• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Zoekfunctie en sorteren nog niet ideaal.

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

AC

Gisteren voor het eerst wat zitten proberen in de nieuwe portal.

er vielen mij direct twee zaken op, en m.i. nog niet goed zijn:

1: Zoeken

Ik zocht op "Het zandkasteel", leuk voor de kleine die thuis was.
Bij het ingeven van de naam krijg je direct de mogelijk beschikbare opties op basis van opgegeven karakters.
Bij het selecteren van de eerste "Het zandkasteel" aflevering kwam er een resultaat met 100 gevonden titels. De sortering stond op: relevantie maar dat werkt niet. Alles behalve Het zandkasteel was / is zichtbaar.... na veel zoek werk kwam ik bij een aflevering. Maar de aangegeven aflevering was in velden of wegen te vinden.
--------------
In het kort:

- zoekopdracht geeft ongewild resultaat
- sorteren werkt niet zoals je verwacht
- gezochte aflevering zit niet in het resultaat, andere afleveringen wel.
- Sorteer functie lijkt niet goed te werken.


2: Sorteren

Als je een lijst met uitzendingen / films hebt (100+) is er geen touw aan vast te knopen waar wat staat. HBO en FILM1 zijn mooie voorbeelden. Doordat het mij niet gelukt is om een vorm van sorteren te vinden en er voor mij geen logica zit/zat in hoe films geplaatst zijn zoek je je en breuk en heb je een pak batterijen nodig om door alle films te lopen.

Het zou een stuk prettiger werken als je een vorm van sorteren kunt gebruiken (A-Z, Datum & tijd, Lengte uitzending, Beoordeling enz...enz...enz..)
Het scheelt al dat zaken in Genre's staan, maar ook daar kan je 40-80 tegen komen.

Tot zover de eerst bevindingen.... (verder nog niet echt kunnen testen, maar dat komt vandaag/morgen wel).
 
Bij Film1 series staat bij 'alle series' Intelligence seizoen 2 in het geheel niet vermeld. Gebruik je de zoekfunctie dan komt serie 2 wel tevoorschijn!
Echter afl.2 ontbreekt.
Kijk je in de oude portal dan zie je alleen afl.1.
 
Ik heb een premuim abonnement op zowel film1 als hbo. Ga je echter kijken bij de sortering qua genres, dan wijkt dit van elkaar af. Overigens is dit in versie 1 ook zo. Alleen heb ik nooit helemaal begrepen waarom.

Verder kun je wel bij "Alle films" van A naar Z qua titel, maar niet direct van A naar Z door op het left-knopje te drukken. Als je weet dat een titel bv met een W begint scheelt dit aanzienlijk tijd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan