Monteurskosten terwijl hij niet is geweest?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Nou je kunt wel bezwaar maken en dan zijn ze verplicht het te censureren.
Klopt, ik weet niet of het echt op verzoek van de eigenaar verboden kan zijn, maar ooit aan de weg bij een voorheen adellijke villa een bordje gezien met de tekst "Verboden te fotograveren" :) Gewoon fotograferen zou dus geen bezwaar zijn als je de foto maar niet graveert in bv een ets :). Maar in Google Streetview is hier inderdaad voorzien. Dat censureren bestaat uit het in nevelen verbergen. Meer dan eens gezien bij een voorheen adellijk onderkomen. Maar ook bij delen van een militaire omgeving.
 
Laatst bewerkt:
dat mag officieel ook niet tenzij je dat in het register hebt aangemeld en... met een sticker aangeeft dat je filmt en dan resteert nog steeds dat je alleen je eigen grondgebied mag filmen
Ik kan je vertellen, dat ook een registratie in het register 'Camera in Beeld' je niet vrijwaart van filmopnames maken van de openbare weg.
Staat zelfs bij hun op de site correctie, op de site van Autoriteit Persoonsgegevens, dus waar die onzin nou weer vandaan komt... :>

Ik heb mijn camera aangemeld bij de politie, dan mag het toch?
Heeft u uw camera aangemeld bij ‘Camera in Beeld’ van de politie? Dan wil dat niet automatisch zeggen dat uw cameratoezicht is toegestaan. Ook als u uw camera aanmeldt bij de politie, moet u aan de privacyregels voor camera’s voldoen.

Dat betekent dat u alleen uw eigen bezittingen mag filmen. U mag dus niet de eigendommen van uw buurtgenoten filmen, zoals het huis of de tuin van uw buren. Ook mag u niet de openbare weg filmen.

Let dus goed op dat u de camera bij uw huis goed afstelt. Let op: dit is uw eigen verantwoordelijkheid. U kunt dus niet blind vertrouwen op een installatiebedrijf.

Adviseert een wijkagent om de camera wél op de openbare weg te richten? Geef dan aan dat u zich moet houden aan de privacyregels. Op de website van de politie staat dit ook vermeld.

Uiteraard preken ze voor eigen parochie, dus dat het allemaal echt niet mag vanwege privacy... het is een erg grijs gebied.

Echter (!) is het tegenwoordig onmogelijk (juist door die filmende deurbellen) hier een verbod op los te laten. Ergo, men laat het allemaal oogluikend toe en is de gedoogregel: zolang je niet de privé-eigendommen van de (over)buren filmt, kraait er geen haan naar èn je mag de beelden niet op sociale media delen!

Zo heeft onze directe buurvrouw (twee-onder-een-kapwoning) al bij de politie geklaagd, bij de woningbouw en bij de gemeente over onze camera aan de voorgevel (dichtsbijzijnde kleine raam is voorzien van de sticker die je krijgt als je je camera's bij 'Camera in Beeld' registreert). Deze filmt een groot gedeelte van de openbare weg, maar die hangt er juist ná misdragingen door hun (een stelletje met beperkingen en psychotische problemen die in de maatschappij gezet is... dat volk kost alleen maar geld) en na advies van de wijkagent zelf. Ze hebben overal nul op rekest gekregen toen wij de reden hebben gegeven. Te weten: omwille van de veiligheid. Inmiddels is het al zover dat er al een gedragsaanwijzing opgelegd is aan hun, en als alles een beetje rustig is geworden en men bewijst het ook vol te kunnen houden, dan wordt - misschien - de positie van de camera aangepast.

Maar in Google Streetview is hier inderdaad voorzien. Dat censureren bestaat uit het in nevelen verbergen. Meer dan eens gezien bij een voorheen adellijk onderkomen. Maar ook bij delen van een militaire omgeving.

Ook Jan met de pet kan gewoon bezwaar maken en dan wordt je huis geblurred. In Google Maps je adres opzoeken... naar Streetview gaan en dan 'een probleem melden'. Kun je aangeven wat er geblurred moet worden. Dit kan niet teruggedraaid worden.
 
Laatst bewerkt:
Ondertussen heeft half Nederland al ergens een camera hangen, en hangt half Amsterdam en Rotterdam om maar wat te noemen ook vol met camera's, zelfs op de snelweg, winkels en noem maar op.
Als je naar Opsporing Verzocht kijk, vragen ze vaak om camera beelden. Heel vaak zie je dan ook gewoon de openbare weg. Het is bijna gewoon niet meer weg te denken.
Dus als je privacy wil moet je binnen blijven....
 
Aniko vraagt regelmatig, namens de politie, om zoveel mogelijk beelden.
Kortom, het mag niet maar wat fijn als u het wel doet.
Persoonlijk vind ik het prima. Des te beter kan schorriemorrie worden ontmaskerd.
En ook in het geval van @CreativeS is het zeer behulpzaam gebleken.

Oh potdikke, @totaal ik had jouw post (erg foei van mij) niet gelezen maar de bevestiging spreekt voor zich.
 
:police:

Al lang off topic en topicstarter heeft het topic al maanden gelden verlaten.
Slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan