• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Zwart beeld bij opstarten Sony TV ivm Quantis TV module

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

herbkk

Hallo,

ik heb een probleem met mijn Quantis TV module in combinatie met een Ziggo Smart card in een Sony 37W5500 tv.

De reguliere installatie van digitale tv verloopt aanvankelijk goed. Ik kan alle digitale tv kanalen ontvangen. Zodra ik de tv echter uit zet (stand by) en later weer aanzet zijn alleen Nederland 1 HD en het ziggo informatie kanaal te
ontvangen. Ik krijg verder geen foutmelding, maar het lijkt alsof de kaart/module dan niet werkt. Zodra ik de module even uit de TV verwijder en een paar seconden later weer terugplaats, dan werkt alles weer; ik kan alle kanalen weer zien.

Hoe kan ik dit herstellen, zodanig dat ik alle kanalen beschikbaar blijf houden, ook nadat de tv in standby heeft gestaan?

NB De Sony tv heeft de laatste firmware. De Quantis module geeft ook aan dat deze de meest recente update heeft.
 
Ik heb hetzelfde model, alleen een maatje grotere.

De tv lange tijd in standby betekent dat dit model het CI slot en dus ook de module stroomloos maakt, volgens mijn observatie is dit na ca 1 uur al.
Bij het aanzetten van de tv lijkt het alsof de module dan geen stroom meer krijgt en niets doet. En dat doet hij bij zowel de SMIT als de Neotion module.

Dan helpt niets anders dan of power off ipv standby, of als het optreedt doe je dat al op een (elektrisch minder) goede manier oplossen.
 
Maak zelf ook gebruik van 2 modellen gecertificeerde TV's van Sony.

De Smit module werkt het beste bij mijn Sony's. De Neotion heeft hetzelfde probleem dat de zenders elke keer op zwart staan.
 
Maak zelf ook gebruik van 2 modellen gecertificeerde TV's van Sony.

De Smit module werkt het beste bij mijn Sony's. De Neotion heeft hetzelfde probleem dat de zenders elke keer op zwart staan.

We hebben het hier over de Quantis... Niet over de Neotion.

Installeer je de zenders met of zonder module in de tv?
 
We hebben het hier over de Quantis... Niet over de Neotion.

Installeer je de zenders met of zonder module in de tv?

De eerste keer dat ik het heb gedaan heb ik (per ongeluk) de zenders geinstalleerd met de tv module al in de tv. Toen het niet goed werkte heb ik wel een reset naar de fabrieksinstellingen gedaan en toen opnieuw geinstalleerd. Dit heeft geen verschil gemaakt.
 
Bij mij in de Sony KLD-37EX720 met Quantis module vallen alle digitale zenders weg na ongeveer een halve minuut na aanzetten van de TV. Dit gebeurt heel onregelmatig, soms na enkele dagen maar ook soms pas na enkele weken.
Vreemd is dat ook NED1 niet te zien is of ik de module in of uit de TV haal.
Module uithalen en weer terug zetten maakt niet uit, de TV uitzetten ook niet.
Techrep heeft al een nieuw moederbord in de TV gezet maar na een paar weken kwam de zelfde fout weer terug. Volgens Techrep kan het niet meer aan de TV liggen.
Het enige wat helpt is de fabrieksinstellingen weer terug zetten en dan gaat het eventjes weer goed.
Het is heel vervelend en ik weet ook niet wat ik er aan kan doen.

Mvg, Jos
 
Heb ik ook af en toe.
Bij lijkt het er op dat de connectie tussen CI+/CAM module en tv niet helemaal pas is.
Meestal kan ik het weer werkend krijgen door de CI+ module lichtjes te bewegen in het slot. Vaak werkt het ook weer als je de module uit het slot haalt (TV hoeft niet uit) en er weer goed/ met lichte kracht in drukt.

Ook lijkt het er op dat als je de tv opstart en je te snel van zender wisselt er een autorisatie probleem op treedt (ongeduldige kinderen). Sinds ze geleerd hebben om pas van zender te wisselen als er beeld is komt het vrijwel niet meer voor.
 
hier dus ook een sony + neotion, onregelmatig wegvallen van het beeld. info uit het systeem zegt dat er GEEN ci+ adapter informatie is.

vorige week een nieuw type smit (blauwe sticker) geleend gekregen van collega. ( mocht je meelezen dan ben je op de hooogte) en tot nu toe geen problemen meer gehad.
(wat er wel bij moet vertellen dat mijn zuster een soortgelijke opstelling heeft ( sony + neotion) en de de afgelopen week ook geen problemen heeft gezien.
toeval, of is er iets aangepast recent in het netwerk bij ziggo?

ik test nog even door met de blauwe smit, en zal later mijn bevindingen mededelen.

berrie.
 
Het probleem is opgelost door mijn Quantis/Neotion module te vervangen door een SMIT module. Het zappen gaat wel wat trager, maar ik heb nu ten minste altijd beeld bij het opstarten. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan