De nieuwe site is gelanceerd! Ziggo Gebruikersforum is vanaf nu het Provider Forum. Bekijk de aankondiging.

UBC1318ZG, DECO M4, Eufy Video Deurbel

Vraag

JVV

Forum Gebruiker
Berichten
5
Zoals hierboven al aangegeven heb ik in de meterkast een UBC1318ZG in bridgemodus staan met daarachter in totaal 6 Deco M4's. Het modem staat in direct contact met de hoofd deco en vandaar wordt het bekabeld verdeeld over de overige 5. Vervolgens heb ik in en om huis bekabeld en via wifi diverse apparaten met mijn netwerk verbonden waaronder een Eufy deurbel systeem met enkele camera's. Wat zijn de problemen:
1. Als ik bv met mijn telefoon of met een tablet het wifi-netwerk gebruik blijft mijn internetverbinding "hangen". Dat wil zeggen: ik heb volle bak signaal maar ik krijg geen verbinding met buiten. Als ik op zo'n moment een speedtest draai krijg ik ook geen server buiten waarmee de speedtest wordt verricht. Als ik even geduld heb, soms duurt dat minuten, soms seconden, dan komt de verbinding plots tot stand en is vervolgens de snelheid prima. Maar goed, het wifi-signaal lijkt te blijven hangen. Ook lastig als je bv je sonos wilt bedienen. Daarbij had ik bij pingen naar sommige adressen 100% pakketverlies. Dit laatste lijkt door de 3e! Ziggo monteur (2 x modem vervangen waardoor ik nu de UBC1318ZG heb hangen) uiteindelijk opgelost maar het blijven hangen van de internetverbinding blijft bestaan.
2. Ik heb een Eufy deurbel systeem aangeschaft inclusief enkele camera's. Het basisstation is bekabeld aangesloten op het netwerk en vormt vervolgens een eigen wifi-netwerk met de randapparatuur. Ondanks het feit dat , als bv de deurbel het doet, het signaal van de deurbel 100% binnenkomt op het basisstation, raakt het basisstation telkens de verbinding met de deurbel en de camera's kwijt. Soms herstelt de verbinding zich vanzelf, soms moet je daarvoor alles opnieuw installeren. Ik heb zelfs al de complete set teruggestuurd en daarvoor een compleet nieuwe set gekregen. Firmware updates hebben geen soelaas geboden. Ook contact met Eufy heeft de oplossing nog niet naderbij gebracht.

Mijn kennis over netwerken is tamelijk basic, maar ik ben toch maar eens "in" het modem en de (hoofd)router gekropen om te zien of ik daar wat bijzonders tegen kwam en zowel in het logboek van het modem als in het logboek van mijn DECO's kom ik zaken tegen die bij mij vraagtekens oproepen. Mogelijk ligt daar de bron van alle ellende. In het modem diverse critical issues:

1622011243920.png


Moet/kan ik daar wat mee en zo ja wat?

En in de DECO's is het helemaal een "puinhoop" in mijn ogen. Ik zal het logboek daarvan als bijlage toevoegen want dat is veel te groot om hier af te beelden.
Mogelijk ligt hier de bron van de ellende, maar ik sluit ook niet uit dat het de verbinding met "buiten" is die niet stabiel genoeg is om het netwerk naar behoren te laten functioneren. Mijn hoop is gevestigd op dit forum , dus mocht iemand hier kaas van kunnen maken dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Jan
 

Bijlagen

  • log-2021-05-26.txt
    1,1 MB · Weergaven: 164

piente

Product Tester
Berichten
2.865
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Inderdaad. Optie is om dan alles los te koppelen en dan eerst de bel toevoegen en dan stapsgewijs de rest toevoegen om te kijken welke je probleem veroorzaakt.
 
Bovenaan