• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

2de com21 modem

  • Onderwerp starter Cybernation
  • Startdatum
C

Cybernation

De com21 modem hoeft volgens mij niet in de database bij chello aangemeld te worden ??? of wel ?

Dat zou betekenen dat als ik een 2de com21 modem aan me kabel hang, dat ik dan met 2 modems kan internetten. Een ip nummer is niet zo moeilijk :) gewoon eentje hoger dan dat ik nu heb, deze is gewoon vrij.

Iemand hier ervaring mee ???
 
yepz daaro heb ik ervaring me
tis heel simpel hang je 2e modem eraan en zorg dat ie online springt. ga dan naar https://aps en registreer dan die 2e modem op de naam van je huidige chello account. Als het goed is moet dat werken. Zo heeft ik het namelijk ook gedaan. BTW ik heb 2 3c509b ISA netwerkkaarten waar chello is mee geregd. weet niet of dat van belang is mar tis misschien een makkelijke tip. Gebruik oude isa kaarten daaro hebbie zeker gin problemen mee :)

Suc7-1 er mee en laat ffkes weten of het gelukt is

unreal out
 
Hmm volgens mijn zal de netwerk kaart niet het probleem zijn. Ik kan met mijn huidige modem gewoon van netwerk kaart switchen :P

Maar de uitkomst zal ik zeker even posten.
 
Com21 is juist het enige modem dat niet automatisch geprovisioneerd kan worden via provisioning.upc.nl.
Het modem zal niet eens online komen omdat hij zich niet kan registereren, daarbij, zou hij online komen wordt je IP niet gerouteerd. Je kan wel zomaar een IP nemen maar zolang je modem niet op de Comcontroller geregistreerd is en er een static route naar toe is aangemaakt kan je simepelweg niet internetten.
 
Com21 wordt nog met de hand geprovisioned.
Er zit dus geen zelf provisioning en DHCP bij.
Dit geld voor het oude Telekabel en gelrevision gebied.
Er wordt ook met statische IP adressen gewerkt die in het modem als filter worden geplaatst.

Zou je een 2e modem hebben is het maar de vraag:
- of die op de voor jou geldende comcontroller "aangemeld is"
- of die ook dan online komt
- of er een ip adres in geconfigureerd is
- of jij die dan ook weet ;D

dus... veel succes ;D
 
Tnx voor de reaktie's...

Dat zijn dingen waar ik inderdaad niet aangedacht had. Maare okee stel dat je een terayon of motorola aansluit, wat zou dan de manier zijn om deze online te krijgen?? Ik heb al een chello verbinding liggen?? Via provisioning.upc.nl aanmelden?? De onderband is ingeschakeld ;D.. want ik heb al een chello verbinding.
 
Manier ?
Geen .. Alles mbt. kabelmodem moet geregistreerd worden bij UPC .. pas dan kan die online komen ..
Stel .. ik woon in rotterdam ... deze regio heeft com21 modems...
probeer ik dan die com21 modem in leeuwarden aan te melden .. gaat dat gewoon niet ... omdat dat modem geregistreerd staat op locatie rotterdam en op een bepaalde wijkcentrale (weet overigens niet of ze in leeuwarden met andere kabelmodems werken .. als dat het geval is, dan kan je nooit in die regio een com21 modem aansluiten).
PUNT ..
Je kan hoogstens upc bellen en op de 1 of andere slinkse wijze vertellen dat je modem niet in de database staat en dat ze het modem opnieuw moeten invoeren omdat je anders niet kan internetten.
 
netwerkkaarten kunnen gewoon gewisseld worden staat niks vast

modems moeten wel geregistreerd worden/zijn (dit kan per regio verschillen overigens aangezien chello zowat alles heeft overgenomen)

ik heb mijn 2e modem van een monteur gekocht en het werkt prima.. Geen lag meer als mn broertje kazaa heeft open staan
 
Terug
Bovenaan