Forum Gebruiker
Berichten
1
22-8-2021
Ik ben zwaar teleurgesteld in de service van Ziggo. Voor oudere luisteraars van de in de pers genoemde 200.000 radioluisteraars via de kabel van ziggo, mensen die niet zijn opgegroeid met de nieuwe technieken en nog gebruik maken van hun oude stereotoren van 30 jaar oud, kunnen niet uit de voeten met de door Ziggo aangegeven instructies. In de toren zit een ontvanger (receiver) met een female bus voor een coaxkabel die nu nog verbonden is met de female Radiobus. Dat is nog begrijpelijk. Nu wordt geadviseerd een omvormer te gebruiken om het digitale signaal om te vormen naar een analoog signaal. Verwezen wordt naar de Ziggo webwinkel, waar helemaal geen omvormer te vinden is, maar wel een zogeheten DigitalRadio. De coaxkabel zou daarmee moeten worden verbonden. OK, als er tenminste zo een connectie mogelijk is aan de niet getoonde achterkant van de Digital Radio alias omvormer. Vervolgens het probleem. Je zou verwachten dat er een connectie wordt gemaakt met de antenne. Maar nee, er wordt geadviseerd om een tulpstekker aan de niet getoonde achterkant van de Digital Radio te verbinden, en het andere eind met de ontvanger/receiver. Maar daar zit alleen een tulpuitgang op naar de versterker en geen extra tulpconnector. Ook wordt wel geadviseerd om die tulpkabel te verbinden met de versterker. Maar voor mijn begrip is dan de ontvanger/receiver buitenspel en heb je geen idee op welk zenderkanaal je zit.
Maar goed: een monteur zal uitkomst bieden. Desgevraagd heeft de servicemonteur geen onderdelen bij zich vertelt de ene chatter van Ziggo.. De andere chatter vertelt dat de monteur wel kabels en splitters bij zich heeft maar geen omvormer en ook geen tulpkabels, zoals geadviseerd om te gebruiken. Die moet je eerst bestellen: de omvormer bij Ziggo en de tulpkabel bij een andere bedrijf. Leuk voor de oudere luisteraar die geen kaas gegeten heeft van de techniek. Wat precies voor tulpkabels? Waarom heeft een monteur die niet bij zich? Moet toch in staat zijn om de klant te helpen wat door Ziggo wordt geadviseerd? Slechte service noemen we dat. En ondertussen zit de oudere luisteraar met het probleem dat maar op te lossen. Niet goed geïnformeerd, de ene man zegt omvormer, en wordt verwezen naar een Digital Radio van Ziggo, en vervolgens moet je de noodzakelijke tulpverbinding hiervoor weer ergens anders zien te verkrijgen Welke soort tulpkabel eigenlijk, model, ene kant anders dan andere kant? Twee tulpstekkers in omvormer en twee stekkers? in receiver waar geen plek voor is want alleen uitgang tulp, of in versterker. Ga het maar weer proberen uit te leggen aan een internet kabelshop, moet je weer jet hele verhaal vertellen. Voor de technisch eenvoudige luistraar om hels van te worden. Wat is dat voor slechte service van Ziggo. Verplaatst die zich wel voldoende in hun oude getrouwe kabel-radioluisteraars met hun probleem?
Radiloluisteraar
 
Dit is de achterkant de digitale radio van Ziggo. Je sluit de coaxkabel aan op de female aansluiting van de digitale radio. Let er op dat dit inderdaad de tv coax in de muur is, en niet de radio uitgang!!! Eventuele andere apparaten sluit je aan op de male uitgang. En vervolgens met rood-wit tulp naar je audioset, net als een cd speler in onze tijd. Als je stereoset een digitaal optische aansluiting heeft gebruik je uiteraard die.
1629650302136.png
 
Prima uitleg. Maar ik verwacht dat menigeen zal vragen waarom de oude aansluitbus voor FM-radio niet gebruikt kan worden. Volgens mij is dat helemaal geen vreemde vraag. Welnu, ik probeer al te technische bewoordingen te vermijden. Het antwoord is dat het digitale signaal op hogere frequenties zit en dat op die oude FM-bus een filter zit voor de FM-frequenties, een zogenaamd smalbandfilter dat enkel die oude frequenties doorlaat en de hogere frequenties voor digitale radio, tv en internet tegenhoudt. Zodat die niet teveel worden belast en daardoor worden verzwakt. Hierdoor is de oude splitter voor dat deel ongeschikt geworden. Heel eenvoudig, maar je kan onmogelijk verwachten dat iedereen dat zomaar weet.

Maar mochten er toch nog klanten zijn die het nog niet begrijpen, dan moet het toch zo zijn dat te allen tijde een gratis servicedienst voor hen beschikbaar is. Dit als antwoord op FMRadioluisteraar.
 
Laatst bewerkt:
Veel makkelijkere uitleg:
De radiouitgang van de AOP is voor analoge radio (FM).
Analoge radio is uitgeschakeld, dus de radiouitgang op het AOP dient nergens meer voor en moet niet meer worden gebruikt.
 
Veel makkelijkere uitleg:
De radiouitgang van de AOP is voor analoge radio (FM).
Analoge radio is uitgeschakeld, dus de radiouitgang op het AOP dient nergens meer voor en moet niet meer worden gebruikt.
Meer moet je niet zeggen inderdaad. :)
 
Probleem voor ouderen is meestal het aansluiten op de audio installatie zelf en hoe dat precies moet staat niet in dat plaatje. Vaak denken ze dat de QE317 op de analoge tuner aangesloten moet worden en beseffen niet dat de QE317 je analoge tuner als het ware vervangt. Analoge tuner is alleen nog te gebruiken met een FM antenne.


Ook wordt wel geadviseerd om die tulpkabel te verbinden met de versterker. Maar voor mijn begrip is dan de ontvanger/receiver buitenspel en heb je geen idee op welk zenderkanaal je zit.
 
Laatst bewerkt:
Ook een probleem voor de oudere gebruikers is dat de radio uitgang met de female aansluiting ook "past" met de verkeerde coax aansluiting van de qe317.
 
Gewoon via je Ziggo account even een FM antenne bestellen. Is de volgende dag in huis, kosten € 0,00.
Kost wel weer even wat moeite om de radio-frequenties opnieuw in te stellen maar werk perfect. Je luistert waarschijnlijk toch maar naar een paar zenders.
Groetjes, Cees
 
Terug
Bovenaan