Mediaspeler vervangen. Welke kopen?

edwin.w

Forum Gebruiker
Berichten
650
Internet
  1. KPN
Digitale TV
  1. KPN
Ik gebruik nu (al jaren lang) een oude WD TV HD mediaspeler, om mediabestanden (meestal in mkv-formaat) af te spelen op de TV, bijvoorbeeld films of series. Echter, de laatste tijd tref ik steeds vaker mediabestanden aan die DDP of DD+ geluid hebben (Dolby Digital Plus). De oude WD TV HD mediaspeler kan dat formaat niet aan, en is ook niet meer te updaten. Wat is tegenwoordig een handige / veelgebruikte mediaspeler, om dit soort mediabestanden af te spelen ? In elk geval mkv-bestanden met moderne resolutie's (minimaal 1080p) en moderne soorten geluid (Dolby Digital, DTS) vanaf een USB-stick, maar andere formaten bestanden zijn natuurlijk ook welkom. Naast alleen USB zou ook een SD-kaart aansluiting een optie zijn. Signaal naar de TV toe gaat via HDMI, en loopt via de surround-versterker. Ben benieuwd naar jullie tips !

400x400.jpg
 
Wat voor tv heb je? De meeste tv's kunnen tegenwoordig ook MKV bestanden afspelen.
 
Heb een oudere Panasonic LCD TV van een jaar of 8, die zelf niet bestanden af kan spelen vanaf USB, zelfs geen DivX.
 
Je wilt gewoon een boxje wat kodi kan draaien of plex, maar die laatste moet je ook als server installeren dan op een NAS ofzo.
 
Ik heb geen NAS in huis, ik vind het prima om de de mkv-bestanden even op een USB-stick te zetten en in de mediaspeler te steken. In het uiterste geval kan ik de bestanden op een externe harde schijf zetten als het er veel zijn of als ze heel groot zijn.
 
Dank voor de nuttige link, FreeeWillie. Iets zoals bijvoorbeeld de Xioami Mi Box, de Dune HD, de Eminent met Kodi er op of de NVidia Shield en nog enkele andere lijken me inderdaad wel geschikte optie's. De reviews op Tweakers zijn nuttig, en geven veel tips wat er wel of niet mee kan, van mensen die zo'n ding echt gebruikt hebben. En er is wat in diverse prijsklasses verkrijgbaar. Ik ga me eens inlezen en oriënteren op die modellen !
 
De discussie over welke de beste mediaspeler is word heel vaak gevoerd op veel forums.
Algemeen werd de Nvidia als beste, maar erg dure mediaspeler gezien.
Veel mensen vonden de Xioami Mi Box een goede en goedkope keuze. Hij heeft wel een paar minpunten, maar zit eigenlijk altijd bij de top5.

Let ook op het verschil tussen een echte mediaspeler en een streamer.
Persoonlijk wil ik een echte mediaspeler, dan ben ik niet aangewezen op een mediaserver op mijn NAS, of computer(s).
 
Let ook op het verschil tussen een echte mediaspeler en een streamer.
Persoonlijk wil ik een echte mediaspeler, dan ben ik niet aangewezen op een mediaserver op mijn NAS, of computer(s).
Inderdaad. Ik ben zelf vooral op zoek naar een mediaspeler, waarop ik een USB-stick, externe harde schijf of SD-kaartje kan aansluiten. Voor het streamen van bestanden moet er ergens anders in huis altijd iets aan staan b.v. een NAS, PC, laptop, server met mediabestanden en dat is niet mijn bedoeling. Voor YouTube en NetFlix en dergelijke kan ik al wel op het boxje van KPN of op de Google ChromeCast terecht.
 
Terug
Bovenaan