Zwak signaal melding bij starten

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

marcp

Ik heb een Samsung UE40F8000 (2014 model) met een Quantis CI+ 1.3 en eigenlijk werkt alles prima BEHALVE een foutmelding over een Zwak signaal de eerste keer dat ik Interactieve TV van Ziggo opstart nadat de TV ingeschakeld is. De volgende keren krijg ik die melding niet meer.

Het ligt niet aan het kabelsignaal; volgens zelf diagnose is die 100% kwaliteit, 0 Bit fouten, bovendien werkt I-TV behalve bij het opstarten de eerste keer dus verder perfect. Ook mijn Humax recorder geeft deze fout niet bij het opstarten van I-TV. Huisdistributie versterker heeft een aktief retour kanaal, daar twijfel ik ook niet aan.

Werkt Interactieve TV via internet? Moet ik het in de router zoeken?

Software TV en CI+ is up-to-date.

Suggesties welkom...
 
Werkt Interactieve TV via internet? Moet ik het in de router zoeken?

Nee, het beeld en de menu's die je ziet komen via de coax-kabel binnen. Via internet stuurt je TV de commando's naar de Ziggo server die dan een TV-Server in jouw regio de opdracht geeft om een menu te tonen of een programma te laten zien. Als de TV dus een slechte internet verbinding zou hebben, zouden jouw commando's niet goed doorkomen. De melding 'zwak signaal' zie je als de TV het digitale kanaal waar hij naartoe wordt gestuurd (door een commando wat via internet binnenkomt) niet goed ontvangt. Dat kan aan je coax bekabeling in huis liggen, maar dan zou je verwachten dat je ook blokjes in het beeld krijgt. Het kan ook zijn dat je TV niet goed op het kanaal schakelt de eerste keer, of dat de TV-Server in je regio niet goed werkt. Maar als je een menu ziet heb je in principe je kanaal gevonden en zullen de programma's via datzelfde kanaal komen.
 
Oplossing!

Via internet stuurt je TV de commando's naar de Ziggo server die dan een TV-Server in jouw regio de opdracht geeft om een menu te tonen of een programma te laten zien. Als de TV dus een slechte internet verbinding zou hebben, zouden jouw commando's niet goed doorkomen.
Dank voor je uitleg. Heb naar aanleiding van je uitleg eens naar mijn internet gekeken. Ik heb een dual WAN omgeving (internet van Ziggo en internet van Telfort), als ik de TV 'hard' via Ziggo internet WAN routeer doet het probleem zich niet meer voor.

OPGELOST dus! Waaraan het exact ligt is mij niet duidelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan