De nieuwe site is gelanceerd! Ziggo Gebruikersforum is vanaf nu het Provider Forum. Bekijk de aankondiging.

Mediaspeler vervangen. Welke kopen?

Pietlut

Forum Gebruiker
Berichten
1.092
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik gebruik nu (al jaren lang) een oude WD TV HD mediaspeler, om mediabestanden (meestal in mkv-formaat) af te spelen op de TV, bijvoorbeeld films of series. Echter, de laatste tijd tref ik steeds vaker mediabestanden aan die DDP of DD+ geluid hebben (Dolby Digital Plus). De oude WD TV HD mediaspeler kan dat formaat niet aan, en is ook niet meer te updaten. Wat is tegenwoordig een handige / veelgebruikte mediaspeler, om dit soort mediabestanden af te spelen ? In elk geval mkv-bestanden met moderne resolutie's (minimaal 1080p) en moderne soorten geluid (Dolby Digital, DTS) vanaf een USB-stick, maar andere formaten bestanden zijn natuurlijk ook welkom. Naast alleen USB zou ook een SD-kaart aansluiting een optie zijn. Signaal naar de TV toe gaat via HDMI, en loopt via de surround-versterker. Ben benieuwd naar jullie tips !

Bekijk bijlage 36433
Maar hoe zit het dan met je tv? Heb jij een smart tv? Want dan moet je mbt je keuze niet alleen op het afspelen van bestanden kijken.
Bovendien speelt een moderne tv wat dat betref ook al redelijk wat bestanden af.
Dan denk ik dat je toch naar een mediaspeler moet kijken gebaseerd op android tv. Denk ook eens aan alle apps die je dan( ook side load) kunt gebruiken dus naast he afspelen van bestanden en de players die je in kan zetten.
Eventueel kan je OTT gaan als je wilt met zo,n box.
Ook qua apps zeer veelzijdig daar moet ook aan denken. Qua ondersteuning zit je ook goed.
Goedkope optie is zoals aangegeven de mibox. Kan je gewoon voor gaan.
 
Laatst bewerkt:

wanker76

Forum Gebruiker
Berichten
72
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Juiste keuze is voor iedereen persoonlijk. Heb zelf zeer goede ervaring met Xiaomi Mi Box S voor puur streamen en 'licht' gamen (oudere emulators (NES, C64, PSX enz)) en Nvidia Shield TV (PRO) voor streamen en 'meer' gamen (nieuwere emulators (Sega Dreamcast, N64, enz.) Maar ook een aantal games welke alleen op de Nvidia shield draaien omdat er dezelfde videochip in zit als de Nintendo Switch.

Beide apparaten werken met Android TV

Oh ja, bijna vergeten : Op beide kan je Kodi installeren, dus zo'n beetje alle formaten, ook via Netwerk. En met wat meer moeite Plex (maar dan moet je dus ergens een Plex server draaien)
 

Pietlut

Forum Gebruiker
Berichten
1.092
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Helemaal met je eens..allebei prima spelers. Nvidia ,duurder maar daar krijg je ook wat voor terug.
Is net wat je wilt, maar allebei zijn ze de centjes meer dan waard.
Heb je veel plezier van ik heb beide ook in huis.
 

dvb-c XP

Forum Gebruiker
Berichten
15
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb gewoon een ex kantoor PC uit 2013 (met Intel 4K onboard) met Blueray drive, via Wifi en Nas en kijk met ZiggoGo, VLC mediaplayer en Youtube in browser met AdBlocker en een draadloos toetsenbord met ingebouwd touchpad. Muziek speelt ie ook gewoon via de Nas
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Berichten
16.399
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
Ik ben voor de Apple TV 4K ('21) gegaan. Voldoet aan mijn wensen en met Infuse kan je werkelijk alles afspelen. Samen met onze TV en receiver een mooie combi voor Dolby Vision/HDR10+. Ik heb wel alle HDMI-kabels vervangen, want de 'High Speed'-HDMI's van Ziggo en KPN waren niet voldoende.
 
Bovenaan