Nieuwe HD zenders en andere wijzigingen bij KPN

Als KPN kan, moet Ziggo op termijn dat ook kunnen. Ik las wel op het KPN-forum dat opnemen van de zenders wel SD is. Blijkbaar moet KPN daar nog iets aan wijzigen.
 
en vergeet niet dat KPN ook de regionale omroepen al in HD heeft en Ziggo nog steeds SD. Dat vind ik eigenlijk wel kwalijk.
 
Als KPN kan, moet Ziggo op termijn dat ook kunnen. Ik las wel op het KPN-forum dat opnemen van de zenders wel SD is. Blijkbaar moet KPN daar nog iets aan wijzigen.

Ja klopt dit is recent gewijzigd, eerder was dit HD voor de glasvezel kijkers maar nu ook SD geworden. Dit heeft er mee te maken dat nog steeds ze te weinig bandbreedte hebben op de glasvezel verdeelpunten, normale lineaire IPTV is Multicast maar als iedereen uitgesteld gaat kijken of opnemen en terugkijken dat is een unicast stream en kost extreem veel bandbreedte als je met duizenden tegelijk streams gaat opvragen. Daar zie je ook meteen het pijnpunt van IP technologie.
 
Opnamemogelijkheid loopt vaak wat achter op de te introduceren zenders. Zelfde als met HD-zenders vanaf keuze één. Mijn schoonmoeder heeft alles wel vanaf keuze 1. Mijn vader (zelfde dorp) heeft de HD-zenders nog in de 700-serie zitten. Dat komt wel goed.
Jammer dat niet alle regionale zenders beschikbaar zijn, maar goed, nu kijken we ook maar heel sporadisch naar Omrop Fryslân :)

Ik denk dat we het toch maar weer eens op gaan wagen...

Overigens worden opnames normaal gesproken gewoon in HD gedaan (mits HD zender), alleen met de huidige introductie van HD op 1 (die al jaren duurt) wil het wel eens zo zijn dat er 3 versies opgenomen. HD Glas, HD en SD.
 
Laatst bewerkt:
Hier niet, ik heb naast Ziggo ook een jaar lang IPTV bij mijn abo van XS4ALL. (ook KPN) Als ik een opname start van de glas HD zenders (660-670) dan is het nu echt SD geworden en dat is met die laatste update veranderd.

Ook terug kijken is SD, maar een programma vanaf begin kijken is nog wel HD mits je dat vanaf een HD zender doet.

Maar niet teveel offtopic... laten we hopen dat Ziggo ook weer een groot aantal zenders in HD toevoegt of omzet.
 
Dan gaan we dat eens even testen bij mijn vader :)

Edit: In de tussentijd ook een reactie gekregen op de vraag of de opnames alleen in SD zijn op het andere forum:
Dat klopt voor een gedeelte. De opnames worden nu in zowel HD als SD opgenomen op de TV ontvangers aangezien mensen zelf kunnen switchen van HD naar SD in het menu. (Als ze HD op 1 hebben)

Alleen de ITV app heeft vooralsnog alleen de SD opnames die je kunt terugkijken.

App was altijd al zo. Zenders is eigen keuze. Niets vreemds dus.
 
Laatst bewerkt:
Kpn met CNN hd, Ziggo wake up call zou ik zeggen. Maar zenderaanbod Ziggo is beter wmb zolang hier 2e Kamer, en ONS gewoon in Standaard zitten; geloof dat NpoExtra1 ook niet Standaard is bij Kpn.
 
Weet niet of kpn al aanpassingen gedaan heeft, maar was het niet zo dat kpn 2 aparte streams gebruikt? 1 voor vdsl met gecapped bitrate van 8mbit/s voor hd en voor glas met 1:1 doorgifte?
 
Terug
Bovenaan