Internetsnelheid op smart tv

De Netflix app op mijn LG tv heeft een menu waar je o.a. de instellingen kunt controleren.
Je had ook een speedtest gedaan op de laptop, maar heb je dat ook geprobeerd met de netflix app op je laptop?
Daar kwam ook een hoge snelheid uit?
 
Netflix geeft aan dat je abonnement minimaal 25 Mbit moet zijn want 4K neemt bij hun ongeveet 15 Mbit.. geen probleem dus. HD neemt bij Netflix maar 6 Mbit.
 
Je had ook een speedtest gedaan op de laptop, maar heb je dat ook geprobeerd met de netflix app op je laptop?
Daar kwam ook een hoge snelheid uit?
Goede tip, de Netflix apps op andere platforms (WIN, IOS, Android) blijken echter anders te zijn dan op mijn LG smart TV. Ze missen de functie 'netwerk controleren'.

Dank ook aan de andere forumleden die gereageerd hebben.
Ik vermoed dat de Netflix app op mijn LG TV verouderd is en dat die functie 'netwerk controleren' er door Netflix inmiddels uitgehaald is. Ze bevelen nu het gebruik van Fast.com aan en die geeft bij mij rond de 90 Mbps aan. Ik had tot voor kort mijn LG via Wifi verbonden en nogal last van buffering. Nu met een ethernetkabel verbonden en hoop dat ik de bufferingproblemen kwijt ben. De eerste resultaten zijn hoopgevend.
 
Op verschillende forum zie ik dat 20 Mbit ruim voldoende is voor een 4k tv. Dus 30 is prima. In Netflix kun je ook de kwaliteit instellen(lees lagere kwaliteit minder bandbreedte) Heb je gekeken of deze goed staat? met zo n goede verbinding kun je die makkelijk op hoog zetten
 
Terug
Bovenaan