Overstap naar KPN

B.V.

Forum Gebruiker
Berichten
271
Vanaf eind deze maand ga ik de overstap wagen naar KPN Compleet. De eerste zes maanden voor € 35,00 incl. Fox Sports Eredivisie als gratis extra zenderpakket en verdubbeling van mijn mobiele data. De internetsnelheid gaat dan wel terug naar 60, maar het verschil in geld is erg veel. Nu bij Ziggo betaal ik zo'n € 85,00 per maand incl. Fox Sports Eredivisie. Na 6 maanden wordt dit pakket bij KPN € 62,50 per maand. Scheelt dan nog maandelijks veel geld.
 
Je hebt gelijk...je kunt het altijd een jaartje aankijken. Dat doen er wel meer hier en visa versa en het scheelt je veel geld. Mocht je toch terug willen na een jaar dan krijg je vast bij Ziggo wel een mooi aanbod ;)
 
@B.V.
al bij nle gekeken? hetzelfde als kpn maar wel goedkoper.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Is 60 mbit voldoende om netflix te bekijken en tegelijk wat surfen op het internet met meerdere apparaten zoals computer en mobiele telefoon?
Ziet er namelijk best interessant die aanbieding die ze nu hebben bij KPN.
 
Wij wilden inderdaad ook KPN proberen... de bedoeling was om dit een jaartje aan te kijken, maar door het verdwijnen van HBO kregen we de mogelijkheid om kosteloos op te zeggen en weer terug te gaan naar Ziggo.

Redenen om weer te vertrekken waren o.a...
  • Het verdwijnen van (in mindere mate, maar toch) HBO.
  • Je kunt niet zien met welke opname je reeds begonnen bent.
  • Een opname hervatten? Werkt bijna nooit goed en de opname zal dus bijna altijd weer vanaf het begin starten.
  • Je moet wel enorm veel moeite doen om de incassodatum naar het einde van de maand te wijzigen. Dit is tot op de dag van vandaag nog niet gelukt. Van vele medewerkers weer een ander verhaaltje hoe dit op te lossen.
  • Beeldkwaliteit... SD kanalen zijn slecht. HD (ook HD Glas) komt in de buurt van de kwaliteit van Ziggo.
  • Vele zenders in HD... maar ARD en ZDF? 'Daar kijkt toch niemand naar?'

Dus... overstappen. Dit had echter nog heel veel voeten in de aarde. Het heeft een kleine drie weken geduurd en heel veel bellen met KPN, ConsuWijzer tot bijna het inschakelen van de rechtsbijstand. Volgens hun voorwaarden mag het wel, maar van zichzelf absoluut niet.

Afgelopen zaterdag kregen we dan eindelijk de verlossende e-mail. Het Ziggo-pakket stond al ruim een week in huis en heb dit met alle plezier weer geïnstalleerd. Wat een verademing... ja, een verademing met de Horizonbox. Het werkt weer zoals vanouds.

500/500 was lekker, dat geef ik toe... maar dat weegt echt niet op tegen het gemak van Ziggo. Wij zijn blij weer terug te zijn en als het echt nodig is, kunnen we altijd nog een internet-only abonnementje nemen op de NTU.
 
oh nou ok, prima toch, als je niks probeert weet je ook niks. ;)
 
Dank @GreyForceOne

Ik ben nog wat vergeten te vermelden in het lijstje... :)

Als je opnames via de app in wil plannen, duurt het soms vrij lang voor deze in het overzicht van opnames te vinden zijn.
Je moet de box dan even van het stroom halen om de opnames direct te kunnen zien. Daarnaast moet je ook specifiek de HD zenders kiezen als je thuis in HD een opname wil kijken. Saillant detail, de HD-versies zijn pas sinds kort toegevoegd aan de app. Je kon dus alleen maar HD-opnames maken als je dit thuis instelde (PC, ontvanger). Heel veel zenders zijn buitenshuis (buiten bereik van KPN WiFi) niet te zien. Sommige simpele zenders niet eens. Ziggo Sport App kan niet gebruikt worden. Ziggo Sport (via iTV-app) werkte tot voor kort ook alleen maar thuis. En ja, de zenders met de beste beeldkwaliteit niet in het begin van de zenderlijst. Erg amateuristisch... NPO 1 op 1 (SD), 661 (HD Glas) en 701 (HD)...

Over de internetverbinding niets dan lof... maar daar win je het niet mee.

Heerlijk, even gratis het RTL Nieuws terugkijken in HD, opnames doorspoelen met de pijl naar rechts (D-button), opnametijden aan kunnen passen... een verademing.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik snap het volledig, KPN is nog niet helemaal "je-van-het", maar het blijft altijd een persoonlijke afweging. Natuurlijk lopen er binnen KPN verschillende projecten die tot verbetering moet leiden maar vooralsnog zit daar niet echt veel schot in. Daaraan kun je echt merken dat KPN primair een mobiele operator is die secundair ook nog iets met TV doet, terwijl dat bij Ziggo precies andersom is.
 
Wanneer Ziggo hun idee over internetsnelheden, "de klanten willen het niet", laat varen zijn ze een hele goed concurrent tegenover KPN.

Dat is wat masterblaster aangeeft met wat de oerachtergrond van beide providers is: kabel- of telefoon-boer. :wink:
 
Terug
Bovenaan