Wijziging IP adres

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.237
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ooit zal iedereen op IPv6 over moeten en dan is het leerzaam om er alvast aan te wennen. Ik heb in het log van mijn mail server gekeken. Sinds de IP veranderig was er geen IPv6 verkeer meer te vinden en sinds vandaag zie ik ze weer:

Anonymous TLS connection established from mail-am7eur03on2060e.outbound.protection.outlook.com[2a01:111:f400:7eaf::60e]: TLSv1.2 with cipher ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384 (256/256 bits)
Gedurende de probleemtijd, kwamen ze gewoon via IPv4 binnen dus de uitval van IPv6 geeft nog geen grote problemen. En zoveel IPv6 only mailservers zullen er niet zijn. Ik moet toegeven dat IPv6 alles wel complexer maakt, maar eigenlijk liep alles vanaf het begin op rolletjes, tot de IP-wissel.

Bij IPv4 geeft zo'n wissel ook problemen omdat mijn domein hoster geen DDNS kent. IK heb een externe DDNS provider waar ik alle subdomeinen via CNAME records naar toe link. Alleen bij het kale domein moet ik een vast IP gebruiken. (Dus www.domein.nl blijft werken bij een wissel, maar domein.nl niet) Bij een IP wissel moet ik daarom toch al handmatig ingrijpen. Het lijstje met handelingen die dan moet doen wordt alleen iets langer.
 
Bovenaan