Delta ook met Androiddecoder

Bordewolf2022

Forum Gebruiker
Berichten
1.223
Internet
  1. DELTA
Digitale TV
  1. DELTA

Delta volgt KPN met Android TV decoder​

Delta lijkt de tweede grote Nederlandse provider te worden die de overstap maakt naar een bruikleendecoder die functioneert op het Android TV-besturingssysteem.

Dit lijkt goed nieuws en opent de weg voor UHD en 4K
 
Zou een mooie oplossing zijn inderdaad.
Dan is voor mij ook de drempel weg om over te stappen vanaf Ziggo.
Hopelijk berijkt dit op korte termijn de eindklanten.
 
Ik heb zelf een android TV maar ik ben niet zo overtuigd van het nut van android in dit soort provider boxen. Het lijkt leuk want je hebt die playstore, tegelijkertijd als je dingen gaat installeren wordt je provider boxje trager en trager en ontstaan er uiteindelijk problemen waardoor de kijk ervaring er onder gaat lijden. Resultaat is dat de provider klachten krijgt over het product.

Maar het grootste probleem is dat zo'n boxje qua hardware vaak maar 1-2 android versies mee kan. Daarna zit je ook als provider met een platform waar steeds minder apps op werken en een OS wat zo lek is als een vergiet. Juist van die provider boxen verwacht je dat ze 8-10 jaar mee gaan.
 
Wat wordt bedoeld dat er maar een beperkt aantal apps beschikbaar zijn?
Dat snap ik niet.
Je brengt dus android op je platform maar een gemankeerde versie? Hoe zit dat..?
 
Je moet als provider nog wel afspraken met bijvoorbeeld streamingdiensten maken om apps te mogen aanbieden op een bruikleendecoder. Dat je Android TV als basis gebruikt, betekent niet dat je dan direct alle apps uit de Playstore mag aanbieden. Om die reden is bijvoorbeeld de Apple TV-app op dit moment nog niet beschikbaar bij KPN TV+. (Overigens bij testers wel omdat bij de test deze app wel geïnstalleerd kon worden maar na de marktintroductie niet meer).
 
Bij KPN wel. Ik denk dat NLZIET er geen problemen mee heeft. Denk dat de tegenstand eerder van provider kant komt. KPN wil met TV+ ook de internet-only klant bereiken. Daarom hebben zij gekozen NLZIET toe te staan via een app op de TV+ decoder.
 
Terug
Bovenaan