• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

zo zit het werkelijk....

J

jave

Beste mensen,
Omdat ik al Jaren lid ben van Chello en zelfs VOOR Chello wilde ik toch even het een en ander toelichten hoe de boel in elkaar zit.
Ik heb zelfs nog om de tafel gezeten 2 jaar terug met de toenmalige bestuursvoorzitter van Chello (Roger Lynch en zijn secretaresse Ms, Braun)
Zelf heb ik bijgedragen aan de opzet van Freeler. Freeler is een andere ISP van de Postbank.
NR1 in nederland wat betreft betrouwbaarheid.

Chello dus...
Na wat gezeur binnen mijn vriendenkring heb ik besloten om Internationaal eens uit te zoeken hoe de boel eigenlijk in elkaar zit.
Alles begint bij Cisco.Details ga ik hierover niet vertellen anders gaat het eeuwen duren voor ik klaar ben.

Waar het op neerkomt is het volgende.
Chello huurt bedrijven in om hun netwerken op te zetten en te onderhouden.
Als jij zo'n trutje of piemmeltje van de chello heldesk aan de lijn krijgt kan diegene alleen maar een berichtje opmaken en daarin de prioriteiten op aangeven
Van laag naar hoog. 1 2 of 3 dus.
Anyway het probleem met Chello is dat ze TEVEEL maar dan ook TEVEEL mensen op een aansluitpunt aansluiten.
Laten we zeggen dat er maximaal 350 aansluitingen op een aansluitpunt mogen zitten dan geeft Chello de opdracht aan die externe ingehuurde bedrijven om er maar eens 800 bij op te knallen!
Diep triest.
Echt DIEP TRIEST!!!
Ik zal me ECHT diep schamen als ik een van deze figuren was.
Als Chello nu eens wat meer investeert in nieuwe verdeelpunten dan wordt het netwerk alleen maar weer sneller.

De huidige waarden die naar je kabelmodem worden gestuurd zijn
de volgende...
(bewijs dat je provider je capt!!!

MaxRateDown 150000
MaxRateUp 1280

Dit zijn waarden die ik gedecodeerd heb die normaal gesproken bij het booten van je kabelmodem naar je kabelmodem gestuurd wordt.
Echter als je deze waarden nou eens op 10 Mbit zet voor up en down dan ben je van al dat gezeik af.
Down haal je dan tussen de 600 tot 800 Kb/s
en uploaden met +- 160 Kb/s

Dus Chello,...
Als jullie dit soort acties willen voorkomen zorg dan voor beter apparatuur zodat wij (Nederland) niet weer hoeven te lopen kloten.

Vr, groeten
JaveWolf

PS: Om meerdere ip's te verkrijgen voor verschillende pc's pas je gewoon MaxCPE aan.
Die staat nu bij Chello gewoon op 1.
Maak er eens voor de gein 15 van en sluit via een hub meerdere pc's aan:-))
lolololol
 
Dat werkt helaas niet mijn mijn Arris-schip (erm)
Je hebt gelijk, het zijn een stel apen bij Chello, maar iets heel concreets heb je niet genoemd, ik vind het bv. wel een grote schande dat chello bakken met servers aanschaft die ze vervolgens laten SETI-en en ons abbonementsgeld verhoogt...

Ik neem aan dat jij een motorola hebt?
 
jave zei:
Als jij zo'n trutje of piemmeltje van de chello heldesk aan de lijn krijgt kan diegene alleen maar een berichtje opmaken en daarin de prioriteiten op aangeven
Van laag naar hoog. 1 2 of 3 dus.


als het niet aan jezelf ligt, en dat is waar de helpdesk oorspronkelijk voor bedoeld is, mensen helpen met problemen of "een berichtje maken" naar degenen die het kunnen repareren. of wil je dat ze hun telefoon meenemen, een uurtje rondtoeren, en in kastjes gaan zitten rotzooien?

de rest, compleet mee eens, het netwerk is op bepaalde plaatsen overbelast.

en iedereen weet dat zijn/haar modem gecapt is. ze hebben nu eenmaal een maximum up/down, net zoals de meeste ISP's. als je sneller wilt, neem glasvezel.
 
blah blah... glasvezel of niet, chello blijft sloom...
Vaak is glas ook maar 100 mbit trouwens :) (VAAK)
 
Wat een onzin toch allemaal weer.
Het lijkt me niet zo vreemd dat een ISP klanten tot een bepaalde snelheid verbinding geeft. Bandbreedte is niet gratis.
Als je je MaxCPE verhoogt krijg je niet meer IP adressen omdat er maar een MAC is geprovisoneerd. Je modem wil nu wel mee werken maar de DHCP server van Chello niet.
 
inderdaad!

en trouwens, het hacken van je modem is gerust geen prestatie ofso, dat staat tot in den treure beschreven. kennis van encryptie is dus eigenlijk helemaal niet nodig.
 
Ik denk dat geen enkel bedrijf in nederland zijn abonees allemaal 10 mbit verbindingen kan geven, simpelweg omdat dan de gehele backbone structuur van nederland vol zit. Ik bedoel al die 10 mbit connecties (hoe veel abbo's heeft Chello eigenlijk) moeten wel allemaal weer hun data van de backbone afhalen die ook maar een beperkte bandbreedte heeft.

Ik geef toe dat Chello niet toppie is en dat ik mzzl heb waar ik woon qua verbinding maar echt nieuwe dingen lees ik niet in jouw topic.
 
Bandbreedte

Eigenlijk zou Chello binnen het UPC netwerk de volledige bandbreedte moeten geven. Zodat Tucows en dergelijke veel gunstiger worden om te gebruiken, want ze hoeven alleen te betalen voor de bandbreedte die wérkelijk op I-net gaat, en natuurlijk voor huurlijnen... :( Maar zoals ik nu heb begrepen zijn de lijnen van UPC (nl. Priority Telecom).
Buiten het Chello netwerk moet natuurlijk de boel wel wat worden afgeremd, anders wordt die Bandbreedte voor I-net te hoog.
 
Terug
Bovenaan