• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

mac adres aanpassen (sitecom dc201)

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik dacht dat ik toch aardig kon lezen, kan alleen niets vinden over `t aanpassen van mac adres. Niet dat er niets over mac adres instaat, maar dus niets over het aanpassen daarvan.
Is t misschien mogelijk dat dit pas mogelijk is vanaf type dc202?
Ottertje 1982: Ik heb inderdaad een knop wan. Als ik vervolgens de knop configure klik, kom ik dus bij device id, waar ik vervolgens wel de naam, maar niet t nr. kan veranderen.
Verder kun je hier nog wel kiezen tussen fixed en dynamic ip-adres, maar of dat helpt. 8)
 
Oke, tenminste volgens de handleiding, wat ik lees he :D. Moet je dan nadat je save geklikt hebt een mac adres en Host name krijgen van Chello.

wat misschien ook kan, ik weet niet of je dat geprobeerd hebt, om je modem uit te schakelen, en dan (als dat ergens staat) release ip nummer, modem aanzetten na 10 seconden, en probeer dan renew ip in je router, nogmaals ik weet niet of dit erin zit
 
Jij gebruikt dc202 he. Ik heb al van alles geprobeerd, maar wat ik ook doe, modem wil alleen contact met mac adres van netwerkkaart.
Dus renew ip en allerlei andere mogelijkheden werken niet, zolang router niet t juiste adres heeft.
Heb ook in t menu van modem rondgesnuffelt, en kom daar dus t adres van netwerkkaart tegen.
Vraag me alleen af of t wel verstandig is om dat zelf handmatig te veranderen in router adres, als dit mogelijk is.
 
Heb ook via provisioning.upc / chello service installeren gekeken, maar durfde mac adres niet te vervangen, omdat ik niet zeker ben of dit weer terug te draaien is mocht dit niet werken.
Is t soms zo, dat er niets anders op zit om dmv de helpdesk de boel vrij te laten geven, met de smoes "nieuwe computer of netwerkaart? of misschien dc202 aanschaffen?
 
Wat de helpdesk je vermeld, is via provisioning.upc dit te veranderen, dit "kunnen" zij niet. Probeer het gewoon even, lukt het niet dan gewoon de oude kaart aanmelden
 
heb t net geprobeerd, maar na het bevestigen van "verwijder macadres", gaat tie weer terug naar t aanmeld gedeelte (invoeren mac+serienr modem) en vervolgens zegt tie dat ik opnieuw moet opstarten en dan geinstalleerd ben. Krijg kaart dus niet eens afgemeld, dus kan ook geen nieuwe macadres aanmelden.
Kom hier dus blijkbaar ook niet verder.
 
Raar, want als ik het intik, geeft ie van welkom. (bla bla bla) en klik start om verder te gaan, hoef niks te verwijderen, bel anders toch even de helpdesk, en zeg dat je, je "nieuwe netwerkkaart ;)) niet aan de praat krijgt
 
Bel morgen wel. Bedankt voor de moeite in ieder geval. Het liefst zou ik toch zelf willen doen, liefst via router. evt modem, provisioning als t kan.
iemand een dc201 waarmee t wel gelukt is?
 
Hier is de oplossing:

Ga naar https://www.sitecom.com
Support > Drivers & Handleidingen
Kies dan "Data communcatie" & de DC-201

Onderaan heb je "DC-201 Quick Installation Guide Firmware 1320"
Download die en lees 'm even door.

Je hebt hier voor een nieuwe firmware nodig (versie 1320b)
Die kan je op dezelfde pagina downloaden + firmware upgrade tool.

Phew, ik hoop dat het lukt!
Succes..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan