Delta ook met Androiddecoder

Ja maar je mist het punt, klanten gaan niet een TV abo bij een provider aanschaffen om vervolgens NLziet er naast te nemen, dat heeft geen zin. Of je neemt dat TV abo met box bij de provider of ze nemen alleen internet en NLziet als het TV product. Of het een bedreiging is of niet, NLziet is wel een concurrent.

Jij hebt in je hoofd dat dit normaal is maar je bent een hobbyist en dus uitzondering.
Kan je zeker gelijk in hebben.

Wat ik wel mis aan nlziet is dat je deze op de telefoon niet in pip kan weergeven. Ga je iets anders doen op de telefoon moet je de app weer afsluiten en ook als je het scherm uit zet stopt de app.
Maar goed ik besef me dat de meesten zeer zeker op deze wijze hun tv kijken niet zullen gebruiken. Dus geef je wel gelijk.

Toch is de wens_ voor mij althans _er uiteraard dat nlziet op de next Mini of next beschikbaar mag komen.

De vraag hier in dit topic is dan ook:
Kan je nlziet ( bij KPN dus wel) op de box van Delta installeren?
 
Ik denk idd dat de meeste mensen 'gewoon' TV willen kijken en niet via truukjes met Drive/sideloaden etc iets willen installeren op een kastje. Sterker nog denk dat de meeste mensen gewoon de apps op het kastje willen hebben staan met updates vanuit Ziggo/KPN etc. Dus gewoon aanzetten eenmalig inloggen op die apps en er dan niet meer aan denken. En of het dan op Android draait of iets anders zal ook die meeste mensen niks schelen het moet gewoon werken zonder problemen hoe is voor de ontwikkelaar een zorg. Dat wil ik zelf ook als ik en kastje van een provider gebruik of een smart TV koop. Leuk als het android is en ik er zalf apps op kan draaien maar meestal is dat voor even en dan werkt het niet meer en wordt het niet ondersteund.
Wil je dat niet dan neem je waarschijnlijk een Shield/Android TV kastje waar je lekker op kan rommelen zonder dat een provider dingen dichtzet.
Doe ik ook en ik word nu al gefrustreerd door de Google Playstore restricties en waarschuwingen voor gevaarlijke apps. Op mijn Android heb ik Playstore dan ook uitstaan zodat ikzelf wel bepaal of een app eraf gegooid mag worden of niet ;)
 
Nou maar ik denk niet de de provider zich kan veroorloven om dan geen ondersteuning meer te geven voor zon android kastje.
Neem een kpn die gaat toch niet een geheel nieuw platform inzetten om na een jaar de klanten in de steek te laten.

Overigens kun je dus bij Ziggo hoe dan ook je eigen smart tv al met live tv combineren.
Ook het cloud gedeelte mbt opnemen is mogelijk via de Go app.
Je kan zelfs via de box kijken en de coax naar je smart tv doorlussen.

Waar het om gaat dat de velen al de smart tv hebben. Daarbij moet ik wel zeggen hardware die in zo,n tv zit vaak wel wat karig bedeeld is.
Een los kastje dat goed en snel werkt kan dan zeker een meerwaarde zijn.
Hoe dan ook het live tv gedeelte van kpn is nu dus niet mogelijk met je eigen smart tv..er niet .
Er moet dus een kastje gehuurd moet worden. Speelt dus ook bij Delta maar de vraag is dan in hoeverre houdt Delta een kpn bij.Dat is wel belangrijk voor hun maar ook voor een Odido, even vooropgesteld dat anderen gaan volgen.

Prima..voor iets betalen als het echt een meerwaarde heeft zou geen probleem moeten zijn.
Een daarvan is dat live tv gedeelte met de epg en de leercurve van een AI mbt jouw kijkgedrag en aanbevelingen.
Men mag niet vergeten dat als je de jongeren mee wilt krijgen op tv gebied ( on demand,cloud, aanbevelingen) je je moet blijven ontwikkelen.

Kwaliteit van beeld is ook van belang het mag dan bijvoorbeeld een nlziet overtreffen. Uiteraard kunnen daar nog 4K zenders bij zitten en de buitenlandse kanalen.
Maar de algehele ervaring van zo,n android kastje moet wel in de buurt kunnen komen wat een onafhankelijk kastje van de provider of wat een smart tv kan qua mogelijkheden.
Dan zou je ook zeggen dat er geen restricties op de Google Play Store moet liggen. Maw minimaal wat de , normale, android tv ook kan.
Eigenlijk zou er ook een externe HDD aangesloten moeten kunnen worden.
Je kan wel switchen(smart tv,kastje) als je een smart tv bezit maar toch gaan mensen wel bezien wat de meerwaarde is van het losse huur android tv kastje.
Als je geen Smart tv hebt is weer een hele andere zaak.

@xray79..
Wat bedoel je precies met Google restricties?
Heb je het dan over regio gebonden ( regio blocking)apps die je wilt installeren?
 
Laatst bewerkt:
Ik denk idd dat de meeste mensen 'gewoon' TV willen kijken en niet via truukjes met Drive/sideloaden etc iets willen installeren op een kastje. Sterker nog denk dat de meeste mensen gewoon de apps op het kastje willen hebben staan met updates vanuit Ziggo/KPN etc. Dus gewoon aanzetten eenmalig inloggen op die apps en er dan niet meer aan denken. En of het dan op Android draait of iets anders zal ook die meeste mensen niks schelen het moet gewoon werken zonder problemen hoe is voor de ontwikkelaar een zorg. Dat wil ik zelf ook als ik en kastje van een provider gebruik of een smart TV koop. Leuk als het android is en ik er zalf apps op kan draaien maar meestal is dat voor even en dan werkt het niet meer en wordt het niet ondersteund

Inderdaad dit is ook hoe ik het zie, daarom vind ik die stap naar Android eigenlijk helemaal niet zo'n goed plan. Je zegt het zelf al, de meeste zitten niet op Android te wachten maar willen gewoon TV kijken aangevuld met hun eventuele favoriete streamdienst.. En als je daadwerkelijk enthousiast apps gaat installeren loopt de werking van je boxje gevaar en daarmee het product van de provider.

Bovendien na 2-3 jaar komen er vanuit google geen patches meer voor de android versie, dus of de provider moet dan upgraden naar een nieuwere android als de hardware dat ondersteund. Of je zit met een boxje met allerlei kwetsbaarheden in je netwerk. Dat hele android systeem is nog lang niet goed uitgekristalliseerd en zeker niet vergelijkbaar met bijv. Windows.
 
Laatst bewerkt:
Denk wel dat de providers mee moeten gaan met de huidige ontwikkelingen.
Koop je een tv dan zit er de smart tv op,bij.
Denk aan het uitgestelde on demand tv kijken en de streamingdiensten :Alles op 1 plek.
Android tv is daar een prima platform voor.
Qua updaten komt denk ik wel goed een mibox gen 1 is ook al wat jaartjes oud die gaan binnenkort ook naar Android 12 over.
Ik denk dat de providers dat wel in de gaten houden.
Qua apps installeren gaat het erom dat het toch wel in de buurt moet komen met de smart tv zelf.
Ja je kan switchen maar als je een box gaat huren wil je ook niet echt beperkt worden met dat wat je al had.
De vraag is dus:
Gaan ze bewust apps blokkeren die in de Google Play Store staan?
 
Geen idee of ze apps gaan blokkeren of dat het niet draait op dat device. Android TV of Google TV zit al verschil in helaas ondersteuenen beide IPTV in NL niet maar dat zou ideaal zijn.
Gebruik dat zelf wel op een ouder Android kastje werkt prima als ook wat andere minder legale apps voor series/films. Maar dan moet playprotect uitstaan ;-)
Ook Android is geen Android immers samsung heeft een andere look en feel dan een Pixel of Huawei, dus is het aan de aanbieders om te zorgen dat de meest voorkomende apps werken en blijven werken. Kan me voorstellen dat ze andere apps niet willen om zo support makkelijk te houden. Want als je toestaat dat er NLZiet op gezet gaat worden gaan ze de provider bellen of de schuld geven als het niet werkt.....Nu denk ik dat 90% van de mensen of gewoon kijken wat er is of een Videoland/NLziet/Youtube etc. abbo hebben maar dat ze die dan vaak op een tablet of Chromecast gebruiken. Mijn kinderen vinden het prima om op een tablet een film of serie te kijken ik kijk liever naar de TV. Maar dat zal wel en generatiedingetje zijn :D
 
Hoe bedoel je ze ondersteunen IPTV niet?

Je hebt een ouder kastje zeg je. Misschien moet je eens kijken naar zo,n Nokia 8010 boxje of een Mibox 2de generatie . Mi box( generatie 2) is niet duur en daar staat Google android tv op. Er worden geen apps geblokkeerd behalve dan dat er bijvoorbeeld regio gebonden apps in de playstore niet beschikbaar komen. Hoe dan ook mocht je het willen is er altijd wel een mogelijkheid om het toch erop te krijgen.
Deze mibox is ook best wel een snelle box (qua hardware) en zoals gezegd absoluut niet duur. Als je bedraad ethernet wilt hebben kan je er een goedkoop adaptertje bij kopen( 15 Euro) eventueel met extra USB aansluitingen erop. Wifi voldoet ook prima.
Des te beter de hardware is van een box de te makkelijker kan je ermee werken het gaat allemaal wat vlotter. Dat is ook waarnaar de providers die dit aanbieden naar moeten streven. De algehele ervaring is de combinatie met hardware en software dat is op een smartphone,pc hetzelfde.

Qua NLZIET ..KPN ondersteund het wel dus misschien dat Delta ook gewoon gaat volgen. NLziet is een fijne app en is tegenwoordig ook best wel rap. Alles loept soepel.. het wordt telkens verbeterd.
Enige wat ik inderdaad mis mbt de NLZIET app is dat je op een tablet, smartphone geen PIP kan gebruiken. Dan kan je een scherm dus klein op je telefoon krijgen en iets anders op je tablet,smarthone doen. Ook kan je het scherm sluiten want in principe hoef je niet alles te zien je kan een discussieprogramma ook gewoon luisteren. Zo zie je maar de mobiele apparaten hebben zeer zeker ook voordelen. Ook qua stroomverbruik en goed voor je ogen om niet telkens licht in het donker te hebben. :) ;D...stel je wilt s,nachts nog iets kijken( maw luisteren).Neem een OP 1 of Vandaag inside of wat dan ook ..kan je ook beluisteren ipv kijken..tevens je ogen sparen en slaap vergroten. ;D

Ik snap wat je bedoelt dat je ook op een smarthone,tablet enz kan kijken.Zoals je leest gebruik ik het ook graag maar ook ik kijk graag op het groot scherm. Gebruik ze dus beide.
 
Laatst bewerkt:
Ik denk overigens niet dat Delta NLZIET gaat blokkeren.
Denk dat je ook eens moet kijken wat voor kastje Delta gaat leveren. Hoe de updates zijn en dergelijke.
Ook eens kijken wat de ervaringen zijn van de gebruikers.
Als je het al wilt gebruiken je hebt live tv en de cloud mogelijkheden maar die keuze is aan de klant zelf.
 
Laatst bewerkt:
Hoe zit het dan met de box? Kan iedere Delta klant die bestellen? Waar staat dat op de website dat je door deze android box kan kiezen?
Gewoon uit interesse.
Hoe zit het met klanten die al een box hebben en willen overstappen?
 
Laatst bewerkt:
Hoe zit het dan met de box? Kan iedere Delta klant die bestellen? Waar staat dat op de website dat je door deze android box kan kiezen?
Gewoon uit interesse.
Hoe zit het met klanten die al een box hebben en willen overstappen?
Dat is allemaal nog niet bekend. Ze zijn ook nog niet aan het uitrollen. Er zal eerst wel een testfase komen.
 
Terug
Bovenaan