• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Zyxel router achter chellomodem

R

roy36

Hallo
Ik wil om mijn Xbox aan te kunnen sluiten op Xbox live mijn Zyxel P650H31 gebruiken als router aan mijn chello kabelmodem. Verder hangt er nu nog 1 pc aan. Ik heb de P650 ingesteld als router met 192.168.*.* als IP. Ik heb daarvoor de netwerkkabel uit de kabelmodem aangesloten op 1 van de 4 netwerkingangen van de P650. Ik krijg daarmee wel internet op mijn pc alleen de IP adres van mijn computer verandert naar 62.163.*.*De Xbox behoud wel een IP adres in de 192.168 range maar kan weer geen verbinding maken met internet (DNS error). Als ik de kabelmodem niet aansluit krijgt mijn pc ook een IP adres in de 192.168 range maar geen internet. Wat zou de fout kunnen zijn? Had in een tutorial gelezen over het clonen van de mac adres van de netwerkkaart van mijn pc naar de router maar Zyxel ondersteund dit niet :-(
 
de netwerkkabel uit het kabelmodem moet in de internetingang van de router niet in een van de 4 uitgangen.

Macadres clonen kun je doen maar je kunt je ook gewoon ff opnieuw aanmelden bij chello. ga naar https://prov.upc.nl

oo ik begrijp dat je geen echte router hebt maar een adsl modem met router functie dan werkt dit niet
 
Het is eigenlijk een ADSL modem/router. De internetingang daarop is voor ADSL. Maar ik zal zo eens proberen of dat werkt.
 
roy36 zei:
Het is eigenlijk een ADSL modem/router. De internetingang daarop is voor ADSL. Maar ik zal zo eens proberen of dat werkt.
Dit hoef je niet eens te proberen. Dit werkt niet!

De uitgang van een kabelmodem is een ethernetaansluiting en dat is iets totaal anders als een telefoonaansluiting.
Zoals jij het eerst had aangesloten, dus kabelmodem op netwerkuitgang, werkt ook niet omdat je dan alleen het switch gedeelte gebruikt en je kunt een chello aansluiting niet delen met een switch, maar alleen met een router.
Je zal dus een echte router op de kop moeten tikken.
 
Jammer. Ik heb ook een Edimax :-( Wireless Access Point met 2 usb Wlan adapters. Misschien dat het daarmee lukt. Hoop dat die Xbox dat ondersteund en niet weer alleen zijn eigen (MS) spul.
 
roy36 zei:
Jammer. Ik heb ook een Edimax :-( Wireless Access Point met 2 usb Wlan adapters. Misschien dat het daarmee lukt. Hoop dat die Xbox dat ondersteund en niet weer alleen zijn eigen (MS) spul.

Daar hoef je je niet druk om te maken. Je router wordt echt wel ondersteund. Daarbij komt nog dat MS geen routers maakt/verkoopt voor zover ik weet :6
 
Ik bedoel die USB dongle. De 360 heeft wel een usb poort maar of ie mijn dongle ondersteund???
En als ik die Xbox rechtstreeks aansluit op de kabelmodem begint ie moeilijk te doen over onvoldoende MTU :-(
Laat het weten of het werkt.
 
Nee als je draadloos wilt op je XBOX360 dan zul je inderdaad de speciale draadloze adapter van MS moeten aanschaffen en die kost geloof ik 79 euri of 1 van je lanpoorten op je Edimax gebruiken en dan de ethernetpoort van de 360 gebruiken...
 
Nee lukt inderdaad niet met een Edimax USB dongle. Die Edimax Access Point heeft maar 1 netwerkpoort en daar hangt mijn chello modem aan. Misschien met een directe netwerkkabel tussen pc en Xbox? Zal dan wel ics worden.
 
roy36 zei:
Misschien met een directe netwerkkabel tussen pc en Xbox? Zal dan wel ics worden.

Dat denk ik ook. Volgens mij staan er op de chello website een aantal aansluitmogelijkheden als voorbeeld. Die zijn wel voor de "oude" xbox maar goed het gaat om een ethernetpoort aansluiting dus dat zal wel vergelijkbaar zijn. En ik dacht ook dat er via het dashboard wat aansluitvoorbeelden te downloaden zijn.
 
Terug
Bovenaan