• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

*UPDATE NOVEMBER 2014* Bug & wishlist Humax iHDR-5200c

Hier nog steeds een drama met zomer/wintertijd bij zelf ingestelde timer-planning (bij weekprogramma's)
't is zelf zo dat het uur-verspringen nu plm. wekelijks gebeurt!
Humax IHDR-5200C; Softwareversie ZHCIR 1.00.51
 
Wanneer je in de timer planning een programma hebt geselecteerd om bijvoorbeeld dagelijks opgenomen te worden ( bijv. Het journaal ) en je wilt vervolgens in de EPG op dezelfde zender een aansluitende uitzending op dezelfde zender dus op opnemen zetten, dan komt er een melding te staan dat je een van de twee moet kiezen en dat niet beiden opgenomen kunnen worden. Het moet geen probleem zijn op 2 programma's op deze manier op te kunnen nemen, voorheen nooit een probleem, nu dus wel.
De enige oplossing die ik totnutoe kan bedenken is het om op de betreffende dag de ingestelde dagelijkste timer opname in de timerplanning uit te zetten en op een later tijdstip weer opnieuw in te brengen.... LASTIG !!
Als je de vaste timeropname er dan tijdelijk uitgooit, dan kan je wel de gewenste 2 programma's op dezelfde zender op dezelfde dag achtereenvolgens op laten nemen..... Heeft iemand een oplossing of een work around dit hinderlijke fenomeen !!!!
Dank,

Ed.

Inderdaad een zeer vervelende eigenschap van deze Humax. Jouw oplossing kan, maar wat ik doe in zo'n geval is de timer even aanpassen qua tijd, ervoor en/of erna, zodat hij beide programma's opneemt (zijn dan wel gecombineerd in één opname maar dat maakt m.i. niet zoveel uit) en na afloop de timer weer terugzetten naar de juiste begin en eindtijd. Ik besef dat dit ook niet ideaal is, maar het werkt wel.
 
wintertjd

Hoe zinnig is het om te blijven door gaan over een probleem wat 2 maal per jaar optreed, en blijkbaar niet makkelijk is op te lossen, vind de melding bij 2 achtereen opvolgende timer instellingen veel vervelender ik weet het nu wel, hoe zet ik dat nu uit, en editen of te wel het begin en het einde kunnen bijsnijden zou ik veel liever hebben en evt de reclame er tussen uit kunnen halen
jack
 
Opnemen

Inderdaad een zeer vervelende eigenschap van deze Humax. Jouw oplossing kan, maar wat ik doe in zo'n geval is de timer even aanpassen qua tijd, ervoor en/of erna, zodat hij beide programma's opneemt (zijn dan wel gecombineerd in één opname maar dat maakt m.i. niet zoveel uit) en na afloop de timer weer terugzetten naar de juiste begin en eindtijd. Ik besef dat dit ook niet ideaal is, maar het werkt wel.

Dank voor je reactie,..Ja dat kan ook, maar het blijft een onzinnig gedoe, dat bij een vorige software versie gewoon zonder problemen wel mogelijk was
 
Aanvullingen:

Bugs:
  • Ondersteunde videobestanden met het beeldformaat 21:9 (of anderszins breder dan breedbeeld) worden verticaal uitgerekt weergegeven in plaats van geletterboxt. 4:3 gaat wel goed (pillarboxing).
  • Bij MKV-bestanden die video en audio in een ondersteunde indeling bevatten (zoals H.264 en AC3) wordt "Bestand niet ondersteund" weergegeven, terwijl de video op de achtergrond gewoon wordt afgespeeld. Deze melding is niet weg te krijgen. Bij het drukken op OK/Back of als je even wacht gaat de Humax weer terug naar het menu.

Wishes:
  • Ergo: letterboxing bij video's breder dan 16:9.
  • Ergo: ondersteuning voor MKV-bestanden als die video en audio in een ondersteunde indeling bevatten.
  • Ondersteuning voor SRT-bestanden (ondertiteling). Andere Humax-apparaten zoals de HD-FOX T2 ondersteunen dit al wel.
  • Tekstinvoer middels de lettertoetsen op de afstandsbediening (T9). Bijvoorbeeld bij het zoeken naar trefwoorden of het hernoemen van bestanden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik zag dat er vandaag een update van de firmware langskomen. Op de webpagina van Humax zelf zie ik overigens nog geen vermelding, laat staan de releasenotes.
Het is versie 1.00.58 met releasedatum 26 november 2015. (vraag me niet waarom de humax vandaag pas een updatemelding gaf).


En nu maar hopen dat ze de bug van het niet kunnen opnemen van twee achter elkaar volgende programmas, hebben verholpen. Het is de enige bug waar ik wel eens tegenaan loop. Het is de bug die in dit draadje besproken wordt en ook in een paar reacties hierboven door "evdBeek".

De bug treed alleen op als de eerste opname al bezig is. Ik vind deze bug overigens niet in het lijstje in de eerste post terug.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
wishes

Twee wishes
Gewoon op 1 net 2 programma's achter elkaar met van de eerste een uitlooptijd kunnen opnemen
Een programma liefst al voor de opname anders tijdens opname kunnen hernoemen
 
De link die ik hierboven aanhaal, geeft nu wel info over de update:

Aanpassingen:
– Enkele tekstuele aanpassingen in het menu (in het zoekmenu van de GUIDE/EPG)
– Af en toe niet goed reageren van de rode knop is aangepast
– Verbeterde teksten van diverse foutmeldingen
– URL aanvulling bij de foutmeldingen
– Verbeteringen in de toegang tot iTV (On-Demand)

Mijn grootste ergernis met betrekking tot twee opnames achter elkaar instellen, als de eerste al loopt, staat er dus niet bij.
 
Zo te zien is er weer een nieuwe update uit, maar ik kan er op de Humax site (nog) niets over vinden :roll: .
 
Terug
Bovenaan