Sagemcom F3896LG-ZG MTU grootte 1.978

Eerder irritant dan erg. Alle eigen apparatuur is of bekabeld of 5Ghz WiFi.
Enige wat ik daar kan doen is kiezen voor 'ingeschakeld', en dan komt er 'Sorry, er is iets misgegaan. Probeer het later nog een keer.' Verwacht niet dat daar een workaround voor is.
 
wat vaak wordt aangeraden indien nog niet geprobeerd is een factory reset doormiddel van de reset button
 
Kan ik een keer proberen als het niet met een nieuwe firmware wordt opgelost. Op zich valt het opnieuw instellen van het modem wel mee, weet nu hoe die 1.978 kan worden gewijzigd. :6
 
in nieuwere test-firmware heb ik dit niet meer zien gebeuren, echter eerdat die wordt uitgerold naar retail-firmware ben je geen idee hoelang verder
 
Zal binnenkort het modem een keer herstarten, kijken of er een nieuwe firmware klaarstaat. En anders resetten. Helaas heeft dit modem geen optie om de instellingen op te slaan.

Toevoeging: backup en restore van de instellingen kan wel, zit in het 'Opnieuw opstarten' menu.
 
Laatst bewerkt:
LET op info over de backup functie


De back-up & restorefuncionaliteit is ontworpen voor het eenvoudig omzetten van de basis Wifi-instellingen en gastnetwerkinstellingen. Hierdoor blijft bijvoorbeeld je wifinaam en wachtwood behouden wanneer je een nieuw modem van Ziggo ontvangt. Geanvanceerde instellingen zoals MAC-filtering, IP- en poortfiltering, firewallinstellingen, MTU-grootte en DHCP-instellingen worden hierbij niet meegenomen.
 
Dank je, die heb ik nog niet aangepast.

Na herstart modem staat de MTU weer op 1.978.
 
als je de mtu op 1499 laat staan zou dit met een herstart zo moeten blijven
mtu van 1500 wordt idd met een herstart weer naar de bugged 1978 gezet
 
btw een snelheid van 940Mbps is normaal op 1Gbit verbinding vanwege overhead

alleen met de 2.5Gbit poort op het modem poort 4 en mijn pc 2.5Gbit kaart haal ik 1020Mbps (service flow is 1070/53.5)
 
Ja, snap ik. Zou alleen verwachten dat je met de ziggo speedtest op een pc met ethernet kabel wel de 1Gb bereikt. Dat zie je ook in de speedtest resultaten hier.

Als ik de speedtest draai met daarnaast de performance van de netwerkkaart in taakbeheer, dan zie je zo'n 965Mb bij de netwerkkaart als snelheid.
 
Terug
Bovenaan