• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

storing sport 1 select hd en fox sports 2 hd

  • Onderwerp starter jari -50
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jari -50

ik heb sinds 4 jan storing op de kanalen van sport 1 select hd en fox sports 2 hd , het beeld vervormt elke keer , je kan niet normaal naar deze zenders kijken
ik heb nu nieuwe kabelkeur kabels gekocht en de tv geupdate en de zenders opnieuw opgezocht
het probleem is hier niet mee verholpen
wie heeft hier een oplossing voor , ik word hier gek van
ik had voor 4 jan geen last van storing op deze zenders
ik had al kabelkeur kabels voor 4 jan en geen storingen
wat nu ?????????
ik woon in leiden , postcode 2332 ta
 
Gebruik je een splitter of versterker? Zijn die wel signaal dicht? Is je wandcontactdoos signaaldicht? Deze laten ook wel eens te wensen over? Welke connectoren heb je gebruikt? Dat de kabel signaal dicht is helpt niets als je ergens anders lekkage hebt.

En dat het na 4 januari ontstaan is kan. Er hoeft maar iemand een zender te activeren op de frequentie van Sport 1 en je hebt een storing. En dan ligt de fout toch echt weer in slechte bekabeling.
 
Klopt helemaal wat MediaZoo schrijft. Ik heb er ook erg veel last van. De kabelkeur gecertificeerde connectoren onderling verschillen helaas wel. Ik heb een Tratec/Technetix WCD maar ik gebruik pluggen van Hirschmann (beide kabelkeur gecertificeerd). Maar mijn Hirschmann plug maakt heel losjes contact met de WCD. En ja, dan gaat 4G van KPN en Vodafone er dwars doorheen, ik heb nu Technetix plug aangesloten aan alleen de zijde van de WCD, maar ik heb nog steeds last van LTE interferentie. Je hebt ook speciale pluggen die voor LTE interferentie ontworpen zijn (uiteraard ook kabelkeur gecertificeerd) en kosten 3 a 4 Euro per stuk. Deze zijn van CableCon. Ik heb deze nog niet geprobeerd.
 
tegenwoordig schijnt het normaal te zijn dat je je hele huis moet bekleden met een soort space technology coating om ongestoord tv te kunnen kijken.
als ik lees wat mensen allemaal al gedaan hebben aan bekabeling en connectoren waar ik nog nooit van gehoord heb...............

momenteel gaat het bij mij best goed met gewone kemakeur kabels en splitters (stond op de doos , ik ben een leek) maar nu ben ik bang dat na de omzetting van Ziggo naar upc er weer meer storingen komen.ik hou mijn hart vast. anders kijk ik wel gewoon tv via de ziggo app.:roll:
 
tegenwoordig schijnt het normaal te zijn dat je je hele huis moet bekleden met een soort space technology coating om ongestoord tv te kunnen kijken.
als ik lees wat mensen allemaal al gedaan hebben aan bekabeling en connectoren waar ik nog nooit van gehoord heb...............

momenteel gaat het bij mij best goed met gewone kemakeur kabels en splitters (stond op de doos , ik ben een leek) maar nu ben ik bang dat na de omzetting van ziggo naar upc er weer meer storingen komen.ik hou mijn hart vast. anders kijk ik wel gewoon tv via de ziggo app.:roll:

Als je investeert in goede materialen en niet Kema Keur maar Kabel Keur, Kema test alleen op veilig gebruik, kom je heel ver.

Vaak zit het hem in het verkeerd monteren van materialen waardoor er alsnog storing ontstaat. Leidraad is mantel mag kern niet raken maar moet zoveel mogelijk contact maken met de metalen delen van connectoren, wcd, etc. Mantel ook niet "draaien" maar netjes rechtuit laten lopen. Het draaien werkt als spoel en dat komt het signaal niet ten goede. En gebruik kabel (Kabel Keur) met een goede mantel. Dit laat signaal van buitenaf niet door en niets aan de hand.

Of de 4G mast nu 4 of 400 meter ver staat maakt dan niets uit. Als de afscherming volstaat werkt het altijd goed. Tenzij er in het netwerk van de aanbieder iets mis gaat, dat kun je met een goede installatie niet tegengaan. Maar dat merk je op een aantal vlakken en daarvoor moet echt gemeten worden met daarvoor bedoelde apparatuur.
 
Geloof wel dat MediaZoo hier wel degelijk een punt heeft.
Ik snap de frustratie van TS wel maar ik denk wel dat als men hem even een goede raad geeft hij probleemloos tv kan kijken.

Ik zou zeggen koop eens een Hirschmann kabel waar de(metalen) connectoren er al op zitten. Hoeft hij het zelf niet te doen en kan er wat dat betreft ook niets verkeerd gaan.
Volgens mij is het probleem dan meteen opgelost..
Nou neem ik even aan dat hij geen splitter gebruikt en dat de kabel vanuit het AOP naar de tv ook niet zo lang is.
Even een goede kabel kopen en hij kan weer genieten.
Je moet toch altijd starten om goede kabels te kopen mocht hij dan nog problemen hebben kan je altijd nog verder kijken al verwacht ik van niet.
Pas als je de kabels uit kan sluiten dan kan je de 'lekkage/signaalprobleem' ergens anders gaan zoeken..
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan