Geluid valt weg

Dit word nog lastig zeg, nogmaals in de huidige situatie heb ik een perfect klinkende Digitale DVB-C Radio tuner middels de rechter uitgang van de POA-B splitter direct geplaatst op het AOP aansluit punt, echter met een regelmatige uitval (kort) van het geluid.
Groet C.
 
Dit word nog lastig zeg, nogmaals in de huidige situatie heb ik een perfect klinkende Digitale DVB-C Radio tuner middels de rechter uitgang van de POA-B splitter direct geplaatst op het AOP aansluit punt, echter met een regelmatige uitval (kort) van het geluid.

De POA-254 zou kunnen helpen maar dan moet het probleem veroorzaakt worden door die upload van het modem, en dat filtert die dan weg. Als het probleem een andere oorsprong heeft gaat het niet werken, vandaar mijn advies om de ziggo monteur te laten uitzoeken.

Overigens houd er rekening mee dat die POA-254 een F-connector aansluiting heeft voor het modem dus de kabel tussen de splitter en het modem veranderd. Nu ga je van IEC (splitter) naar F (modem) straks van F (splitter) naar F (modem) Wellicht is de juiste kabel al ooit meegeleverd met het modem.
 
De POA-254 heeft aan de rechterzijde een Zogeheten f aansluiting.
Hoe los ik dit dan op?
Dien ik dan een Coax kabel met een IEC/F aansluiting te kopen?
Groet C.
 
Beste Terrestrial,

Het word voor mij allemaal niet veel duidelijker, hetgeen niet wil zeggen dat ik ondankbaar ben, laat ik daar duidelijk in zijn.
Je schrijft dat er nu tussen het Modem en de aansluiting AOP sprake is van IEC splitter naar F Modem, dat laatste is niet correct.
Mijn huidige verbinding Is splitter IEC naar Modem Eveneens IEC.

Dit geheel staat toch los van de door mij gebruikte rechter splitter aansluiting direct gekoppeld aan mijn Radio
Groet C.

P.S Stel dat bij gebruik van een POA-254 splitter de rechter ( F) uitgang direct naar de radio met een IEC aansluiting dient te worden aangesloten.
Dus een ander kabel?
 
Wat voor modem heb je want meestal hebben die een F-connector aansluiting ?

Je kwam zelf met deze oplossing aan, wat die POA-254 doet is de upload frequenties waarop het modem zend filteren tov de DVB-C frequenties die jou quantis ontvangt. Alleen een modem gaat ook harder zenden als het signaal over het algemeen al slecht is. Vandaar als dat het probleem blijkt te zijn, heb je misschien helemaal geen POA-254 nodig. Daarom zeg ik bel Ziggo en laat die monteur maar meten, dan komt hij wel met de juiste oplossing.

En anders check de doos met kabels die bij het modem zaten bijgeleverd. Grote kans dat er kabels voor meerdere situaties bij zitten.
 
Alvast bedankt voor je uitgebreide info, de POA-254 word zo hier en daar als mogelijke oplossing gezien, dus vandaar.,
Overigens heb ik mijn Quantis niet bij Ziggo gekocht, ( deze word niet meer geleverd ), dus hier geen ondersteuning van Ziggo te verwachten.
Monteur word wellicht te prijzig.

Nog even terugkomende op het geen je schrijft, een Modem welke harder moet zenden (spreek) werken bij een slecht signaal?
Dus veroorzaakt het Modem hierdoor een extra probleem, of valt dit alles in feite onder het signaal?

6 Maanden geleden ben ik op het Next-Mini systeem ben over gestapt, en is er door de Monteur van Ziggo de AOP aansluiting in zijn geheel vervangen ( opgewaardeerd ) geplaatst met de POA-01-B splitter, ik ga er dan ook van uit een goed signaal te hebben, maar dat kan natuurlijk ook anders zijn op dit moment.

Alternatief is dan de POA 254 kopen en zien of dit werkt, dan wel een Ziggo monteur.

Ja wat is wijsheid.
Nogmaals bedankt en prettig Weekend.
Groet C.
 
Ja een modem ontvangt de docsis streams (download) maar zend ook voor de upload. Als het signaal niet goed is, verstoord of te zwak etc, ja dan krijg je rare dingen. Wellicht kun je kijken wat de signaalwaardes in het modem zijn.

Of je belt Ziggo en legt het verhaal uit, ik denk dat ze je zullen helpen. Of je koopt zelf zo'n ding en kijkt of het verschil maakt.
 

Post nr.39 reeds eerder langsgekomen.
Ziggo monteurs rijden met deze IEC sperfilters standaart op hun bus.

Is een IEC male/female aansluiting dus past op de POA.

Tip: vervang ook de coax naar je radio tuner. Deze heeft last van instraling in het dvb-c spectrum.
 
Terug
Bovenaan