• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

firmware 4.0.0.3e2 (philips HDDVR) een (klein)drama

In het kader bugs nieuwe software Philips HD DVR het volgende.

Heb nu een paar maal deze melding gekregen.
Je vraagt een informatie op van het programma wat je aan het kijken bent. Het blauwe info scherm verschijnt en vervolgens druk je op de rechter of linker knop om door de verdere zenders te zappen. Op die manier kun je zien welk programma er op de andere zenders is.

Op het moment dat je dit doet verschijnt er een waarschuwing in beeld over een programma wat je aan het opnemen bent en dat door de actie dit verloren gaat. Op alle momenten dat deze melding verscheen liep er helemaal geen opname van een programma of stond er 1 in de planning om te starten. De melding is behoorlijk irritant omdat je op OK moet drukken omdat je anders niet verder kunt.

Zijn er meer forumleden die een dergelijke melding in beeld hebben gehad nadat de nieuwe software op de box is geïnstalleerd?

Cheers
 
AntS zei:
In het kader bugs nieuwe software Philips HD DVR het volgende.

Heb nu een paar maal deze melding gekregen.
Je vraagt een informatie op van het programma wat je aan het kijken bent. Het blauwe info scherm verschijnt en vervolgens druk je op de rechter of linker knop om door de verdere zenders te zappen. Op die manier kun je zien welk programma er op de andere zenders is.

Op het moment dat je dit doet verschijnt er een waarschuwing in beeld over een programma wat je aan het opnemen bent en dat door de actie dit verloren gaat. Op alle momenten dat deze melding verscheen liep er helemaal geen opname van een programma of stond er 1 in de planning om te starten. De melding is behoorlijk irritant omdat je op OK moet drukken omdat je anders niet verder kunt.

Zijn er meer forumleden die een dergelijke melding in beeld hebben gehad nadat de nieuwe software op de box is geïnstalleerd?

Cheers
Dat is denk ik geen bug: die melding krijg je als je de zender die je op dat moment aan het kijken bent even gepauzeerd hebt gehad of als je die een stukje teruggespoeld had. Met name dat laatste gebeurt je nogal wat sneller met die nieuwe firmware omdat je nu namelijk wanneer je geen menu in beeld hebt met de cursor link/rechts toetsen in stappen van 30 seconden kunt spoelen (stapgrootte is ergens in de instellingen instelbaar maar 30 sec. is de default waarde). Dus je hoeft maar één keer tijdens het kijken naar een zender per ongeluk even op cursor links gedrukt te hebben terwijl je niet een menu open had staan en je bent al naar de opgenomen versie van het programma aan het kijken. Dan krijg je dus die melding als je weg wilt zappen.
 
AntS zei:
In het kader bugs nieuwe software Philips HD DVR het volgende.

Heb nu een paar maal deze melding gekregen.
Je vraagt een informatie op van het programma wat je aan het kijken bent. Het blauwe info scherm verschijnt en vervolgens druk je op de rechter of linker knop om door de verdere zenders te zappen. Op die manier kun je zien welk programma er op de andere zenders is.

Op het moment dat je dit doet verschijnt er een waarschuwing in beeld over een programma wat je aan het opnemen bent en dat door de actie dit verloren gaat. Op alle momenten dat deze melding verscheen liep er helemaal geen opname van een programma of stond er 1 in de planning om te starten. De melding is behoorlijk irritant omdat je op OK moet drukken omdat je anders niet verder kunt.

Zijn er meer forumleden die een dergelijke melding in beeld hebben gehad nadat de nieuwe software op de box is geïnstalleerd?

Cheers

ik heb dit alleen maar gehad als ik ook daadwerkelijk vertraagd keek...ik denk dat het in jouw geval ook zo is geweest? check het maar eens...
 
jasjenl zei:
Dat is denk ik geen bug: die melding krijg je als je de zender die je op dat moment aan het kijken bent even gepauzeerd hebt gehad of als je die een stukje teruggespoeld had. Met name dat laatste gebeurt je nogal wat sneller met die nieuwe firmware omdat je nu namelijk wanneer je geen menu in beeld hebt met de cursor link/rechts toetsen in stappen van 30 seconden kunt spoelen (stapgrootte is ergens in de instellingen instelbaar maar 30 sec. is de default waarde). Dus je hoeft maar één keer tijdens het kijken naar een zender per ongeluk even op cursor links gedrukt te hebben terwijl je niet een menu open had staan en je bent al naar de opgenomen versie van het programma aan het kijken. Dan krijg je dus die melding als je weg wilt zappen.

Is mij ook opgevallen, maar is wel degelijk een bug. In de vorige versie maakte het nl niks uit of je de cursor links drukte, ook als er geen menu openstond.
 
dvanhul zei:
Is mij ook opgevallen, maar is wel degelijk een bug. In de vorige versie maakte het nl niks uit of je de cursor links drukte, ook als er geen menu openstond.
Bij de vorige versie kon je dan ook niet terugspoelen met cursor links, dat is een nieuwe feature van de nieuwe firmware. Dat er bij de vorige firmware niks gebeurde als je cursor links drukte klopt dus, toen had die knop geen functie als er geen menu open was. Nu heeft cursor links altijd een functie, vandaar dat dit volgens mij geen bug is.
 
jasjenl zei:
Bij de vorige versie kon je dan ook niet terugspoelen met cursor links, dat is een nieuwe feature van de nieuwe firmware. Dat er bij de vorige firmware niks gebeurde als je cursor links drukte klopt dus, toen had die knop geen functie als er geen menu open was. Nu heeft cursor links altijd een functie, vandaar dat dit volgens mij geen bug is.

Als ze opzettelijk die functie aan die knop hebben toegevoegd, wat ik nog steeds sterk betwijfel, sporen ze bij UPC m.i. helemaal niet, aangezien je daarvoor toch gewoon de rewindknop op je AB gebruikt? Dus tot iemand van UPC hier openheid geeft over wat ze met deze update voor ogen hebben gehad, behalve het in de gordijnen jagen van de klant, ga ik er vanuit dat het een bug is ;)
 
Het is geen bug.
Je kan in het menu instellen bij zowel de linker als de rechter knop hoveel seconden er achteruit of vooruit gespoeld moet worden met een enkele klik.
Vele malen handiger als het spoelen.
 
Nog een nieuwe bug:

we hebben het volgende nu al een paar keer gezien. Stel je zapt om 20.00 uur naar RTL-4, om 21.30 druk je even op de pauze knop om iets te doen, na 10/15 min kom je terug en wil je verder gaan waar je gebleven bent, dus je drukt op de play knop. Normaal gesproken (vorige versie ging die ook netjes verder) nu speelt ie af vanaf 20.00 uur, dus je moet 1,5 uur vooruit spoelen...

Ik heb dit helaas niet 100% van de tijd, het lijkt dat naarmate je langer pauzeert, dus niet voor 1 a 2 minuten, maar echt meer, dat dit vaker mis gaat. Iemand anders dit al gezien?

... :-X
 
shadowfighter zei:
Nog een nieuwe bug:

we hebben het volgende nu al een paar keer gezien. Stel je zapt om 20.00 uur naar RTL-4, om 21.30 druk je even op de pauze knop om iets te doen, na 10/15 min kom je terug en wil je verder gaan waar je gebleven bent, dus je drukt op de play knop. Normaal gesproken (vorige versie ging die ook netjes verder) nu speelt ie af vanaf 20.00 uur, dus je moet 1,5 uur vooruit spoelen...

Ik heb dit helaas niet 100% van de tijd, het lijkt dat naarmate je langer pauzeert, dus niet voor 1 a 2 minuten, maar echt meer, dat dit vaker mis gaat. Iemand anders dit al gezien?

... :-X
Ja daar heeft iedereen last van. Staat in de bug list sticky.
Waarom start iedereen topics over problemen die al vermeld staan in de sticky?
 
dvanhul zei:
Als ze opzettelijk die functie aan die knop hebben toegevoegd, wat ik nog steeds sterk betwijfel, sporen ze bij UPC m.i. helemaal niet, aangezien je daarvoor toch gewoon de rewindknop op je AB gebruikt? Dus tot iemand van UPC hier openheid geeft over wat ze met deze update voor ogen hebben gehad, behalve het in de gordijnen jagen van de klant, ga ik er vanuit dat het een bug is ;)

hoezo? dit is een van de beste verbeteringen die ze aan de nieuwe firmware hebben toegevoegd...je kan via het menu instellen hoever je vooruit / achteruit springt bij pijl rechts / links...

erg goede verbetering...

en vraag niet om een stukje communicatie van een upc medewerker...daar hebben ze een aantal broertjes dood aan...laat staan een change log (functies,bugs) van nieuwe software, zoals de rest van de wereld die levert als ze minstens wat semi-professioneel programmeren.
 
Terug
Bovenaan