Simpel internet; dan zakelijk ?

LittleBit

Forum Gebruiker
Berichten
159
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Als je thuis simpel internet wilt,
begrijp ik het dan goed dat je dan beter
Zakelijk;Start (60/10; E 40,-/mnd) kunt bestellen
dan Particulier;Start (50/5; E 47,50/mnd) ?

En bij Zakelijk;Start zit ook gratis Kabel-TV zie ik, dan heb je geen Dreambox maar met een Humax van MP kom je ver.
En volgens mij kun je bij Zakelijk;Start optioneel (E 20,- extra) een vast IP-adres bestellen (https://www.ziggo.nl/zakelijk/abonnement-wijzigen/ ).
Kortom, wordt het tijd om als particulier naar een zakelijk pakket te kijken ?
 
Laatst bewerkt:
Bij allebei de abbo's krijg je KabelTV en kan je als je TV een DVB-C Tuner heeft de basis-zenders bekijken. Deze zitten zonder codering op de kabel.
Bij het Zakelijk pakket moet je met 2 zaken rekening houden:

* BTW -> Deze zit niet in de prijs en moet je er dus nog bij rekenen
* Tegenwoordig vragen ze je om je KvK nummer

Vast IP adres krijg je bij geen van twee. Officieel dan. Ik ben op zich net weg bij Ziggo Zakelijk, maar je IP adres wijzigt zelden. Vaak pas alleen als je de boel op bridge in laat stellen en een andere router neemt. Maar... soms ook na werkzaamheden.
 
Wat beter is ligt geheel aan je behoeftes. Afhankelijk van je behoeftes is de een of de andere voordeliger. (Als upload belangrijk is, is zakelijk iets voordeliger, maar als download belangrijk is, dan zal particulier voordeliger zijn. Ook de voorwaarden zijn bij beiden verschillend, wat een goede prijsvergelijking lastig maakt. Hoe zwaar laat je de uitgebreidere helpdesk ondersteuning in je vergelijk meewegen?
 
tenzij anders vermeld.
Dat dus:
1584968890086.png
 
Omdat een ondernemer over het algemeen de btw in aftrek kan brengen, geldt de verplichting om te prijzen inclusief btw niet als uw afnemer een ondernemer is. Bron
 
Zonder KvK bewijs kan je toch sowieso geen zakelijk nemen?
 
Hmmmm. de Ziggo algemene voorwaarden (art.10.4) zeggen dat prijzen altijd incl. BTW zijn, tenzij anders verneld.
En daarom zijn er aanvullende voorwaarden voor Zakelijk gebruik (https://www.ziggo.nl/pdf/ziggo-zakelijk/producten-en-diensten/alles-in-1/1804013 Algemene voorwaarden B2B ZZ_A4_web.pdf), waar in duidelijk staat:
Artikel 8 Vergoedingen 1. Anders dan bepaald in de Algemene Voorwaarden worden alle vergoedingen en tarieven uitgedrukt in euro en zijn die tarieven exclusief BTW, tenzij anders vermeld.

Zonder KvK bewijs kan je toch sowieso geen zakelijk nemen?
Dit wisselt per medewerker die je spreekt. Ik heb jaren een zakelijk abbo zonder KVK gehad, maar ik heb het idee dat de controle daar op steeds strikter wordt.
 
Nee, het geldt voor iedereen. Voor zakelijke klanten staat dat het excl. BTW is. Dat is tenzij anders vermeld
 
Terug
Bovenaan