Straks bij Ziggo? Vlaamse versie Ziggo Mediabox Next kan geen reclame meer doorspoelen.

casperd

Forum Gebruiker
Berichten
2.189
Internet
 1. Ziggo
 2. KPN
Digitale TV
 1. Ziggo
Bij de Next box kan nog steeds klikken op "opnemen" als uitzending nog bezig is en dan die opname kijken.

Als dat zou veranderen dan zal ik nog minder kijken naar die zenders.
 

MaxH

Forum Gebruiker
Berichten
648
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Wanneer gaan de commerciële tv-zenders hun verplichte reclame kijken afschaffen.

Ontzettend veel mensen vinden verplicht reclame kijken een grote irritatie.

Schaf dit af grote tv bazen!

Jullie jagen iedereen naar Netflix, Disney, Videoland of welke onlinedienst dan ook.

Veel mensen gaan onder de verplichte reclame, iets te drinken of te eten maken, of naar het toilet, even op de mobiel kijken.

Wat heb je dan aan deze reclame, niks. Het kost iedereen geld en het levert te weinig op.
Weer zo'n kortzichtige reactie. Vooropgesteld, bij een opname spoel ik de reclame ook door. Zolang het meer oplevert voor de bedrijven dan het kost, blijft het bestaan. Oké, jij wilt geen reclame, dan gaat je abonnementsgeld met €50(ik noem maar wat) omhoog. De inkomsten moeten ergens vandaan komen.
 

xray79

Product Tester
Berichten
1.075
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Ik snap best waarom die reclame er is maar vraag me echt af hoeveel meer of minder er gekocht/verkocht wordt maar daar zullen best analyses en onderzoeken over te vinden zijn. Die kijkcijfers vind ik helemaal wazig want ik ken echt niemand met zo'n kastje en vraag me echt af hoe representatief die kastjes zijn voor de NL kijkers..... Nemen die ook opgenomen programma's etc mee of echt alleen maar live tv?
Hier neem ik ook op of pauzeer het programma als die net begonnen is zodat we samen kijken en doorspoelen bij reclame.
Zo kijken we wel eens oh, wat een jaar maar pas na het 20u journaal en tegen de tijd dat de laatste reclame afgelopen is zijn wij weer bij dus daar zit een goede 20 minuten reclame in.....
 

casperd

Forum Gebruiker
Berichten
2.189
Internet
 1. Ziggo
 2. KPN
Digitale TV
 1. Ziggo
Men al die mediaboxes die bijna allemaal twee weg verkeer kunnen doen, zou het ook mogelijk zijn om beter te meten, al weet je dan niet of je echt kijkt en met hoeveel.

In principe onthouden ze wat je hebt gekeken als je tenmiste ja hebt gezegd op de vraag of ze je mogen adviseren wat je wil kijken
 

Tjeu

Forum Gebruiker
Berichten
2
Ik bedoel, als reclame niet meer opgedrongen wordt is het misschien wel leuk om naar te kijken. Ik bepaal wanneer en wat ik kijk en hoelang. Reclame maker doe je best dat ik vrijwillig ga kijken. Begrijp je. B.v. RTL reclame kanaal. NPO reclame kanaal. Via een app. Of TV .
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Berichten
2.668
Internet
 1. Kabelnoord
Digitale TV
 1. Kabelnoord
Begrijp je. B.v. RTL reclame kanaal. NPO reclame kanaal.
Je kunt de hele dag TellSell en andere "homeshopping" kijken op de kanalen van RTL en Talpa.

Reclame is vooral psychologisch. Mensen horen en/of zien de productnaam en als dat maar vaak genoeg gebeurt dan gaan mensen dit herkennen en "vertrouwen". En dus meenemen is de gedachte.
Nadeel is dat reclamebureaus kunnen overdrijven. En dat doorziet bijna iedereen. En, zoals altijd, overdaad schaadt.
Maar dat zal de zenderbazen een rotzorg zijn.
Zolang Merk X grof betaalt om te mogen verkondigen dat hun wasmiddel/maandverband/simkaartjes etc. beter zijn dan anderen, is dat prima. Inkomen is inkomen....
 

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.123
Internet
 1. Ziggo
Digitale TV
 1. Ziggo
Ik snap best waarom die reclame er is maar vraag me echt af hoeveel meer of minder er gekocht/verkocht wordt maar daar zullen best analyses en onderzoeken over te vinden zijn.
Reken maar dat het de omzet verhoogd. Kijk maar in de winkelwagentjes bij een kassa. Daar zitten vooral producten in waar reclame voor gemaakt wordt. (Hier tel ik huismerken ook mee). De meeste consumenten kopen een product wat ze kennen en de reclame zorg ervoor dat het bekend klinkt.
50 jaar geleden volgden kopers nog het advies van een winkelier, maar tegenwoordig denken ze het zelf beter te weten en willen een product dat ze van de reclame kennen.

Neem als voorbeeld maar eens bleekwater. Dat is niet meer dan een 5% oplossing van natrium hypochloriet (NaOCl) in water. Bij alle merken is de samestelling hetzelfde. (Afgezien van de verdikkingsmiddelen in dikbleek) Toch zijn er merken die het drievoudige vragen t.o.v de goedkope merken. Dit verkopen met die drievoudige prijs lukt alleen door reclame en niet omdat het product beter is.
 
Laatst bewerkt:

K.s.V...

Forum Gebruiker
Berichten
16
1 Geluk, Ze kunnen je niet verplichten het blok te kijken, ik ga dus koffie zetten, sanitaire behoeften lenigen of ga wat anders zo lang doen.
 
Bovenaan