DVB-C digitale kabelradio

het is jammer dat er niets meer van over is.

keek altijd uit naar de Philips magazines die elk half jaar uit kwamen.
thuis lekker vergapen aan al die prachtige foto's en lekker wegdromen.

stond geregeld met de neus voor de winkelruit van de elektronica winkel om de hoek om naar de nieuwe apparaten te kijken waar ik dan voor wilde gaan sparen..............
 
Ja kan volgens mij ook zo,n slimme speaker kopen.
Dan geef je die telkens opdracht om een bepaalde radiozender op te zetten.
Hey google zet..radio 1 op enz. Hey google speel Sky radio af enz enz enz. Hey google wat is het laatste nieuws( komt dan ook via de radio)...Volgens mij schakelt ie dan naar Tuneln en zoekt de zender op zo kan je duizenden zenders heel makkelijk beschikbaar maken.
 
Laatst bewerkt:
Als ik Goofy’s reactie lees, past DVB-C toch echt het beste bij nostalgisten als wij ;-)
Ik ben ook echt wel in voor moderne techniek, maar sta met beide benen op de grond.
Ik kan ook wel het licht aan- en uit zetten via spraakopdrachten, maar spraakbesturing is nog verre van perfect. Als het in het journaal weer eens over Sirië gaat wordt Siri alweer wakker, en ”denkt” dat ik blij ben met de waanzinnige dingen die het gevonden heeft op het internet. Om Siri te activeren zou je de code “Hè Siri” moeten uitspreken, dus in de praktijk werkt dit niet zo.
Nee, dan is voor Goofy DVB-C toch prettiger; gewoon naar de radio luisteren met het gemak van een display en een afstandsbediening. Meer zoals in de jaren 80. Ja ik had het goed ingeschat, Ook hij was dol op het Philips Magazine (het leukste was het in het begin, met het slappe kaft), en waarschijnlijk ook het Evoluon en Wondere Wereld. Ik ben dus zeker geen fossiel die alleen oude techniek koestert. Integendeel, maar ik ben erg blij dat ik de jaren 60, 70 en 80 heb meegemaakt. Als hoogtepunt het verslag van de maanlanding door Henk ‘Apollo Henkie’ Terlingen en Chriet Titulaer. GEWELDIG!
Straks lekker luisteren naar Bart van Leeuwen in het Theater van het Sentiment op Radio 5… via DVB-C.
Laat Siri maar kakelen…
Ik kijk ook nog naar de reguliere TV zenders. Nog zoiets wat vroeger beter was; men keek op hetzelfde moment naar leuke of interessante TV (de maanlanding of Voor de vuist weg) en sprak daar de volgende dag over op school, het werk of in een winkel. Ook dat is nu weg.
 
Laatst bewerkt:
Weet het niet ..het zal niet perfect zijn maar wat is dat wel. Spraakbesturing werkt vaak prima en gemak dient de mens. Je kan wel nostalgisch zijn maar ik denk dat je zeer zeker ook met de huidige technieken mee kunt gaan en daar je voordelen mee doen.
Zeker heb je gelijk bepaalde techniek kan ik ook waarderen maar dan denk ik eerder aan een goede kwaliteits cd of platen speler of een buizen versterker of zo. Maar goed ieder zo zijn eigen voorkeuren.
Zo ga ik inderdaad ook graag met de tijd mee door bijvoorbeeld in een goede kwalitatieve streamer te investeren zoals een FiiOR7,Shanling EM 5of een Bluesound Node X bijvoorbeeld..uiteraard waardeer ik het ook nog om cd,s te draaien op een goede speler ook in de 80,s werden er hele goede gemaakt.
 
Laatst bewerkt:
Zo is het. Neem kennis van alle opties die de moderne techniek biedt, en kies wat het beste bij je past.
Dat is precies wat ik ook doe. Daarom laat ik geen chip in mijn vingertop plaatsen, alleen omdat het kan, en ik dan mijn pinpas niet hoef mee te nemen (een geweldig voordeel ;-), maar wel iets heb betaald als je toevallig je hand op de verkeerde plaats houdt. Nee, altijd blijven nadenken en met beide benen op de grond blijven staan.
 
@Pietlut en @Sandyman

eerlijk toegegeven ik had niet aan een slimme speaker gedacht als evt optie.

voor de set waar het in dit geval omgaat heeft zoiets als een slimme speaker niet mijn eerste voorkeur.
Sandyman heeft dat eigenlijk heel goed verwoord voor mij over het waarom..............

maar het is misschien voor een andere opstelling iets om te onthouden en waardeer het meedenken erover.

bedankt beide voor de reacties
 
Neem bijvoorbeeld zon Sonos of een Xiaomi slimme speaker.
Sonos is kwaliteit maar heb je wat minder te besteden voldoet een Xiaomi denk ik ook. Is qua vormgeving ook afgeleid van een Sonos en kost uiteraard veel minder.
Iets van 40 Euro.
Je kan er meteen andere apparaten op koppelen mocht je dat willen en uiteraard kan je heel makkelijk je radio stations ermee bedienen.
Gewoon zeggen wat je wilt horen en je wordt op je wenken bediend. Xiaomi heeft ook prima geluid en mocht je dat willen kun je volgens mij eventueel ook een 2 de speakers koppelen.
Je kan de slimme speaker ook weer met bleutooth koppelen aan een mediaspeler of aan je smartphone maw op meerdere vlakken inzetbaar.
Succes.
 
Laatst bewerkt:
En omdat Pietlut aangeeft dat hij een goede CD speler uit de jaren 80 wel kan waarderen, is SACD (Super Audio Compact Disk) zeker iets om over na te denken. Nog hogere kwaliteit, downwards compatible en Multi Channel in het protocol.
Erg leuk, want dit schept de mogelijkheid om alle quadrafonische LP’s uit de jaren 70 opnieuw uit te brengen (van de originele mastertapes). In Engeland is er een gerenomeerd platenlabel van het eerste uur, dat precies dát doet (The Best of Both Worlds).
Erg leuk, want de jaren 70 waren er nog niet rijp voor; de weergave was alleen met een zeer nauwkeurig afgestelde platenspeler met speciale naald, een decoder en natuurlijk een vierkanaals versterker (of twee stereoversterkers) mogelijk. Alsof dat nog niet genoeg was, door een domme, inhalige, zet van de industrie (’Moeten jullie alleen onze platen kopen’. Not dus), waren er 4 verschillende decoders nodig om alle zo uitgebrachte muziek af te kunnen spelen. Per definitie een doodgeboren kind.
Nu heb je dus alleen maar een Multi Channel SACD speler en een, inmiddels standaard, meerkanaals versterker nodig om oude quadrafonische platen via één systeem, gemakkelijk, en met een betere kwaliteit als in de jaren 70 af te spelen. En natuurlijk Multi Channel SACD’s. Gelukkig is er al heel wat keuze, en tegen zeer schappelijke prijs verkrijgbaar. Meestal staan er twee quadrafonische LP’s op één SACD voor zo’n €18.
Er zijn echt toppers bij voor elk wat wils (o.a. Tubular Bells, maar ook klassiek), want er is in de jaren 70 heel veel in quadrafonie uitgegeven.
 
Laatst bewerkt:
Helemaal met je eens. Volgens mij zijn deze ook vaak in DSD opgenomen. Ik luister we vaker DSD opnames( losse bestanden die van een SACD afkomen) met mijn Fiio en Shanling DAC..echt geweldig.
Ongelofelijk wat een kwaliteit is dat..niet normaal.
Dank voor je reactie.
Misschien dat we wat off topic geraken maar dat zijn we ons wel bewust denk ik..back on topic dan maar.
 
Ook hier helemaal mee eens, en bewust van. Soms is het wel eens goed om te zondigen voor mensen die meelezen om iets te lezen waar ze op een geëigend topic nooit naar zouden zoeken omdat ze niet weten dat het bestaat.
 
Terug
Bovenaan