De nieuwe site is gelanceerd! Ziggo Gebruikersforum is vanaf nu het Provider Forum. Bekijk de aankondiging.

UBC1318ZG, DECO M4, Eufy Video Deurbel

Vraag

JVV

Forum Gebruiker
Berichten
5
Zoals hierboven al aangegeven heb ik in de meterkast een UBC1318ZG in bridgemodus staan met daarachter in totaal 6 Deco M4's. Het modem staat in direct contact met de hoofd deco en vandaar wordt het bekabeld verdeeld over de overige 5. Vervolgens heb ik in en om huis bekabeld en via wifi diverse apparaten met mijn netwerk verbonden waaronder een Eufy deurbel systeem met enkele camera's. Wat zijn de problemen:
1. Als ik bv met mijn telefoon of met een tablet het wifi-netwerk gebruik blijft mijn internetverbinding "hangen". Dat wil zeggen: ik heb volle bak signaal maar ik krijg geen verbinding met buiten. Als ik op zo'n moment een speedtest draai krijg ik ook geen server buiten waarmee de speedtest wordt verricht. Als ik even geduld heb, soms duurt dat minuten, soms seconden, dan komt de verbinding plots tot stand en is vervolgens de snelheid prima. Maar goed, het wifi-signaal lijkt te blijven hangen. Ook lastig als je bv je sonos wilt bedienen. Daarbij had ik bij pingen naar sommige adressen 100% pakketverlies. Dit laatste lijkt door de 3e! Ziggo monteur (2 x modem vervangen waardoor ik nu de UBC1318ZG heb hangen) uiteindelijk opgelost maar het blijven hangen van de internetverbinding blijft bestaan.
2. Ik heb een Eufy deurbel systeem aangeschaft inclusief enkele camera's. Het basisstation is bekabeld aangesloten op het netwerk en vormt vervolgens een eigen wifi-netwerk met de randapparatuur. Ondanks het feit dat , als bv de deurbel het doet, het signaal van de deurbel 100% binnenkomt op het basisstation, raakt het basisstation telkens de verbinding met de deurbel en de camera's kwijt. Soms herstelt de verbinding zich vanzelf, soms moet je daarvoor alles opnieuw installeren. Ik heb zelfs al de complete set teruggestuurd en daarvoor een compleet nieuwe set gekregen. Firmware updates hebben geen soelaas geboden. Ook contact met Eufy heeft de oplossing nog niet naderbij gebracht.

Mijn kennis over netwerken is tamelijk basic, maar ik ben toch maar eens "in" het modem en de (hoofd)router gekropen om te zien of ik daar wat bijzonders tegen kwam en zowel in het logboek van het modem als in het logboek van mijn DECO's kom ik zaken tegen die bij mij vraagtekens oproepen. Mogelijk ligt daar de bron van alle ellende. In het modem diverse critical issues:

1622011243920.png


Moet/kan ik daar wat mee en zo ja wat?

En in de DECO's is het helemaal een "puinhoop" in mijn ogen. Ik zal het logboek daarvan als bijlage toevoegen want dat is veel te groot om hier af te beelden.
Mogelijk ligt hier de bron van de ellende, maar ik sluit ook niet uit dat het de verbinding met "buiten" is die niet stabiel genoeg is om het netwerk naar behoren te laten functioneren. Mijn hoop is gevestigd op dit forum , dus mocht iemand hier kaas van kunnen maken dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Jan
 

Bijlagen

  • log-2021-05-26.txt
    1,1 MB · Weergaven: 164

Johnny54

Moderator
Berichten
18.931
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Betreft: resetting the caable modem due to docsDevResetNow
De "docsDevResetNow" is een SNMP-commando (waarvan de naam waarschijnlijk een afgekorte vorm is van "DOCSIS Device Reset Now") dat een reset initieert wanneer het wordt ontvangen door een DOCSIS-modem / -apparaat.

Het kan worden verzonden door de CMTS om een reset te forceren om een snelheidsupgrade te implementeren, enz., Of het kan ook automatisch worden verzonden door de CMTS als het een probleem detecteert / vermoedt (niet-synchrone toestand, enz.) met een modem / apparaat dat mogelijk wordt gewist door een reset (als de modem / het apparaat niet eerst probeert zichzelf te resetten).


Het kan zijn dat het nu beter gaat, indien niet zal Ziggo toch eens goed naar het signaal moeten kijken. Alleen maar modems wisselen lost niets op zoals je al hebt gemerkt.

Je hebt veel Wi-Fi apparatuur. 6 Deco M4 access points en dan ook nog een Eufy deurbel systeem dat een eigen Wi-Fi netwerk maakt,
Als dat niet allemaal goed word ingesteld kan het elkaar behoorlijk in de weg zitten en goede verbindingen verhinderen.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Berichten
2.315
Digitale TV
  1. Ziggo
Mijn advies zou zijn, test de verbinding eerst met een computer/laptop met kabel direct op het modem aangesloten om zo vast te stellen waar het probleem zit. Is het een wifi issue of valt de je internet verbinding daadwerkelijk weg omdat er signaal problemen zijn.
 
Bovenaan