Freedom waarschuwt voor nieuwe domeinnaam fritz.box

Provider Forum

Officieel account
Berichten
70
1714660020412.png
Op de website van Freedom worden FRITZ!Box gebruikers gewaarschuwd voor de registratie van een nieuw domein genaamd 'fritz.box'.
Het probleem is dat deze domeinnaam niet eigendom is van AVM, de fabrikant van Fritz!Box. De naam 'frtiz.box' wordt intern gebruikt voor het benaderen van de FRTIZ!Box.

"De domeinnaam fritz.box is in gebruik genomen maar is op dit moment niet in eigendom van AVM (fabrikant van het FRITZ!Box modem).
Dit heeft als gevolg dat wanneer je naar een hostnaam gaat die eindigt op fritz.box, je mogelijk wordt verwezen naar een derde partij. AVM heeft al jaren fritz.box voor intern gebruik ingesteld voor het benaderen van de FRITZ!Box en andere apparaten binnen het thuisnetwerk, maar dit geeft nu problemen in een aantal gevallen.
AVM heeft ons wel laten weten dat ze druk bezig zijn om bezit te krijgen van de domeinnaam."
, aldus Freedom.

De provider laat verder weten dat er weinig aan de hand is, zolang je de standaard DNS instellingen gebruikt. Deze verwijzen namelijk naar de interne nameserver van de FRITZ!Box. Maak je gebruik van een zelf ingestelde nameserver, dan is het verstandig om extra voorzicht te zijn.

Zie voor meer informatie:
 
Ik vind dit zo'n onzin aan het worden, we hadden een aantal standaard TLD's (top level domains) en voor elk land een extensie EN DAT WAS GENOEG!

Het vrijgeven van die TLD branche heeft alleen maar tot chaos geleid. En je hebt er niks aan want 99% gaat toch naar de iets.com site of degene met de eigen land extensie. Puur weer een dom verdien model. Deel 1 van hoe verziek je het internet.
 
Terug
Bovenaan